Results 1 to 9 of 9

Thread: SMG game freezes after 5 min

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    25
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    SMG game freezes after 5 min

    I got this version on my hdd: Super mario galaxy - PAL / ISO / Group: WiiZARD

    Well the game starts perfect,can play like 5 min.

    When the airships come. and i run to the bridge/frontdoor into the castle, i got blackscreen, and i need to reboot wii...

    Whats wrong?
    All other games works just fine.
    Got 4.2E softmod, rev14 , usb gx

  2. #2
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,187
    Thanks
    307
    Thanked 9,584 Times in 2,974 Posts
    Blog Entries
    15
    If all your other games are working it could just be a bad copy. Try a different one.
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    19
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Think u need to use a game save of some kind for SMG to work correctly. I have an original version of SMG, so couldn't be 100%

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    19
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by ShadowSonic2 View Post
    Currently, thats the only copy of NSMB out, almost everyone is having trouble with that game, it could be a bad copy or some sort of protection from nintendo which i doubt, A new 1:1 copy is on its way.
    Mate, looks like he's taking about super mario galaxy. not "new super mario bros"

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    25
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    i found this now:
    If you're using a softmod backup launcher, an error will occur after the first cutscene. This is currently unfixable, but you can download a saveed game from here

    Main Page - WikiTemp

    Which will start directly after that.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks for the link but I was not able to find a link that allows me to skip the cut scene that crashes the game.

    Can you please point me in the right direction. Thanks

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    25
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by palak View Post
    thanks for the link but I was not able to find a link that allows me to skip the cut scene that crashes the game.

    Can you please point me in the right direction. Thanks
    well i have search, and havent find any fix so, need to wait someone else help us =/

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    21
    Thanks
    30
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Sorry for "bringing the thread back from the dead", I found this thread through google while searching for the identical problem.

    I just wanted to let other people finding this thread through google that the problem is 100% due to a bad rip.
    There is no "fix", because it's a problem with the ISO you're using.
    Rip it again from your original disk, or "get a different rip", and the problem goes away.

  9. #9
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Nancy the Moderator

    VWA, Game Master, News Hound
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    Red_Gh0st's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Puerto Rico. Sexyness: 2376
    Posts
    6,289
    Thanks
    628
    Thanked 2,144 Times in 1,350 Posts
    Blog Entries
    26
    tanks for the info user456

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •