Results 1 to 7 of 7

Thread: wiimote not working, no clue why, how do make wii boot homebrew to skip it or fix

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    13
    Thanks
    4
    Thanked 4 Times in 4 Posts

    wiimote not working, no clue why, how do make wii boot homebrew to skip it or fix

    truthfully I am not sure when the issue happened because lately I have been doing everything via gamecube controller anyway.

    The problem: my wiimote won't issue any commands to the wii. I try to click a button and it just blinks the blue lights twice and does nothing. Yes I tried fresh batteries and a different remote.

    Background and situation: I softmodded my wii and had been using usbloader to play a couple gamecube games for a while. Then I read about nand emulation and decided I wanted to try out the NMM to ditch my old memory card. To make a virtual nand I found hackmii again and used it to make a new backup of my nand. Tinkered with the emulated version... Thanks to the hackmii my wii would boot to that screen and I could use my gamecube controller to "exit to" homebrew and did this for a week. Then I decided I wanted my wii to boot normally again so I deleted all the hackmii files from my SD card to go back to normal system menu and now discovered that I can't start anything because I can't get the wiimote to work so I could start homebrew or my usblauncher channel.

    I need help doing 1 of 2 things, either figuring out how to get the wiimote to work again/what happened to it; or what to put back on SD card so I can use my wii again, maybe start up to the bootmi menu again?

    P.S. I deleted the hackmi files from my SD card so I can;t just put them back, also deleted a bunch of stuff from there that I didn't need, so I can't just move it back, need to know what to put on SD card.

    other info: in case it's helpful:
    I believe I successfully completed the "softmod any wii" guide and as proof I have been playing both gamecube and wii games off the usbloader before this
    I deleted the neogamma app from my SD card before (disuse) and primarily use usbloadergx
    The virtual nand is stored on my usb stick, and yes I tried booting without it or the SD installed
    no I can;t give a syscheck because that requires access to homebrew, can;t click "A" to start any channels
    When making the virtual nand I did not change any wads installed to the real nand
    guides I used: http://www.wiihacks.com/recommended-...d-any-wii.html
    http://www.wiihacks.com/recommended-...ion-guide.html
    Last edited by afis; 08-31-2012 at 08:59 PM. Reason: add bold, links

  2. 1 User Says Thank You afis For This Useful Post


  3. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,067
    Thanks
    833
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    Have you used the red sync buttons on the wii/wiimotes??

  4. 1 User Says Thank You skellinator For This Useful Post


  5. #3
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    13
    Thanks
    4
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Quote Originally Posted by skellinator View Post
    Have you used the red sync buttons on the wii/wiimotes??
    yes I tried it, it just kept blinking for a while and then stops. Never properly connects.


    btw I know there is a way to change the wii boot screen based on what's on the SD because I got it to go back to the regular screen by deleting stuff from my SD. Now I would like to know what to dl and place there to go back to the boot screen with 4 options: wii, homebrew, a pic of SD card, and a picture of a gear "http://s811.photobucket.com/albums/zz33/ShadowSonic2/Bootmii/?action=view&current=SAM_0022.jpg"
    well booting to something else like homebrew directly or usbloader gx also works for me but I know bootmii should be possible based only on what's on my SD card
    Last edited by afis; 09-01-2012 at 06:52 AM.

  6. 1 User Says Thank You afis For This Useful Post


  7. #4
    New Member angelsosa's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Middle of Texas - 79512
    Posts
    189
    Thanks
    12
    Thanked 57 Times in 45 Posts
    Try this bud... You might've skipped this, but your reading's a little confusing.. IF YOU CAN GET to priiloader...
    I've had issue similar to this... Not in this case scenario because I've read what, and what-not to delete; however, this should be a lesson in delete-file-execution
    1) Boot up your wii normally
    2) After loading, hold the "reset" button for 3-5 seconds, this SHOULD load up priiloader...
    3) If you can get to this menu, use your gamecube controller to navigate to "settings"
    4) Press A on you GC Controller
    5) If "Autoboot:" is not set to "System Menu", hit right or left continuously on your gray d-pad until you navigate to "System Menu"
    6) Scroll down on your d-pad until you get to "save settings"
    7) Once confirmed, hit B on your GC Controller
    8) Scroll up to System Menu, and cross your fingers
    9) Sync your remote as soon as the wii reloads your channels.

    Make sure to post before deleting anything that might be important to booting up your Wii please and thank you.

    Skeptical?


    <----Hit the "Thanks" button if I've offered some helpful advice! W00t!

  8. 2 Users Say Thank You to angelsosa For This Useful Post


  9. #5
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    13
    Thanks
    4
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Nice idea, I tried it and didn't get the wiimote to work from system menu, however now I used priiloader to change boot to homebrew so at least I can play my gamecube titles while I figure out why the wiimote isn't working.

    I am hoping it doesn;t turn out to be a hardware issue, which it shouldn't because I haven't moved the reciever for weeks, but who knows. No clue why the wii remote doesn;t want to sync for me but at least I got something working, which is alot better than I was 24 h ago

  10. 1 User Says Thank You afis For This Useful Post


  11. #6
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    skellinator's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    SE United States
    Posts
    6,067
    Thanks
    833
    Thanked 2,083 Times in 1,757 Posts
    You can clear all of the wiimote info from the wii by holding in the sync button next to the sd slot for about 30 seconds, then try resyncing them.

  12. 3 Users Say Thank You to skellinator For This Useful Post


  13. #7
    New Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    13
    Thanks
    4
    Thanked 4 Times in 4 Posts
    Hello again,
    since my last post I have been using my wii to just play wc3 games from my usb loader. Kind of stopped trying with the wiimote because I thought, who knows, maybe the sensor bar really did break. However now the new one arrived and did not fix the problem, therefore I know it is an issue with the software that makes my wiimotes not want to connect.
    I then tried running several nand backups I had on my external harddrive hoping one of them would solve the issue, one of them did temporarily get the wiimote to work in homebrew, but then I tried to rerun the steps in the softmod any wii guide and it stopped responding to the wiimote. After running a bunch of things trying to get it to work I realized I made a mistake along the way, I ran it all from the gamecube controller (since wiimote doesn't work) despite the fact the guide says to disconnect GC controllers and memory cards before running certain steps. However I am not sure what to do now. Even using my oldest nand backup I can;t get it to use wiimote from system menu and can only do anything by always having the bootmi folder on my sd so I can use gamecube controller to get to homebrew.
    Also a question, should using my nand backup fully restore the changes to my wii? or would there still likely be differences in how it was from when the backup was made?
    I appreciate any help I can get because right now this is a mess with my wii in limbo.

  14. 1 User Says Thank You afis For This Useful Post


Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •