Results 1 to 10 of 10

Thread: Pre-loader problems

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    31
    Thanks
    13
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Pre-loader problems

    I've downgraded from 4.0e to 3.2e, I have HBC,pre-loader and NeogammaR4 installed but when i try to play back up disks it still won't load, also wheni go into pre-loader menu and then 'system hacks' the menu is empty. Can anyone think what i'm doing wrong, any help is much appreciated.

    Thanks

  2. #2
    New Member cbjones26's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    201
    Thanks
    8
    Thanked 41 Times in 31 Posts
    why did u downgrade? u didnt need to downgrade to install hbc preloader or neogammar4 i have all them on 4.0... did u put the hack.ini in ur root of ur sd for preloader??
    be careful with preloader i installed it and changed some settings i shouldnt have an i got system menu corrupt. but i was able to reinstall it with wad manager

  3. 1 User Says Thank You cbjones26 For This Useful Post


  4. #3
    New Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    31
    Thanks
    13
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by cbjones26 View Post
    why did u downgrade? u didnt need to downgrade to install hbc preloader or neogammar4 i have all them on 4.0... did u put the hack.ini in ur root of ur sd for preloader??
    be careful with preloader i installed it and changed some settings i shouldnt have an i got system menu corrupt. but i was able to reinstall it with wad manager
    Thanks for the reply, whats this hack.ini, i've heard it mentioned a while ago, do i need this to get the preloader working. Also what else do i need to do to get the copy games working? when i insert a disk it just won't read it (or is this due to the hack.ini file missing from preloader)

    with regards to downgrading, i thought 3.2 was the preffered version, so went along with what i read lol

  5. #4
    New Member cbjones26's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    201
    Thanks
    8
    Thanked 41 Times in 31 Posts
    hack.ini is a file that u should have gotten when u downloaded preloader. that needs to be in the root of the sd card for preloader to work.
    prelaoder has nothing to do with games not working. preloader is so if u screw up ur wii i (should ) be able to fix it. i still dont understand why ppl say use 3.2 im on 4.0 and i can do everything they can on 3.2 other the use starfall, my wii plays original, back up games ( both GC and wii) original/back up movies, and i can load off a usb hard drive.

  6. 1 User Says Thank You cbjones26 For This Useful Post


  7. #5
    New Member VashTS's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    362
    Thanks
    1
    Thanked 77 Times in 55 Posts
    yeah basically what cbjones said is correct, 3.2 isn't necessary anymore, 4.0 is cool if you want to use sd to store wiiware/vc titles. preloader needs a hacks.ini on the root of your sd card. make sure you use the correct hacks for your system menu version and region, whether that is E,J,or U. as for backups not working, did you install cIOS36 or 38? I recommend cIOS38 rev13a, its good for USB loading and backups as well, you should also update Neogamma to R6, its not necessary but has some added tweaks for newer games

  8. 1 User Says Thank You VashTS For This Useful Post


  9. #6
    New Member cbjones26's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    201
    Thanks
    8
    Thanked 41 Times in 31 Posts
    just though id say i decided to try to install preloader and i was able to (this time) and i also got bootmii installed.. although dont know how to use boot me.. but it says its installed .??....

  10. 1 User Says Thank You cbjones26 For This Useful Post


  11. #7
    New Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    31
    Thanks
    13
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks guys, i've managed to get this sorted and everything is working now

  12. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us thank 4 the info

    i to scru up my menu sistem
    i had to take out the hacks and runs god now

  13. #9
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Major prob with preloader v0.29

    Hello, some1 please help me i have managed to change something in the settings in the preloader that has put my Wii into some kind of loop that when it starts up it goes to the homebrew channel, when i try to load the preloader it also goes to the homebrew channel, i am just stuck in the homebrew channel and cannot go anywhere else some1 please help.

  14. #10
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Lightbulb tha hapen to me

    Quote Originally Posted by nwtug1 View Post
    Hello, some1 please help me i have managed to change something in the settings in the preloader that has put my Wii into some kind of loop that when it starts up it goes to the homebrew channel, when i try to load the preloader it also goes to the homebrew channel, i am just stuck in the homebrew channel and cannot go anywhere else some1 please help.
    1 star your wii hold the reset buton this wil take you to preloder
    take out the hacks save go to setings firs line put star menu save and reset
    that work for me i m sorry for my inglis is real bad but y hope this give you an idea what to do

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •