Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 27

Thread: USB Loader GX and Super Smash Bros

  1. #11
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    21
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by ricg View Post
    I will try that so far I have been unable to super smash working with wii flow, usb loader gx, or usb config.....just play through a stage and keep getting error has occured....press the eject button....remove the game disc....etc, etc.
    I have that same problem as you. I installed the game through CFG USB Loader 50c from the original disc, play the game Story Mode and beat Kirby after that I get the Error has occured.....blah blah blah. I see that people have use IOS 222 to get it to work so I am going try that out when I go home after work today.

  2. #12
    New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    17
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    mine does the same thing, only in adventure mode that ive seen. can play the very first level but then it turns white screen with green letters then resets. damn 7 gigs of downloading took mpre than a week. what a buzzkill. oh well

  3. #13
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    19
    Thanks
    3
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Talking Super Smash Bros usb backup success on 4.2u menus

    Boy perserverence really pays off. This is what I found today and I cannot take credit for the knowledge but I was able to put bits and pieces together from various posts and finally get Smash Brothers up and running from USB.

    1) The first thing I have to say you must do is uninstall the Super Smash Bros game from your hard drive.

    2) Based on replies from the other great people in this forum and also searching and reading the forums you must install Hermes 222v4. It seems there is something wrong with dual layer support in cIOSrev14, 15, and 16.
    There are numerous tutorials on here for Hermes 222v4. I installed 222 and 223. The steps were as follows (Thanks Stomp 442) this is USING WIFI

    a)Make sure you have the files copied over to your SD card and in the right places. Remove all GameCube memory cards and controllers from your Wii (Stomp 442 has a really good post on this forum going over the Hermes install)
    b)Start HomeBrew Channel and start the cIOS 222 Installer
    c)Read the warning message and push A
    d)Select IOS249 (I'm on 4.2 so I followed Stomp's guide and changed it to 250) to perform the install with D-pad left/right and push A
    e) Select to Install Custom IOS 222 and select IOS37 merged with IOS38
    f) Wait for download and installation to complete
    g) Start HomeBrew Channel and start the cIOS 222 Installer again
    h) This time select Custom IOS 223 and select IOS60 merged with IOS38

    NOTE: I did NOT install the 220. I followed Stomp's guide and ONLY installed the 222 and 223 that had the IOS merges with the numbers he gives (numbers may be reversed saying 223 60 merged with 38 doesn't matter use the ones he states).

    3) After installing Hermes 222v4 I installed Wiiflow v1.1. Remember earlier we deleted the game from our hard drive. I did this because I came to the conclusion that usb loader gx was falsely reporting the game installed at 100%. I now believe usb loader gx was only installing one layer of the disc.

    You could play the game as long as you didn't play solo adventure. The other clue was that when I tried to use configurable usb loader to install the game it errored out at 56 percent.

    This was right on with what I read here in these forums. I also read here the only success with solo adventure had been with the Wiiflow 222 installs which actually was doing a full install of both layers of the disc.

    NOTE: When you install the game with Wiiflow you MUST use the 1.1 version that uses Hermes 222. You will know because right in HBC you should have two Wiiflow options to run WiiFlow USB Loader (IOS222) and WiiFlow USB Loader (IOS249).

    According to what I read here Nintendo uses one layer for the game and one for the video, which makes sense the game errors after the first battle and just before going to the cut scene (the first layer containing the game which installed and the second layer containing the video which didnt). The other reason I believe this to be true I used a save game from a higher level which played fine till the end and errored with the same error just before transitioning to video.

    4)Almost home fellas....Next is the actual install of SSBBrawl to your USB device. In Wiiflow an install is initiated in the settings. However before I clicked install I went through the other settings I had the error 002 fix set to on this is on page 5 of 6 in settings. I then selected install. Let it run till you see 100 and then click the back button.

    5) Running the game, again I can only say what I did
    Click on the game and then settings and another menu opens
    On page 1 I set the video mode to my video here NTSC
    On page 2 I set the error 002 fix to on
    On page 2 I set unpatch to on
    On page 2 I set IOS to 222
    On page 3 I set Block IOS reload to on

    I then clicked back and then clicked play fellas

    I tested this on both the very first level "Mario and Kirby" and a later level called The Ruined Zoo and it worked in Wiiflow I was even able to clear that level and move on to Battlefield fortress with no errors, crashes or hiccups. Now mind you from what I hear here every wii is different. Mind you also I am using a retail disk. I just do this so my kids don't have to use disks. What this means is that this is a full dual layer disk not a copy, a rip, iso or backup. My system is soft modded so I don't know about hard mods and if this will work. I also have not tested the final product with USB Loader GX or Configurable USB Loader.

    I hope this helps someone, as its late and I'm getting tired I wrote this kind of quick and dirty and to the best of my recollection.

    And once again thanks to all the great folks at Wiihacks whose information helped me piece this solution together.

    Again I have
    cIOSrev 16
    HBC .037
    Hermes IOS222v4
    WiiFlow 1.1
    USB loader gx (whatever the latest revison is)
    Configurable USB Loader .50c

  4. 3 Users Say Thank You to ricg For This Useful Post


  5. #14
    Junior Member Fallen_Paladin's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Earth
    Posts
    32
    Thanks
    9
    Thanked 7 Times in 6 Posts
    The way I did it was make sure that you have the latest IOS, ULoader, and USB Loader GX... (links provided on my signature)

    Copy the game (source disc, not a copy) using ULoader
    Run the game under IOS 222 with USB Loader GX

    It runs perfect for me, I will update this as soon get back to my house to confirm my settings thou.

    It's a basic truth of the human condition that everybody lies.

    PSP [CFW 5.50 GEN-D3]

    DSi [Acekard 2i, Akaio 1.5.1]
    Wii [4.1U, cIOS38 rev17, mIOS rev10
    , USB Loader GX rev904, ULoader 3.6, 250GB Seagate]

  6. #15
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    21
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Just wanted to say thanx to ricg! You tut worked great! I was able to install Smash Bros. with WiiFLow 1.1 with no problems and play the game with no problems. Thanx mate, you have been of great help!!

  7. #16
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    just curios , is your mario kart wii still working ? not trying to hijack your thread but I have had my ssbb working great then installed mkwii and ssbb stopped working so I reinstalled it and now mkwii wont work again. So have you tried your mkwii ?

  8. #17
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    21
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by eclipso104 View Post
    just curios , is your mario kart wii still working ? not trying to hijack your thread but I have had my ssbb working great then installed mkwii and ssbb stopped working so I reinstalled it and now mkwii wont work again. So have you tried your mkwii ?
    When I go home tonite I will see if MK works or not. And I will get back to ya in this thread. What USB Loader are you using? I am using WiiFLow 1.1 at the moment and will most likely stay with it. Like the GUI and Themes that are available for it, plus it is very easy to use.

  9. #18
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    im using usbloader gx 1.0 v874. I have tried this many times but it always ends up the same way I can delete mkwii and reinstall it but then it will play three and a half races of any grand prix and freeze and it will freeze online as well and not to mention ssbb will nolonger work and have tried all cios 222,223,249,250 ect... even older versions. I have to be missing something cuase I had mk working great and like I said I tried to play ssbb and when it didnt work I reinstalled it on usbloader gx using 222 and everything is screwed up now. btw that was a great response time and thanks. again not trying to hijack your thread. just like to see if there is a pattern or if I am on my own. I have a thread for this here http://www.wiihacks.com/wii-games/43...-same-hdd.html

    and I just found a link for wiiflow so I am going to give that a try.


    thanks eclipso

  10. #19
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    21
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by eclipso104 View Post
    im using usbloader gx 1.0 v874. I have tried this many times but it always ends up the same way I can delete mkwii and reinstall it but then it will play three and a half races of any grand prix and freeze and it will freeze online as well and not to mention ssbb will nolonger work and have tried all cios 222,223,249,250 ect... even older versions. I have to be missing something cuase I had mk working great and like I said I tried to play ssbb and when it didnt work I reinstalled it on usbloader gx using 222 and everything is screwed up now. btw that was a great response time and thanks. again not trying to hijack your thread. just like to see if there is a pattern or if I am on my own. I have a thread for this here http://www.wiihacks.com/wii-games/43...-same-hdd.html

    and I just found a link for wiiflow so I am going to give that a try.
    thanks eclipso

    You should try Configurable USB Loader and/or WiiFlow. I use both at the moment. I used WiiFlow to install Smash Bros and now it works flawlessly with Configurable USB Loader. I have the IOS set 222 in the Configurable USB Loader settings for this game. MK and NSMB plays flawlessly too. Wird thing is I could not play NSMB on WiiFlow but it plays on Configuragle USB Loader. My recommendation is use what I use.

  11. #20
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    33
    Thanks
    8
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I found this thread because my Smash Bros Subspace mode wouldn't work, it crashed after the first level. It said "Eject Disk" blah blah.

    So I installed Hermes 222/223, and then now instead of the error coming up, the screen just goes black. No error appears, just a black screen. My Wii remote is still on.

    Tomorrow, I will delete the game and reinstall the game again using the 222 WiiFlow as I installed it using the 249 version before and I will report back whether it works that way.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •