Page 213 of 292 FirstFirst ... 113163203211212213214215223263 ... LastLast
Results 2,121 to 2,130 of 2912

Thread: Loading and Playing Wii Backup Games from USB HDD (softmod only)

  1. #2121
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm having issues and need some help. I have modded my 4.2 Wii just fine to play with DVD backups. Those load without issue. I'm now trying to put my backups on a WD USB drive model WD5000H1CS-00.

    I have installed both USB Loader GX and WBFS Manager 3.0. I partitioned the drive exactly as described and I'm sure it's active and primary. I have currently moved three games to the new partition.

    When I load Loader GX, it goes to a black screen and just freezes. I have also tried loading Loader GX first and then plugging the drive in. When I go this route, it still doesn't load correctly. I have also tried to use Neogamma which doesn't work either for the USB, but does work for a backup disc.

    Any ideas? I have also reinstalled cIOS v4 249 and 223

  2. #2122
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4,784
    Thanks
    787
    Thanked 1,791 Times in 1,262 Posts
    Blog Entries
    5
    Have you checked the compatibility list for that drive? Might not work. Also have you tried the other usb port?

  3. #2123
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by junkmail View Post
    Have you checked the compatibility list for that drive? Might not work. Also have you tried the other usb port?
    It's on the list. I have tried both ports on the back of the Wii. Is there anything else to check?

  4. #2124
    New Member riger's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    184
    Thanks
    4
    Thanked 42 Times in 38 Posts
    Quote Originally Posted by deliverer View Post
    I'm having issues and need some help. I have modded my 4.2 Wii just fine to play with DVD backups. Those load without issue. I'm now trying to put my backups on a WD USB drive model WD5000H1CS-00.

    I have installed both USB Loader GX and WBFS Manager 3.0. I partitioned the drive exactly as described and I'm sure it's active and primary. I have currently moved three games to the new partition.

    When I load Loader GX, it goes to a black screen and just freezes. I have also tried loading Loader GX first and then plugging the drive in. When I go this route, it still doesn't load correctly. I have also tried to use Neogamma which doesn't work either for the USB, but does work for a backup disc.

    Any ideas? I have also reinstalled cIOS v4 249 and 223
    Version of cIOS38? rev14, rev17 or rev19?
    Version of USB Loader GX? rev8xx or rev9xx?
    Did you downloaded some covers?
    -----------------------------------------
    3.2E, Wiikey1 1.99, SD:1gb/HD:320gb, BootMii@Boot2, HBC 1.1.2, PriiLoader 0.8beta4, cIOSx r21 d2x-v10beta53, CFG USB Loader Mod v70r65, WiiMC 1.3.4
    -----------------------------------------
    Brick Prevention- Things you should never do
    Guide: Softmod ANY Wii

  5. #2125
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by riger View Post
    Version of cIOS38? rev14, rev17 or rev19?
    Version of USB Loader GX? rev8xx or rev9xx?
    Did you downloaded some covers?
    CIOS38 R17
    R929 USB Loader WAD install
    I just put the iso's on the drive, no covers yet

  6. #2126
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    61
    Thanks
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by deliverer View Post
    I'm having issues and need some help. I have modded my 4.2 Wii just fine to play with DVD backups. Those load without issue. I'm now trying to put my backups on a WD USB drive model WD5000H1CS-00.

    I have installed both USB Loader GX and WBFS Manager 3.0. I partitioned the drive exactly as described and I'm sure it's active and primary. I have currently moved three games to the new partition.

    When I load Loader GX, it goes to a black screen and just freezes. I have also tried loading Loader GX first and then plugging the drive in. When I go this route, it still doesn't load correctly. I have also tried to use Neogamma which doesn't work either for the USB, but does work for a backup disc.

    Any ideas? I have also reinstalled cIOS v4 249 and 223
    If you used the shadowsonic guide, then it ought to work fine. I have modded mine. Only issue is that you need to install an updated version of gx....r939 (but the older version also worked) since the older version will not allow you to rip games from the disc.

  7. #2127
    New Member riger's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    184
    Thanks
    4
    Thanked 42 Times in 38 Posts
    Quote Originally Posted by deliverer View Post
    CIOS38 R17
    R929 USB Loader WAD install
    I just put the iso's on the drive, no covers yet
    ok, good.
    Maybe a bad USB Loader GX WAD file
    Test to run USB Loadar GX from your SD card, from a *.DOL file. And try R937 or R938 of USB Loader GX.
    -----------------------------------------
    3.2E, Wiikey1 1.99, SD:1gb/HD:320gb, BootMii@Boot2, HBC 1.1.2, PriiLoader 0.8beta4, cIOSx r21 d2x-v10beta53, CFG USB Loader Mod v70r65, WiiMC 1.3.4
    -----------------------------------------
    Brick Prevention- Things you should never do
    Guide: Softmod ANY Wii

  8. #2128
    Senior Member
    Legendary
    EMPRESS of ALL
    Retired Head Admin

    Do NOT PM for Site or Wii Issues
    Gen3SF's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    San Francisco
    Posts
    9,036
    Thanks
    434
    Thanked 4,658 Times in 2,237 Posts
    Blog Entries
    10
    Quote Originally Posted by riger View Post
    ok, good.
    Maybe a bad USB Loader GX WAD file
    Test to run USB Loadar GX from your SD card, from a *.DOL file. And try R937 or R938 of USB Loader GX.
    Agree, USB Loader GX revisions from 929 through 935 are variably buggy. Try rev938.

  9. #2129
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by riger View Post
    ok, good.
    Maybe a bad USB Loader GX WAD file
    Test to run USB Loadar GX from your SD card, from a *.DOL file. And try R937 or R938 of USB Loader GX.
    I tried rev 938 and 937 via the Homebrew channel without success. If I load USB loader, then connect the drive, I get a message saying loading and the blue light from the dvd player flickers on and off. I have included a syscheck report to see if I have everything installed properly. Thanks again all for the help you are providing.

    DOP-Mii Report
    Region North America (U)
    Hollywood Version 0x11
    Wii Unique DeviceID 61259942

    IOS Version FakeSign ES_Identify NAND Flash
    250 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    249 (v17) Enabled Enabled Enabled Disabled
    223 (v4) Enabled Enabled Enabled Disabled
    222 (v4) Enabled Enabled Enabled Disabled
    70 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    61 (v5405) Disabled Disabled Disabled Disabled
    60 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    58 (v65535) Enabled Disabled Disabled Disabled
    57 (v5661) Disabled Disabled Disabled Disabled
    56 (v65535) Enabled Disabled Disabled Disabled
    55 (v65535) Enabled Disabled Disabled Disabled
    53 (v65535) Enabled Disabled Disabled Disabled
    52 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    50 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    46 (v65535) Enabled Disabled Disabled Disabled
    45 (v65535) Enabled Disabled Disabled Disabled
    43 (v65535) Enabled Disabled Disabled Disabled
    41 (v65535) Enabled Disabled Disabled Disabled
    40 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    38 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    37 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    36 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    35 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    34 (v3348) Disabled Disabled Disabled Disabled
    33 (v65535) Enabled Disabled Disabled Disabled
    31 (v3349) Disabled Disabled Disabled Disabled
    30 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    28 (v65535) Enabled Disabled Disabled Disabled
    22 (v1037) Disabled Disabled Disabled Disabled
    21 (v65535) Enabled Disabled Disabled Disabled
    20 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    17 (v65535) Enabled Disabled Disabled Disabled
    15 (v523) Disabled Disabled Disabled Disabled
    14 (v520) Disabled Disabled Disabled Disabled
    13 (v273) Disabled Disabled Disabled Disabled
    12 (v269) Disabled Disabled Disabled Disabled
    11 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    9 (v65535) Enabled Enabled Enabled Disabled
    Last edited by deliverer; 07-24-2010 at 08:02 AM.

  10. #2130
    New Member riger's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Sweden
    Posts
    184
    Thanks
    4
    Thanked 42 Times in 38 Posts
    Ok, I see that you have installed cIOSCORP (DarkCORP)..... version 65535 on almost every IOS file.

    I have no experiences of DarkCORP installations but I think you should uninstall that (if you read in some threads in this forum)
    -----------------------------------------
    3.2E, Wiikey1 1.99, SD:1gb/HD:320gb, BootMii@Boot2, HBC 1.1.2, PriiLoader 0.8beta4, cIOSx r21 d2x-v10beta53, CFG USB Loader Mod v70r65, WiiMC 1.3.4
    -----------------------------------------
    Brick Prevention- Things you should never do
    Guide: Softmod ANY Wii

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •