Results 1 to 4 of 4

Thread: Wasabi zero sorta works?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wasabi zero sorta works?

    Hi all. I've browsed the posts about this but can't find anything specifically similar to my issue. I installed the zero solderless and got it to flash red then green, so that's good. Popped in a bunch of backups and about 80% work. Gamecube backups work also. Some stuff wants to update, and other ones just don't read or fail once they get past the title screen like smash bros, or boom blox.

    The other issue is that I've made about 3 wasabi 1.4 update discs using magiciso and none of them work. I can pop them in and get the gamecube disc logo, but when I click on it, the screen goes black and the wii resets...wtf?
    When it comes back to the wii menu, the disc can't be read. What am I doing wrong? My wii version is 3.3u and the wasabi didn't come with any discs, I just went to their company site and downloaded it and burned the rar file as an iso.
    Any idea what the problem is? Could the chip be bad or is it something to do with the firmware I have, or that I need the update disc to run successfully in order to play the remaining 20% of failing backups?
    Thanks!

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    43
    Thanks
    4
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    ~aloha Bonovox400, the wasabi will not play 100%, especially if they're pirated and out of region(pal etc). 80% the games being played is fairly good. You may upgrade if it's in the same region it's up to you it will not brick your Wii. If you want so watch to have a better success like 99% of games you'll have to softmod and downgrade to 3.2u (not sure if you wanna go that route as well, best of both worlds).
    Regarding the update, you can download from the Wasabi site and open rar to iso then burn it to using Imgburn (personally i like it better then magiciso) in write mode and burn it between 2x-4x speed. Place it in your Wii and viola..it should work. Let me know if this helped. That's what i did, and i have a wasabi zero..~aloha

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I actually don't mind "trying" the soft mod, I just don't know if it's worth it after the hard mod is there. My goal was to install something that i'm somewhat familiar with (modchips) and save the hassle with software messing.
    I actually got the update disc to work. I had to reburn with a dvd-r verbatim and that worked. I hear the wii is VERY picky about media brand type. There's still some games that semi-work, don't work that I have. MadWorld asked for an update and I let it and it gets to the title screen and the wii crashes/locks when loading. When I rebooted and got back to the game, i was able to get past that point and then could get to the screen where you pick a level, when it tried to load the level, it locks again, wtf? Same with Smash bros, I can get to where it shows the intro title video and the game locks. Is it because of region stuff or that my wii came with 3.3u and that's a problem?

    Is there a software out there that I can use on my PC to CHECK what region these games are? (I don't want to copy/burn/make wii discs, just check what they're built as) Sorta like how the 360 has that dvdmullet program that can read data on the disc and let you know what's up with it. (if you're familar with that scene)
    One more thing, I have 2 wiimotes, 1 came with wii, other I got from Asia but it came in a nintendo box and "looks" legit. The asia one is SUPER sensitive and the cursor flies everywhere by barely touching it. Is there a way to tone down the sensitivity of a wiimote? I know about the sensor bar sensitivity thingy in the menu, but that doesn't seem to do much.
    Thanks kawainahe!

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    43
    Thanks
    4
    Thanked 9 Times in 9 Posts
    ~Aloha Bonovox400, i'm glad you got it to work...I'd say use all dvd-r (verbatim, sony, memorix to name a few) which work well with wii. In addition, load between 2x-4x when using the Imgburn all all your items. I've seen at times where people had to burn at 1x to get certain games to work. Remeber, you have to make sure that the game is in the same region otherwise it can brick your wii when you upload. Since you have a wasabi zero it should be: region free enabled, enable import update blocker, disabled domestic update blocker. Just double check your settings as a precaution.
    Regarding Madworld and Smash brothers those games were at higher wii versions so certain people had to add ios (not the modded ppl). Modded people just need to update their wii with either the orginal or higher lvl games to get the ios in their wii to play the games. Once again you have to have the correct region games to upgrade or you can brick your wii. Some people use regionfrii software to change the region of their game like from pal to ntsc but I wouldn't advise on it unless you do alot of research. But if i'm not mistaken if you open up the iso in the regionfrii template it will show the present region of the iso that you burnt or copied.
    The wiimotes currently wiimotes are made from a US company Analog Devices STMicroelectronics because their wiis are not as sensitive as other makers. Maybe you just got a really sensitive one. Anyway, they are looking into having motion sensing chips to attach to the wii to have a better response from it. So, answer your question no change in sensitivity in the current wiimotes. You can try re-syncing them both:
    Try these steps:

    Turn the Wii console power OFF by pressing the POWER Button on the front of the console. Unplug the power cord from the wall outlet for a few seconds. After a few seconds have elapsed, plug the cord back into the wall outlet.

    Turn the power of the Wii console ON. When you see the Health and Safety screen, open the small flap on the front of the Wii console to find a red button labeled "SYNC." Press and hold the SYNC Button down for 15 seconds. This will clear all the syncs on the Wii, allowing you to get a clean start to begin the process described below.

    After holding the SYNC Button on the Wii console down for at least 15 seconds, you can now "re-sync" your Wii Remotes:

    With the first Wii Remote you wish to sync, remove the battery cover on the back of the Wii Remote to find a small red button just below the batteries.

    Press and release the small red button just below the batteries on the Wii Remote; the blue lights on the front of the Wii Remote will blink.

    Quickly press and release the red SYNC button on the inside of the white flap on the front of the Wii console (picture).

    When the Player LED blinking stops and stays lit, the syncing is complete. The LED that is illuminated indicates the player number (1 through 4).

    This sync procedure (steps "a" through "d" above) must be followed for each additional Wii Remote added to the system.
    _from nintendos trouble shoot site.

    Hope this will help if any,
    ~Aloha Kawainahe

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •