Page 17 of 110 FirstFirst ... 715161718192767 ... LastLast
Results 161 to 170 of 1094

Thread: FAT32 Hard Drives - Formatting, Loading, Ripping, Playing

  1. #161
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    I have no idea. It happened after installing Cfg? (full channel or forwarder). Did you do anything else that might have caused that? Does it only respond like this in USB Loaders?
    Damn I suck!!!!

  2. #162
    New Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    17
    Thanks
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by Krank View Post
    I have no idea. It happened after installing Cfg? (full channel or forwarder). Did you do anything else that might have caused that? Does it only respond like this in USB Loaders?
    channel, and yes only happens in USB loader, i can play games fine outside of loaders. i might have to reformat the SD card to see.

  3. #163
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    If it was the full channel...uninstall them. Try the HBC and forwarder loading (after formatting your card). See if you get the same issue, I really don't know what would cause that.
    Damn I suck!!!!

  4. #164
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    26
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Krank View Post
    Did you try the steps in this guide? Does the drive have multiple partitions?
    Yes I did, but I will read over them again. It currently has a ~380GB FAT32 partition, and the rest is WBFS, but I used to have a 60GB FAT32, an 8GB FAT32(Don't know why?), and then the remainder split in half as WBFS and NTFS. I then COMPLETELY deleted the drive, and it would only let me format that much. I tryed formatting with Wii Backup Manager, and 3 free partitioning programs. The partitioning programs all only let me format that much, and Wii Backup Manager said formatting was complete, but the partition remained as NTFS... Could I possibly format the entire thing to WBFS, then reformat it again with WBM?

  5. #165
    New Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    17
    Thanks
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by Krank View Post
    If it was the full channel...uninstall them. Try the HBC and forwarder loading (after formatting your card). See if you get the same issue, I really don't know what would cause that.
    so... i didnt reformat the SD, but i did remove some wads that i cant remove through wad installer... not sure what it was. working fine now. thanks

  6. #166
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok, followed this guide after I was successfully soft modded.

    I have a 320GB HDD that i formatted to FAT32 using the Alternate 2 method for win 7 x64.

    For backup loaders, I honestly was not sure what to do. I used Configurable USB Loader v57 and downloaded all 4 files. I extracted everything to the USB HDD.

    I used Wii Game Mgr 1.5. I had Super Mario Galaxy 2 which was a 4.4GB file. So I converted to wbfs and then it was around 1.3GB.

    Booted the wii and fired up the USB loader. It gave me some error about not being able to find a wbfs HDD. So i chose to select a different partition. I found my HDD and it took me to the screen where I found the game. I tried to load it and it crashed stating I cant run the game bc Im on V17 CIOS or something like that. Help?

  7. #167
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    Yes. 2 solutions.

    1. Edit the config options in Cfg to load with IOS250.

    2. Just switch the boot.dol for Cfg with one of the 222 revisions found in this thread or in my signature (Cfg loader Guide). You will find the current boot.dol in USB:\apps\USBLoader\boot.dol.

    Either option will allow you to load your games.

    You are trying to load the games with IOS249 and you have Rev 17 installed to IOS249. Loading from FAT32 will not work with Rev 17. So either changing the config to load 250 will work, or just using the 222 revision of Cfg.

    Edit: I altered the guide slightly to point out the fact that you only need to download ONE of the forwarder channels and ONE of the RAR's. Sounds to me like you have downloaded 2 forwarder channels and both the 222 and 249 revisions of Cfg (which is not needed).
    Last edited by Krank; 09-19-2010 at 03:16 PM.
    Damn I suck!!!!

  8. 1 User Says Thank You Krank For This Useful Post


  9. #168
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Great guide, thank you for the help. Got it working with a LaCie 1TB.

  10. #169
    New Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Krank View Post
    Yes. 2 solutions.

    1. Edit the config options in Cfg to load with IOS250.

    2. Just switch the boot.dol for Cfg with one of the 222 revisions found in this thread or in my signature (Cfg loader Guide). You will find the current boot.dol in USB:\apps\USBLoader\boot.dol.

    Either option will allow you to load your games.

    You are trying to load the games with IOS249 and you have Rev 17 installed to IOS249. Loading from FAT32 will not work with Rev 17. So either changing the config to load 250 will work, or just using the 222 revision of Cfg.

    Edit: I altered the guide slightly to point out the fact that you only need to download ONE of the forwarder channels and ONE of the RAR's. Sounds to me like you have downloaded 2 forwarder channels and both the 222 and 249 revisions of Cfg (which is not needed).
    Thanks for the help. This fixed the issue.

  11. #170
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    Quote Originally Posted by y2hbk View Post
    Thanks for the help. This fixed the issue.
    No problem, glad you sorted it.

    Quote Originally Posted by hadesm5 View Post
    Great guide, thank you for the help. Got it working with a LaCie 1TB.
    Glad it worked for you. Don't forget to add your drive to the compatibility thread here at WiiHacks (if it's not already on there).
    Damn I suck!!!!

Page 17 of 110 FirstFirst ... 715161718192767 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •