Results 1 to 5 of 5

Thread: Games freezes when loading from hardrive

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Games freezes when loading from hardrive

    I recently soft modded my Wii and running 4.1 I had an older SeaGate 160 g external hardrive. So far I have loaded 6 games on to the hardrive and at first they played great. if you click on Super Mario Bros. the cover will show but the game won't load and the wii freezes. The bottons on the remote will not work and the way to restart the wii is to unplug it. Thats the only game that will not load. Then we were playing Donkey Kong Returns for about an hour and after we died the game froze and I had to unplug the Wii again.
    Any ideas on what could be wrong?

  2. #2
    Senior Member JoostinOnline's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Behind you
    Posts
    4,457
    Thanks
    604
    Thanked 1,261 Times in 1,036 Posts
    Quote Originally Posted by madjeep View Post
    I recently soft modded my Wii and running 4.1 I had an older SeaGate 160 g external hardrive. So far I have loaded 6 games on to the hardrive and at first they played great. if you click on Super Mario Bros. the cover will show but the game won't load and the wii freezes. The bottons on the remote will not work and the way to restart the wii is to unplug it. Thats the only game that will not load. Then we were playing Donkey Kong Returns for about an hour and after we died the game froze and I had to unplug the Wii again.
    Any ideas on what could be wrong?
    Try using different cIOS's. If you are using GX, switch to Cfg or WiiFlow for better results.
    "Macs are the Perfect Computers," said the Perfect Idiot.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by JoostinOnline View Post
    Try using different cIOS's. If you are using GX, switch to Cfg or WiiFlow for better results.
    I was using GX, so I downloaded Wiiflow 2.2 and installed it. When I tried to load Super Mario Bros. it wouldn't load and I had to unplug the Wii. I played Donkey Kong Country and it loaded fine but the first time I died it froze inbetween men just like before. I don't know what cIOS I am running and haven't changed it.
    Like I said I softmodded the Wii last Friday and have played both Mario Brothers up until last night with no problems and Donkey Kong up until this afternoon with no problems.
    Can I give ya'll anymore info so you can help me out more. Thanks for all the help so far.

  4. #4
    Senior Member JoostinOnline's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Behind you
    Posts
    4,457
    Thanks
    604
    Thanked 1,261 Times in 1,036 Posts
    Quote Originally Posted by madjeep View Post
    I was using GX, so I downloaded Wiiflow 2.2 and installed it. When I tried to load Super Mario Bros. it wouldn't load and I had to unplug the Wii. I played Donkey Kong Country and it loaded fine but the first time I died it froze inbetween men just like before. I don't know what cIOS I am running and haven't changed it.
    Like I said I softmodded the Wii last Friday and have played both Mario Brothers up until last night with no problems and Donkey Kong up until this afternoon with no problems.
    Can I give ya'll anymore info so you can help me out more. Thanks for all the help so far.
    Could be a bad rip. Delete them from your HDD and rip the retail copy again.
    "Macs are the Perfect Computers," said the Perfect Idiot.

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I read on another post where I could switch cIOS. So I clicked on the game I wanted to play and went into settings and changed the IOS. I had the options of 222, 223, 249, and 250. I tried all the different IOS and the only one that made a difference was 223 and only difference was when I died the first time it didnt freeze. when i died the second time it froze. so i unpluged the Wii and played again using the same IOS and now when I die the first time it freezes.
    I deleted Super Mario Bros off the hardrive but haven't installed it again. The Donkey Kong game was my dads so I don't have it anymore to install it again. Its seems funny that both games that get played alot had problems, after playing Super Mario Bros it wouldn"t load and froze the Wii, Donkey Kong freezes after I die.
    Anymore thoughts?

    I have USB Loader GX on my Wii main page and CFG USB Loader 61 on the HB channel. I am using CFG USB Loader 61. I downloaded and installed Hermes IOS222 and IOS 223. Donkey Kong plays the same on all three ISO, meaning IOS222, IOS223, and cIOS249. I am on world 4-1 and when I die and it shows I go from 5 men to 4 men it freezes. I can go to a previous world and the game works great. I can die and come back and finish the level.
    I am about to install Super Mario Bros again and see if it works. Last time I installed the game it worked for acouple days before it froze.
    Do you think it could be my hardrive? Any thoughts?
    BTW: I am installing my games by loading USB Loader GX and inserting the game. then installing it. Is this the correct way to install games?

    I installed Super Mario Bros again off a retail copy and it played ok for about 15 mins. Then I finished a level and inbetween levels it froze.
    Does anyone have any ideas?
    Last edited by Ithian; 12-20-2010 at 08:02 PM. Reason: EDIT button over there. Use it. ----------------->

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •