Results 1 to 8 of 8

Thread: Nand Backup questions?

  1. #1
    New Member highaltitude's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    85
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Nand Backup questions?

    Not sure where to ask about Nand questions but, here goes.

    I successfully got my Bootmii to install after countless "no vulnerable IOS installed" error. (I completely uninstalled cIOSCORP!)

    Then it seemed like Bootmii was stuck. I have never been able to get Bootmii to work. Turns out (which I didn't know, you can't use the wiimote to access functions, you actually use the power button on the console and the reset button on the console! oh well, now I know)

    So I got it to backup the Nand. Sooo here finally are my questions:

    When I backed up my Nand I saw amongst the green good blocks of data came up a couple black blocks. These blocks are read and defined by the Bootmii as "Factory bad block marker at 1462, and at 2955"

    Are these bad? What do I do about it?

    Also on a side note, can a Nand from one Wii be used to fix a bricked different Wii? If a certain Wii never got a Nand backup, could a Nand from another one be used to recover it?

  2. #2
    Member lfc4ever's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    878
    Thanks
    40
    Thanked 368 Times in 311 Posts
    Quote Originally Posted by highaltitude View Post
    Not sure where to ask about Nand questions but, here goes.

    I successfully got my Bootmii to install after countless "no vulnerable IOS installed" error. (I completely uninstalled cIOSCORP!)

    Then it seemed like Bootmii was stuck. I have never been able to get Bootmii to work. Turns out (which I didn't know, you can't use the wiimote to access functions, you actually use the power button on the console and the reset button on the console! oh well, now I know)

    So I got it to backup the Nand. Sooo here finally are my questions:

    When I backed up my Nand I saw amongst the green good blocks of data came up a couple black blocks. These blocks are read and defined by the Bootmii as "Factory bad block marker at 1462, and at 2955"

    Are these bad? What do I do about it?

    Also on a side note, can a Nand from one Wii be used to fix a bricked different Wii? If a certain Wii never got a Nand backup, could a Nand from another one be used to recover it?
    GC controller works as well.

    No - they are not bad, they are there and marked as "Factory bad block marker at 1462, and at 2955" so the system ignores them, and there is nothing you can do about it, most Wiis have them.

    And no - a NAND cannot be used in different Wiis.
    Please remember your manners - say Thank You if someone helped , it doesn't hurt

  3. 1 User Says Thank You lfc4ever For This Useful Post


  4. #3
    New Member highaltitude's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    85
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Cool Thankyou!

  5. #4
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    bootmii and GC controlle

    I also got bootmii to work but do I always have to use the GC controlle to get to wii menu or what exactly does the power and reset button do? Just turn it on or will it get it to recognize the wiimote?

  6. #5
    New Member highaltitude's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    85
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    On mine, the wiimote does NOTHING. On the console, the power button is "next" and the reset button is "enter"

  7. #6
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yeah I turn on the wii grab my GC controller press enter then grab my wiimote to get into my usbloader.And start a game. But everytime I wanna choose another game I have to turn off the wii and go through the whole process again. I have yet to find an easier way.

  8. #7
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by highaltitude View Post
    On mine, the wiimote does NOTHING. On the console, the power button is "next" and the reset button is "enter"
    Yeah it was amazing I did not see that more clearly in some sticky/FAQ. Basically I used the top "power" button to move to the right (and keeps moving and circling in case you miss the GEARS icon).

    Anyway, I made another back-up of mine recently after not being able to read my original backup CD. It's great to have kids!! ARGH!! They accidentally scratched the CD to the point I could not read it anymore. Go figure! I would have had a copy on my PC but I had just recently upgraded my PC.

    Anyway, using the two top buttons to navigate is as easy as having a GameCube controller (and less expensive, heh). I am trying to keep tracking to see if my bad sectors stay the same each time I do a backup, so far it looks like it.

    Would be an interesting project to record what everyone's bad sector numbers are to see if there is anything in common based on model etc, where purchased etc.

    Cheers guys, good topic.

  9. #8
    New Member highaltitude's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    85
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thats why I posted my bad block #'s orginally, to see if they were the same ones other people had too.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •