Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast
Results 31 to 40 of 61

Thread: New Super Mario Bros.wii SMNE.dol

  1. #31
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    39
    Thanks
    17
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    worked great for me configurble usb loader of hdd softmod wii i will be on this all day now thanks

  2. #32
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    22
    Thanks
    4
    Thanked 28 Times in 4 Posts
    glad i could help!
    -Please click thank you if I helped you
    (ohh yah this is real orignal but you gotta remind folks... manners these days!!! <3 you all)

  3. #33
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    22
    Thanks
    4
    Thanked 28 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by alucardace View Post
    ok i think i know what im doing
    i entered 42 hit generate then opened the iso
    went to partion 1 and extraced the main.dol somewhere and took this new main.dol i got from you guys and hit replace and then i hit scrub and its taking a very long time, gonna try to burn to disc when its done uh tell me if i am doing this all right or wrong lol
    sounds about right to me... i didnt have to do the 42 thing it just opened right away for me in scrubber when i replaced main.dol and amazingly is the only freaking game my wii plays a backup of off disc now ..... shrug but i only did for test i jujst use usbloaders. i hope it works for you as easily as it did for me.
    -Please click thank you if I helped you
    (ohh yah this is real orignal but you gotta remind folks... manners these days!!! <3 you all)

  4. #34
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have a Wii with just the d2sun chip in it. I am not sure how or what to do to get this game to work. Anyone have any advice?

  5. #35
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    no matter what i do i cant seem to get this game to work, i have moded my wii using the cfg guide, and i am also using usb loader gx fully updated and the game still gives me and error screen on boot.

    i have error 002 fix on and alt dol set to default, any ideas? or could the iso i downloaded just be ass
    P.S. its the ntsc version

  6. #36
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    11
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks Nuclearda! I got a softmodded Wii on 4.1 and yours was an easy fix. I rented NSMB from Blockbuster, ripped the game with USB Loader GX, opened the ISO with WiiScrubber, easily replaced the main.dol with your smne.dol patch (renamed it to main.dol before replacing the one in the ISO), scrubbed it (only took 5-10 min), used WBFS Mgr to move this tiny .34GB game to my 16GB USB stick, then went to USB Loader GX site and put its latest revision on my SD card in the aps folder (i think 818) and wahla, it loaded the game flawlessly in USB Loader GX. Been trying all day to get this game to work, spending hours reading dozens of time wasting posts here, to get past the Error-002 that kept the game from loading, and your fix was simple and did it. Been playing the game for hours, it's really fun, and haven't had any problems! Thanks Nuclearda for starting this thread!
    Last edited by mmadallas; 11-16-2009 at 06:35 PM.

  7. #37
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    New Super Mario

    Just wanted to say thanks, Kept getting an error after playing for about 10 mins. And with the Alt dol file the game kept playing.

  8. #38
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    22
    Thanks
    4
    Thanked 28 Times in 4 Posts

    Us

    Quote Originally Posted by rchamness View Post
    Just wanted to say thanks, Kept getting an error after playing for about 10 mins. And with the Alt dol file the game kept playing.
    if thats the case send a thx button my way glad to hear it worked for you mate!!!


    Quote Originally Posted by mmadallas View Post
    Thanks Nuclearda! I got a softmodded Wii on 4.1 and yours was an easy fix. I rented NSMB from Blockbuster, ripped the game with USB Loader GX, opened the ISO with WiiScrubber, easily replaced the main.dol with your smne.dol patch (renamed it to main.dol before replacing the one in the ISO), scrubbed it (only took 5-10 min), used WBFS Mgr to move this tiny .34GB game to my 16GB USB stick, then went to USB Loader GX site and put its latest revision on my SD card in the aps folder (i think 818) and wahla, it loaded the game flawlessly in USB Loader GX. Been trying all day to get this game to work, spending hours reading dozens of time wasting posts here, to get past the Error-002 that kept the game from loading, and your fix was simple and did it. Been playing the game for hours, it's really fun, and haven't had any problems! Thanks Nuclearda for starting this thread!
    Anytime im not always the most helpful but when i got a fix damnt!!!! im gonna share it (my kids were PISSSSSED cause I dont let them play any games i buy untill it runs off the external after they ruined like 4 dvds.. probably my fault for not supervising them when using the dvds but thats hind sight... so it took me a while to figure this out finally got it and then they were happy .. still giving me evil looks though. glad i could make it easier for you :-D

    Quote Originally Posted by redlion View Post
    no matter what i do i cant seem to get this game to work, i have moded my wii using the cfg guide, and i am also using usb loader gx fully updated and the game still gives me and error screen on boot.

    i have error 002 fix on and alt dol set to default, any ideas? or could the iso i downloaded just be ass
    P.S. its the ntsc version
    okay the error screen is the ORIGNAL .dol being in the file soo there is a few options for you the easiest just use CFG loader (GX is supposed to work w/o a patched NSMB ISO.. but i cant get my GX to online update to newest so no go for me you ( u could download newest GX and reinstall it (if ur using it as a wad chan anywho on a tanget)) CFG loader online updates fine choose 48b BAM orignal ripped iso works flawlessly those nice gents over at cfg have made it like the new gx it autopatches the main.dol on the fly before the game loads just like 8 simple characters it changes (same thing i did to my main.dol)

    now if your hell bent on using GX and you dont want to reinstall the new version via sd card you download off net... you can use that .dol i included on your sdcard where ever your GX looks for it at on the sd card put it there and in settings tell it to load alt dol from SD... OR you can use Wii SCrubber on the iso find the main.dol ( IIRC its in partition 1... right click .. replace when you choose the file to replace make sure you rename my SMNE.dol to main.dol and after that click scrub it takes a bit makes a new iso with (scrubbed) at the end and then you can use that one w/o setting alt dol also that can be burned to a dvd -r verbatim what i did and it runs off that for me too (i have drivekey keep in mind)

    anywho glad i could be of some use to you all thx again!
    -Please click thank you if I helped you
    (ohh yah this is real orignal but you gotta remind folks... manners these days!!! <3 you all)

  9. #39
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Success. Thanks Nuclearda.

    For two days, had no success with my US Wii w/ Wiikey and Configuarble Loader 44. (using either NTSC or PAL dumps.) Used WUI 1.1 to remove update on Iso and tried burning for disc channel, and HD loader on my trusty 640gb Western Digital. No Joy.

    Then..

    I grabed your new DOL and was going to attempt alt dol method, but after following your intructions I updated Configurable USB loader to 48Beta and I've played for 2 hours now (last night) without a hiccup like before. (didn't bother alt dol method after all)

    Thanks.

    NB. After update, the Loader did note that my 249 is rev 10 (haven't had any issues that warranted me to update to 14 or 15 yet), and that I might experience #001 error.. but didn't when loader NSMB.wii.
    Last edited by somethingunholy; 11-17-2009 at 05:30 AM.

  10. #40
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    22
    Thanks
    4
    Thanked 28 Times in 4 Posts

    Us

    Quote Originally Posted by somethingunholy View Post
    Success. Thanks Nuclearda.

    For two days, had no success with my US Wii w/ Wiikey and Configuarble Loader 44. (using either NTSC or PAL dumps.) Used WUI 1.1 to remove update on Iso and tried burning for disc channel, and HD loader on my trusty 640gb Western Digital. No Joy.

    Then..

    I grabed your new DOL and was going to attempt alt dol method, but after following your intructions I updated Configurable USB loader to 48Beta and I've played for 2 hours now (last night) without a hiccup like before. (didn't bother alt dol method after all)

    Thanks.

    NB. After update, the Loader did note that my 249 is rev 10 (haven't had any issues that warranted me to update to 14 or 15 yet), and that I might experience #001 error.. but didn't when loader NSMB.wii.


    Glad to see my post is still helping people !! gotten a crap ton of hits too wewt go me for a good first informative post!! ( ohh yah i patted myself on the back!! i did it~!
    -Please click thank you if I helped you
    (ohh yah this is real orignal but you gotta remind folks... manners these days!!! <3 you all)

Page 4 of 7 FirstFirst ... 23456 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •