Results 1 to 7 of 7

Thread: Drive won't spin up with D2E, Wasabi 2/3, and WiiClip v5b

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Drive won't spin up with D2E, Wasabi 2/3, and WiiClip v5b

    Hello All

    This is my first wii mod. Please bare with me.

    I have a D2E v3.3u Wii. I just received a Wasabi 2/3 presoldered onto a WiiClip v5b. When I install the wiiclip, i get a quick red LED, then a solid green LED. However, the drive won't spin up! If I remove the wiiclip, all is fine again. Can someone please help me? I have attached pictures of both sides of the WiiClip.

    Thank you!
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Wiihacks Recommended
    Pro Installer/Store
    Senior Member
    Spyman's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Greater Toronto Area
    Posts
    1,546
    Thanks
    33
    Thanked 123 Times in 106 Posts
    You will need to use a Magnifying glass to check the wii-clip pins.
    Check for any bent pins, horizontally bent pins (these are hard to spot) and mashed plastic. Use a utility or stanley knife to try and straighten it up. Be careful not to break any of the pins. Also the F to Q might need to be redone. The wire also should not pass over the IC like that, so perhaps bend it the other way so it goes along the ouside of the clip area.
    Send me a PM if you need any Canadamods.ca support

    $9.95 Flat Rate Shipping to Canada & USA
    Official Support for Canadamods. I am here to help.

    email: sales@canadamods.ca | website: http://www.canadamods.ca | Phone: +1 416 728 0648

    We are the Official Distributors for: P.3Key, Wode JukeBox, WasabiDX, WiiKey, DriveKey, M3i & More - Always Authentic Guarenteed !
    Buy Wode JukeBox v2.0 here: Here

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    No bent pins. I will try to resolder then Q/F tomorrow morning. Given your prior knowledge, do you suspect this particular problem to be the bent pins for the Q/F resoldering? I hate to have to send the chip back to the vendor. I might try a manual installation also. I am a bit nervous about soldering the IC legs, given their size.

  4. #4
    Wiihacks Recommended
    Pro Installer/Store
    Senior Member
    Spyman's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Greater Toronto Area
    Posts
    1,546
    Thanks
    33
    Thanked 123 Times in 106 Posts
    the Q/F seems probably, if the pins seem fine then I'd talk to the vendor to see what they suggest. Many will not help if you do something like solder the chip directly and it doesnt work also vs them checking it out.
    Send me a PM if you need any Canadamods.ca support

    $9.95 Flat Rate Shipping to Canada & USA
    Official Support for Canadamods. I am here to help.

    email: sales@canadamods.ca | website: http://www.canadamods.ca | Phone: +1 416 728 0648

    We are the Official Distributors for: P.3Key, Wode JukeBox, WasabiDX, WiiKey, DriveKey, M3i & More - Always Authentic Guarenteed !
    Buy Wode JukeBox v2.0 here: Here

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    5
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    @andypatterson24

    I've had same problem with D2B, wasabi V2 and V5B clip.
    I even check every wasabi connection with Clip pins and alternative board positions. All contacts was fine but no signals from DVD.
    Finally i try to solder chip directly to the board and everything works ok.
    In my case problem was FAKE mod clip...
    clip check instructions wii-clip

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Have the same problem. Hardwired it without clip. Long CLK wire/short one. If I turn the Wii on/off a few times, the drive spins! And after shutdow, it again wont spin.


    andypatterson24, your clip says w-clip not wii-clip and there is NO hologram sticker on the inside of the clip. It's a fake one.

  7. #7
    Wiihacks Recommended
    Pro Installer/Store
    Senior Member
    Spyman's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Greater Toronto Area
    Posts
    1,546
    Thanks
    33
    Thanked 123 Times in 106 Posts
    Quote Originally Posted by dr2138 View Post
    Have the same problem. Hardwired it without clip. Long CLK wire/short one. If I turn the Wii on/off a few times, the drive spins! And after shutdow, it again wont spin.


    andypatterson24, your clip says w-clip not wii-clip and there is NO hologram sticker on the inside of the clip. It's a fake one.

    The hologram sticker wasn't always there, before the hologram came it was just a gold qc type sticker.
    Also the wiiclips say w-clip , and not wiiclip. And the real ones say v5b , fake ones will say wii-clip.
    http://wii-clip.com/original.htm
    Last edited by Spyman; 11-20-2008 at 10:25 PM.
    Send me a PM if you need any Canadamods.ca support

    $9.95 Flat Rate Shipping to Canada & USA
    Official Support for Canadamods. I am here to help.

    email: sales@canadamods.ca | website: http://www.canadamods.ca | Phone: +1 416 728 0648

    We are the Official Distributors for: P.3Key, Wode JukeBox, WasabiDX, WiiKey, DriveKey, M3i & More - Always Authentic Guarenteed !
    Buy Wode JukeBox v2.0 here: Here

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •