Page 9 of 22 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 81 to 90 of 216

Thread: How To Get POP The Forgotten Sands Working

  1. #81
    Senior Member Cile's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Australia
    Posts
    5,071
    Thanks
    666
    Thanked 2,304 Times in 1,226 Posts
    Blog Entries
    9
    the one linked in the first post yea or neogamma with .wip

  2. #82
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wierd discovery when experimenting with USB Loader GX (multiple versions)

    OK. I love to experiment with technology a lot. I downloaded multiple different files for USB Loader GX. Before I had this issue with PoP, I was using Revision 907. So I looked for a way to fix it for this specific loader. In my search of wiihacks.com in this specific thread, I found Revision 921. I discovered after I downloaded it that it's a .dol file (which must be loaded with Homebrew Channel by creating a folder and putting the file in it) , not a .wad file (which installs it as a channel like what I'm used to). So I made a folder in my SD card in the apps folder and put the .dol file in it, started the Homebrew channel and loaded it, set the game to Force NTSC, set it to load with IOS 223, and booted the game. It worked.

    After I discovered that it would work that way, I went in search of a .wad to install it as a channel instead. I found the site that these files come from, so I downloaded the .wad file of Revision 921, put it in my WAD folder of my SD card, loaded Homebrew Channel and went to WAD Mannager, installed Revision 921, went back to the Wii Menu, booted up Revision 921, made sure the setting to PoP were still set correctly, booted it up...and....it froze. Very confused I was at this moment, but to further experiment, I went back to the site where GX comes from and got the .wad file and the .dol file of Revision 930. I did everything I had to do with both of those files and loaded the game on each one both ways (as a channel and from the Homebrew Channel) and....it froze. This really boggled me.

    So how come the game will load with Revision 921 only...but aslo only when it's from the the Homebrew Channel as a .dol file?
    Last edited by nightstah; 05-28-2010 at 07:43 PM. Reason: Thanks for the Great Wall of Text --- I mean China

  3. #83
    New Member
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    67
    Thanks
    10
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    How long did you play it the first time? just a quick load of the menus and then back out or did you give some good game time? my guess is it would have froze the first time as well,given enough time.

  4. #84
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I actually have gotten very, very far in the game.

  5. #85
    Senior Member Cile's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Australia
    Posts
    5,071
    Thanks
    666
    Thanked 2,304 Times in 1,226 Posts
    Blog Entries
    9
    kain_cobra@ you used the 921 mod dol.......it is a temporary fix if you wish to load the game with GX (it isnt official release by the gx people).......

    (gx is the only loader that doesnt want to load the game)

  6. #86
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    52
    Thanks
    11
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Black screen when quitting Pop

    I've been getting black screen when QUITTING the game and returning to Wii menu. (cIOS rev19/Neogamma R9b12/WIP)
    As I posted before, the game is playing fine for over 3 hours w/o freezing, pressing the home button does not freeze the game as well.
    My only dilemma is that I am unable to return to Wii menu without holding down the power button on the console

    Anyone else has the same issue? (If not, something is wrong with my softmod) Does CFG perform without such an issue?
    Last edited by frankyz; 05-29-2010 at 05:12 AM.

  7. #87
    New Member TumTummers's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post
    @Frankyz: I got the same problem, doesn't bother me that much actually...but if there is a simple solution...
    -edit- running with CFG by the way

  8. #88
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    narse1979's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Southern Fairy Land
    Posts
    7,489
    Thanks
    826
    Thanked 1,775 Times in 1,371 Posts
    Blog Entries
    7
    Quote Originally Posted by frankyz View Post
    I've been getting black screen when QUITTING the game and returning to Wii menu. (cIOS rev19/Neogamma R9b12/WIP)
    As I posted before, the game is playing fine for over 3 hours w/o freezing, pressing the home button does not freeze the game as well.
    My only dilemma is that I am unable to return to Wii menu without holding down the power button on the console

    Anyone else has the same issue? (If not, something is wrong with my softmod) Does CFG perform without such an issue?
    I've had this issue with other games but not POP. I never found a soloution. If you just hit reset and you wont have to power down


  9. #89
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Cool Absolutely No Freezes Confirmed

    Just finished the entire game with absolutely no freezes using Cfg Usb Loader (latest version). Didn't try the latest usb loader gx to see if it works, though. anyway, great game.

  10. #90
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post

    USB Loader GX and PoP

    ok just tested usb loader gx r932 and using ios222, PoP loads fine with no freezes.

Page 9 of 22 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •