Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 29 of 29

Thread: Does V4C-9 wii clip work on D2B chipset drives ?

  1. #21
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hey, I just recently had that problem too. i couldn't find any configurations to make it work with the clip. the best thing is to desolder the chip from the clip and solder it directly to th 5 points for the d2b

  2. #22
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    London
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy V4C-9 Chip

    Hello,

    I have tried installing the V4C-9 Chip (with the CLK jumper on) however the drive does not work and I think the fan has stopped too.

    After a couple of minutes the Wii displayes an error message telling me to eject the disk and turn the system off.

    I reopened the case to make sure everything was connected correctly. It was so I tried again and the same happened.

    I have now removed the chip and the Wii is working correctly again. Any idea what the problem could be?

    Thanks in advance.

  3. #23
    Member
    Retired Staff Member

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,494
    Thanks
    70
    Thanked 230 Times in 116 Posts
    What is your Wii's Drive type (DMS/D2A/D2B, D2C, D2C2, D2E)?

  4. #24
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    London
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    DMS/D2A/D2B (The serial number is LEH10311463)

  5. #25
    Member
    Retired Staff Member

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,494
    Thanks
    70
    Thanked 230 Times in 116 Posts
    For those drive types, there should only be 5 points that should have soldered to the clip and the CLK jumper should not have been shorted/bridged.

    Check out the following thread and alsoany links within it

    http://www.wiihacks.com/wii-modchip/...questions.html
    Last edited by jbloggs; 08-26-2008 at 09:47 AM.

  6. #26
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    London
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks, but I'm struggling to find any useful information. The clip I have came with all points pre-soldered (i.e. gnd, 3v3, 5-9, C-P and clk) so will I need to de-solder all but the 5 points you mentioned above (I believe this is gnd, 3v3, H, G, J)?

    Also I don't have a soldering/de-soldering iron so if you could recommend a good tool to use that would be great.

    Sorry I'm new to this and the clip was given to me as a gift.

  7. #27
    Member
    Retired Staff Member

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,494
    Thanks
    70
    Thanked 230 Times in 116 Posts
    You will need a soldering iron to remove solder from the un-needed points.

    Also check out the following thread -> http://www.wiihacks.com/d2pro9/5018-small-query.html

  8. #28
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    London
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hello,

    Thanks for your help.

    I unsoldered C D E F and 6 5 like the person on the other thread. I still didn't work so I unsoldered CLK and solder a wire from J to the appropriate place on the board and now it is working correctly. Thanks again for all your help.

  9. #29
    Member
    Retired Staff Member

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,494
    Thanks
    70
    Thanked 230 Times in 116 Posts
    Glad to hear you got it working.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •