Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast
Results 51 to 60 of 61

Thread: New Super Mario Bros.wii SMNE.dol

  1. #51
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    22
    Thanks
    4
    Thanked 28 Times in 4 Posts

    Us

    Quote Originally Posted by zatler View Post
    Thanks for the help. I burned with and without the main.dol replaced. Maybe its the wasabi zero modchop.

    Can you point me to a good tutorial on softmods, and by softmodding, do I have to take out the wasabi zero chip? Thanks
    umm that all depends what system menu your using so heres a list

    4.2
    bannerbomb bannerbomb

    4.2 hacking guide

    http://www.wiihacks.com/recommended-...tem-menus.html

    3.1-4.1

    http://www.wiihacks.com/recommended-...d-any-wii.html

    just do your research... READ ALL OF THE ONE YOU END UP DOING COMPLETELY AND SLOW!!! TOTALLY THROUGH 100% OKAY 100% through SEVERAL TIMES get your files downloaded orgainzed ahead of time follow the guide EXACTLY

    I AM NOT RESPONSIBLE FOR A BRICKED WII BY FOLLOWING ANY GUIDES!!!! AND NEITHer ARE THE CREATORS OF THOSE GUIDES OR THE PEOPLE WHO CREATED THE FILES YOU USE TO SOFTMOD IT ONLY YOU ARE RESPONSIBLE IF IT BRICKS... follow the directions exactly you will not have any problem!

    the install isnt that bad its fairly easy actually if you just follow directions

    anywho best of luck hope it all works for you it should if you can read
    -Please click thank you if I helped you
    (ohh yah this is real orignal but you gotta remind folks... manners these days!!! <3 you all)

  2. 1 User Says Thank You nuclearda For This Useful Post


  3. #52
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by nuclearda View Post
    okay well what version of CFG are you using cause 48b fixes the problem with NSMB.. you just use a non patched normal iso for your loader if you use 48b of CFG and it works fine.. now if your using 2 of the exact same menu 4.2 wiis and one is freezing up not installing and the other installed fine if i understand this right your messing something up somewhere..

    is the wii thats freezing up and wont install when you did your softmodding is it a virgin wii or was it softmodded then upgraded to 4.2? could be a problem.

    anywho would need like in depth information about both to be able to help.
    its USB GX loader 814

    FIRST WII
    the 1st wii was 4.1E (and modded to the 3.1-4.1 guide) but corp was put on there (REGRETTTT!!!!!) so i upgraded it to 4.2E (modded to the 4.2 guide) to try to get rid of corp (but dont think that worked). Hermes 222 with 36/37 installed and ios53.

    oh yeh just to add i could upgrade usbloader from 814 to 815 when it was 4.1 but it crashes trying it on 4.2

    however with both 4.1 and 4.2 usb gx loader still wont run mario!

    2nd wii
    virgin 4.2E - same set up but with 4.2 guide and ios 53. but hermes crashes.
    all games but mario are working with usb gx loader.

    Strange thing is it was done to how my boss done his and some other peoples and its the same NSMB iso but just isnt having it!

    Cheers

  4. #53
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    22
    Thanks
    4
    Thanked 28 Times in 4 Posts

    Us

    Quote Originally Posted by diggity_dys View Post
    its USB GX loader 814

    FIRST WII
    the 1st wii was 4.1E (and modded to the 3.1-4.1 guide) but corp was put on there (REGRETTTT!!!!!) so i upgraded it to 4.2E (modded to the 4.2 guide) to try to get rid of corp (but dont think that worked). Hermes 222 with 36/37 installed and ios53.

    oh yeh just to add i could upgrade usbloader from 814 to 815 when it was 4.1 but it crashes trying it on 4.2

    however with both 4.1 and 4.2 usb gx loader still wont run mario!

    2nd wii
    virgin 4.2E - same set up but with 4.2 guide and ios 53. but hermes crashes.
    all games but mario are working with usb gx loader.

    Strange thing is it was done to how my boss done his and some other peoples and its the same NSMB iso but just isnt having it!

    Cheers
    hey bud do me a favor umm im going to get you a link i want you to try running USB Loader CFG 48b...i can NOT get my gx loader that it says is fully updated to run it but my CFG 48b runs it perfectly


    Configurable USB Loader - GBAtemp.net

    that is the post with the new cfg thats not in beta.... after you install that load it up and press 1... then pres 1 again for global options and check for online updates update to 48b (or 48b fat support) which ever you use (if ou use gx you probably use wbfs) which is the regular 48b if that doesnt work PM me and i'll link you several guides to virginize it and star fresh
    and i know i can walk you through it to make it work fine if that doesnt work.
    -Please click thank you if I helped you
    (ohh yah this is real orignal but you gotta remind folks... manners these days!!! <3 you all)

  5. #54
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    18
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Entered 42 hit generate then opened the iso

    Went to partion 1 and extraced the main.dol

    Replaced new main.dol i got from you guys

    Then scrubbed it saving the new iso

    Burned it to a New CD

    Tried to play it in the Disk Channel (got the "?")

    Then I tried the Backup Loader, still got the Green Screen and stayed that way, game never started.

    NTSC version .. Qwiff ISO non patched.

    SOFTMODED WII
    Last edited by VKitty; 11-18-2009 at 05:13 PM.

  6. #55
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    22
    Thanks
    4
    Thanked 28 Times in 4 Posts

    Us

    Quote Originally Posted by VKitty View Post
    Entered 42 hit generate then opened the iso

    Went to partion 1 and extraced the main.dol

    Replaced new main.dol i got from you guys

    Then scrubbed it saving the new iso

    Burned it to a New CD

    Tried to play it in the Disk Channel (got the "?")

    Then I tried the Backup Loader, still got the Green Screen and stayed that way, game never started.

    NTSC version .. Qwiff ISO non patched.

    SOFTMODED WII


    well my wii wont play it softmod style i have to use my drivekey to make it play burned it the same way you did from what it sounds like and that aside if your soft modded you could use a usb/sd loader to do it
    -Please click thank you if I helped you
    (ohh yah this is real orignal but you gotta remind folks... manners these days!!! <3 you all)

  7. #56
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    18
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Confirmed working with QwiiF Release

    New_Super_Mario_Bros_Wii_USA_main.dol_FiX

    1. Download this patch, extract imageDiff.rar
    2. Run ImageDiffGUI.exe
    3. Select browse under patch and select qf-nsmbw.iso.imageDiff
    4. Browse Foreign Image and select the game iso
    5. Browse New Image and type in the name of the new iso to be created.
    6. Hit Go.


    Played on my Softmoded Wii using the Configurable USB Loader at GAF's Wii Homebrew Tutorial: Usb Loader

    Tried burning a CD ...

    Does not work, for now you can only play if you load it from a USB drive.
    Last edited by VKitty; 11-19-2009 at 08:16 PM.

  8. #57
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    6
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks...Finally got it working with this main.dol file.

  9. #58
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    22
    Thanks
    4
    Thanked 28 Times in 4 Posts

    Us

    Quote Originally Posted by bathingape View Post
    Thanks...Finally got it working with this main.dol file.
    glad to see it worked
    -Please click thank you if I helped you
    (ohh yah this is real orignal but you gotta remind folks... manners these days!!! <3 you all)

  10. #59
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I tried to patch the iso and I've had no luck playing off of a burned disc. The disc channel is asking me to update. If I do that will I still be able to play my other back ups? I'm supposed to be getting a free retail copy, does anyone know if I'll at least be able to play that? I'm running 4.1 firmware.

  11. #60
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    can't wait...

    just patched my iso w/ wiiScrubber 1.4 and the main.dol file here... gonna go put it on my external drive now and see if i can play for more than 5 minutes... here goes nothing!

    WHEN it works, i'll be sure to add my thanks..

    the slight chance it doesn't, i'll be sure to check back w/ results...

    EDIT ) flawless... played for about 20 minutes w/ no error last night (until my wife called me to sit w/ our sick daughter for a bit...)

    Thanks!!
    Last edited by tbare; 11-29-2009 at 07:44 AM.

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4567 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •