Results 1 to 10 of 10

Thread: Mario Galaxy Backup Soft Mod

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Mario Galaxy Backup Soft Mod

    Can anybody help me im having problems booting a backed up copy of mario galaxy on a soft mod wii its the only game i cant get to work the game safe notice comes on the the screen goes black and the wii locks up. Im using backup loader 0.3 and burn all my games the same way imgburn at 4 speed i have 20+ games this is the only one giving me problems. Thanks for any help

  2. #2
    Banned
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    New England
    Posts
    168
    Thanks
    10
    Thanked 14 Times in 13 Posts
    might be a bad burn.i have no problem with this game except the cut scene in the begining of the game

  3. #3
    Senior Member admiral victorinox's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    michigan
    Posts
    4,940
    Thanks
    1
    Thanked 2,603 Times in 873 Posts
    if it doesnt work, you need the IOS update
    if it freezes but loads, its because the loader sucks but you can try burning or getting a new ISO

  4. #4
    New Member Jiiprah's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    248
    Thanks
    5
    Thanked 195 Times in 26 Posts
    The cut senes throughout this game have bad audio, for me.

    | Wii LU64 | USB Loader GX | Western Digital 320GB Passport Essential HD |

  5. #5
    Junior Member Msan's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    7
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I've burned 3 copies of that ISO so far, and none work Comes up with "The Game disk could not be read..."
    I've burned tons of iso's and other than Need for Speed Undercover, never had a problem..

    I'm softmodded, downgraded to 3.2U and have IOS38 installed as well.

    Anything else I can try?

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by admiral victorinox View Post
    if it doesnt work, you need the IOS update
    if it freezes but loads, its because the loader sucks but you can try burning or getting a new ISO
    yeah the game loads and i get the strap warning then alls i get is a black screeen i can eject the disk and reset so its not locked up

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    35
    Thanks
    5
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    You can try getting a new image of the game, or try installing some IOS's to make sure you have all the ones required to play games. Dont know what else to tell you.

  8. #8
    Junior Member Msan's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    7
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I installed IOS 38, 53 and 55 as well.. still no go
    This is not a thread hijack, as I have the same issue..

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    12
    Thanks
    11
    Thanked 1 Time in 1 Post
    i have had the same problem with this backup. controller warning screen pops up and all is fine, then after that its a black screen and i cant figure it out.....

    what ios is best to use?

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    12
    Thanks
    11
    Thanked 1 Time in 1 Post
    okay, done a bit of digging and found that it worked after i install the new IOS and use the GBA temp Gamma Loader

    new ios's can be found here
    http://www.wiihacks.com/homebrew-dow...8-53-55-a.html

    gamma loader is here

    Wii Backup Launcher How To - GBAtemp.net

    use the WAD manager to install these components and it should work. it worked for me

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •