Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: help to load cover art using configurable usb loader v63

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy help to load cover art using configurable usb loader v63

    Newbie here. Just would like to ask for help or a tutorial as how to load cover art so i can view or choose games by being able to view their covers. I am playing games using an external hard drive. I have already read in several threads that either I need to put cover art in the usb-loader/covers, I have already checked and made sure the cover arts are in their right folders. I also tried to configure the usb loader through configurator.exe but I just do not know how to save and navigate for the covers to appear (newbie). Can someon guide me as to what thread or website to go to or give me a brief tutorial. Thanks in advance.

  2. #2
    Forum Administrator BluPhant's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    New England
    Posts
    2,354
    Thanks
    218
    Thanked 1,282 Times in 723 Posts
    Easiest way, assuming your wii is connected to the internets, in config press 1 twice then scroll down to download missing covers and press A.

    -Blu

    Softmod ANY Wii
    | USB-FAT32 | Error Index | Chat!
    An Introduction To Wii Hacking - MUST READ for all new Wii Hackers
    If I have been of help to you, please click the "Thanks" icon to the left.



  3. #3
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thank you for your reply. I do not have an internet connection for my wii at the moment. Is there a way of doing this without wifi connection?

  4. #4
    New Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    109
    Thanks
    4
    Thanked 15 Times in 15 Posts
    Search and download your covers manually and place them in your /covers folder
    WiiTDB - Downloads

    BTW, CFG Loader v70 is out, you should update

    http://gbatemp.net/t147638-configura...post&p=3761653

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks shano, i have already downloaded them and placed them into :usb-laoder/covers folder, but whne I try to play games. covers are still not seen? Do i need to configure anything for the cover to appear? I have been trying to fix this for days.

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    109
    Thanks
    4
    Thanked 15 Times in 15 Posts
    hmm it should be root\usb-loader\covers\2d for a 2d cover, and the title of the file should be GAMEID.png.

    Also, load CfgLoaderConfigurator.exe on your PC, say yes to prompts, go to Global Options 2, and make sure your paths are correct.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    to explain it clearer, I amusing an external drive. when i open the external drive there are only 2 folders. 1st folder is usb loader, second is wbfs folder (this is where all my games are in). in the usb loader folder, all my cover art with .png file is in the cover folder. Is this correct?

  8. #8
    New Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    109
    Thanks
    4
    Thanked 15 Times in 15 Posts
    yes they should be in a folder called "covers" in your "usb-loader" folder. load the configurator and make sure the paths are correct

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have already checked the cfg configurator and all paths are correct. Still no image. Pls help.....

  10. #10
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,279
    Thanks
    1,484
    Thanked 2,611 Times in 1,923 Posts
    Just to verify, what is the specific path you put your covers in? Example: f:\usb-loader\covers\2d\****.png

    EDIT: Also, please post your config.txt. Might help in fixing the issue...
    Last edited by cjizzle; 07-07-2011 at 09:09 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •