Page 40 of 64 FirstFirst ... 30383940414250 ... LastLast
Results 391 to 400 of 635

Thread: Metroid: The Other M - Working Here

  1. #391
    New Member buzz4's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    41
    Thanks
    17
    Thanked 1 Time in 1 Post

    ios 56

    guys so sorry for this newbie question. i have a 4.1e soft mod wii. i can play new super mario with neogammer and monster hunter 3 from hard drive with usb gx. however metroid other m keeps freezing after training sesion. ive searched and read, ive tried with ios 222 and 223 and forced region to pal 60. im not sure if ive installed ios 56. ive downloaded it and stuck it on root of sd card but when i load wad manager to install it, it isnt in the list ? i just cant remember how to instal this ios !!??? please can anyone help ? thank you

  2. #392
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    It needs to be in the wad folder. But if you are playing from USB then you do not need IOS56. Just a good rip of the disc and Hermes cIOS222/223. Be sure to rip the disc with the loader using IOS222 or 223, if you ripped it with cIOS249 then delete the game and try again with 222.
    Damn I suck!!!!

  3. #393
    New Member buzz4's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    41
    Thanks
    17
    Thanked 1 Time in 1 Post
    thanks for your help, ive put it on the root and in the wad folder but wad manager just doesnt see it. i am loading from usb, but i d still like to instal this ios, i will also try ripping again. thanks

  4. #394
    New Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    8
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cool Thanks Nintendo (lol)

    Iím on softmodded 4.2U menu and everything has been working great, that is until I started playing Metroid: Other M .. in some places it crashes the console.. so I searched and searched and someone said to use Wiiflow for IOS 222, or something, which isnít installed as a WAD but is booted through HBC (& I really do prefer all my channels instead of going through HBC if at all possible) .. and so that solved the crashing problem for awhile until I hit another place in the game where I got that black screen error page.. repeat this a couple more times and then then finally, Wiiflow crashes now before I even start a game.. so Iím thinkin, somethingís fishy here.. so I did the BootMii thing trying to see if there was any bad blocks.. and it seemed as if there were 5 bad ones, but it did a rechech and said all clear.. hmm.. OK, now thereís a message from Nintendo.. I guess a new menu 4.3 is out! Those funny Japanese guys.. Iíll have to mail them when I get done updating to 4.3 with Waninkoko.. tell them I love their jokes, they make me laugh.. keep on with the updates trying to get rid of us hackers, itís always good to have a minor challenge and to snuff out their feeble attempts to eradicate us.. lol.. theyíll never succeed.. Iím 1/2 hacker, 1/2 gamer .. and when I donít have anything to hack I game.. but sometimes all I wanna do is hack.. so (claps hands) thanks Nintendo.. I feel like I accomplished something today. Moreover, for real though: Thanks Waninkoko, Team Twiizers, devkitPRO Team, Frontier & Starcube and all you mischievous hackers that make my life a better one.. we all need to smile some time or another, and if it werenít for you I doubt if Iíd smile at all.

  5. #395
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    There is no need to update to 4.3 at all (official update or wanin's updater)...both are useless. Sounds like you have a bad iso/rip of the game and you possibly corrupted your hard drive to some extent.

    (Also checking the bad blocks in bootmii has nothing to do with your Drive. It checks your NAND (internal memory of the Wii)
    Damn I suck!!!!

  6. #396
    Senior Member JoostinOnline's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Behind you
    Posts
    4,457
    Thanks
    604
    Thanked 1,261 Times in 1,036 Posts
    Quote Originally Posted by Krank View Post
    It needs to be in the wad folder. But if you are playing from USB then you do not need IOS56. Just a good rip of the disc and Hermes cIOS222/223. Be sure to rip the disc with the loader using IOS222 or 223, if you ripped it with cIOS249 then delete the game and try again with 222.
    Wait, it matters what cIOS you use to rip a game? I thought it only mattered what you ran it with.
    "Macs are the Perfect Computers," said the Perfect Idiot.

  7. #397
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    Quote Originally Posted by JoostinOnline View Post
    Wait, it matters what cIOS you use to rip a game? I thought it only mattered what you ran it with.
    It mattered for me. Game froze unless ripped with 222 version of Cfg. 249 version didn't work (might have to do with my HDD, not sure...just repeating what worked for me)

    After ripping with Cfg 222 the game plays with cIOSx Rev20 Base57 or 56 (but also works with 222/223 so no need for cIOSx).
    Last edited by Krank; 09-22-2010 at 04:52 PM.
    Damn I suck!!!!

  8. #398
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    131
    Thanks
    30
    Thanked 15 Times in 14 Posts
    Quote Originally Posted by JoostinOnline View Post
    Wait, it matters what cIOS you use to rip a game? I thought it only mattered what you ran it with.
    In my own experience, it didn't matter. The game had already been installed on my USB loader BEFORE I installed cIOS222 & 223. It froze at the baby's cry scene, so I installed the two cIOSs, ran the game again with 222 and it worked like a charm. I didn't have to uninstall and reinstall the game.

  9. #399
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    I was just pointing out what I did to get mine to work in case it helped others. I didn't say you absolutely have to rip it with 222. Just something to try.
    Damn I suck!!!!

  10. #400
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hey guys, question since most of u use IMGburn. You see I burned a DVD+R DL of this and it did not work it said cannot read dvd so i assumed its because it is a +R so here I am trying this DVD-R DL and I cannot get it to burn at all on imgburn it wont even tell me why...I tried free iso burner which i have used to burn everything else til now and it actually aborts and says hardware error blah blah. What could the issue be? how can I burn this DVD-R DL, am i missing a setting? or tell me how to split the iso onto 2 regular dvds please and thank you. If it helps I have neogamma R8 rev17 on iso249 and have updated through pimp my wii, this is the only game that does not work.

Page 40 of 64 FirstFirst ... 30383940414250 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •