Results 1 to 8 of 8

Thread: NSMB Neogamma r8 Reboot HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!

  1. #1
    Junior Member rg123's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    11
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation NSMB Neogamma r8 Reboot HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ok, whenever I try to boot New Super Mario Bros. Wii in Neogamma r8 beta 7 and 12, it reads the disc and does everything right, then it goes to a green screen for about 1-5 seconds and then the wii just reboots! It's so frustrating!!! Also, I tried Neogamma r8 beta 2 and it boots up but the game says the disc could not be read as if the game loaded but went to the screen that usually pops up when the disc gets scratched or something like that. Also, when I tried to load the game on Gecko 1.9 It reads the games and shows the Game code and everything but right before the game boots it says disc read error. PLEASE HELP ME!!!

    Additional details: My wii is softmodded and the NSMB disc is a burnt iso DVD-R disc. I have cios 38 rev 15, ios 53 the new one, and and I do not want to use a modchip so dont suggest any please. My wii is Firmware 4.0U and my PC is currently running Linux Mint but I have VirtualBox with Windows XP. Also, on a side note, could you guys give me a guide on how to mount a usb device in virtualbox? Please help me...

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    same issue...

    Did you figure it out?

  3. #3
    New Member foxmccloud12's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    North Carolina
    Posts
    226
    Thanks
    19
    Thanked 43 Times in 31 Posts

    side note

    here's some helpful links for mounting a usb on a virtualbox maybe

    link
    link
    kinda old but may work
    I JUST WANNA BE FREE THE BUTTERFLIES ARE FREE

  4. #4
    Member siphilips's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,639
    Thanks
    43
    Thanked 421 Times in 340 Posts
    Quote Originally Posted by rg123 View Post
    Ok, whenever I try to boot New Super Mario Bros. Wii in Neogamma r8 beta 7 and 12, it reads the disc and does everything right, then it goes to a green screen for about 1-5 seconds and then the wii just reboots! It's so frustrating!!! Also, I tried Neogamma r8 beta 2 and it boots up but the game says the disc could not be read as if the game loaded but went to the screen that usually pops up when the disc gets scratched or something like that. Also, when I tried to load the game on Gecko 1.9 It reads the games and shows the Game code and everything but right before the game boots it says disc read error. PLEASE HELP ME!!!

    Additional details: My wii is softmodded and the NSMB disc is a burnt iso DVD-R disc. I have cios 38 rev 15, ios 53 the new one, and and I do not want to use a modchip so dont suggest any please. My wii is Firmware 4.0U and my PC is currently running Linux Mint but I have VirtualBox with Windows XP. Also, on a side note, could you guys give me a guide on how to mount a usb device in virtualbox? Please help me...
    Firsty ditch rev 15 as it re-introduces the 002 error on certain games again to restore rev 14 and wait for the "official release" of r15 scheduled for release on 24-12-09.

    For NSMB Davepm's excellent guide will get you going, here is the link http://www.wiihacks.com/wii-games/28...ario-bros.html
    Homebrew Channel 1.0.6 | Internet Channel | Sys Menu 4.1e | NeoGamma R8 b15 | Preloader .30 r3 | cIOS38 r14 | Wad Manager 1.5 | cIOSCORP 3.5 | DVDX v2 | Mplayer CE | WiiGator GC Backup Launcher Ver 2.0 | Wii64 Nintendo 64 Emulator | Homebrew Browser V 0.3.6 | IOSCheck V 0.3.6







  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i have NSMB working on neogamma R8 beta 15 rev 15 he works

  6. #6
    Member siphilips's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,639
    Thanks
    43
    Thanked 421 Times in 340 Posts
    Neogamma R8 Beta 15 works, but in your post you said you have cios 38 rev 15 which doesn't work.
    Homebrew Channel 1.0.6 | Internet Channel | Sys Menu 4.1e | NeoGamma R8 b15 | Preloader .30 r3 | cIOS38 r14 | Wad Manager 1.5 | cIOSCORP 3.5 | DVDX v2 | Mplayer CE | WiiGator GC Backup Launcher Ver 2.0 | Wii64 Nintendo 64 Emulator | Homebrew Browser V 0.3.6 | IOSCheck V 0.3.6







  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    that was i not

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Angry

    Quote Originally Posted by newkids View Post
    i have NSMB working on neogamma R8 beta 15 rev 15 he works
    i haveit working on all the wii's i have softmodded with neogamma r8 beta 15 rev 15 apart from 1 which was a 4.1e, now i just get a green screen

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •