Page 203 of 292 FirstFirst ... 103153193201202203204205213253 ... LastLast
Results 2,021 to 2,030 of 2912

Thread: Loading and Playing Wii Backup Games from USB HDD (softmod only)

  1. #2021
    Senior Member
    Legendary
    EMPRESS of ALL
    Retired Head Admin

    Do NOT PM for Site or Wii Issues
    Gen3SF's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    San Francisco
    Posts
    9,036
    Thanks
    434
    Thanked 4,658 Times in 2,237 Posts
    Blog Entries
    10
    Quote Originally Posted by cto View Post
    I have installed usb loader, but cannot get my hard drive to work with it. I have downloaded wbfs but it says to get started plug you wbfs formatted usb drive.

    I tried to format the hard drive on the wii but it doesnt work.

    I am using a mac

    and a western digital 320 gb wdbaar3200abk-00

    have i done something wrong?

    my usb loader has also stopped working when i plug in my hard drive i get an error message. What should i do?
    You can forst try to get WBFS Manager for Mac IS working on your Mac-startup the Mac without the WD HDD plugged in; now start the WBFS Mgr program; NOW plug in the WD HDD and see if it can be formatted following the guide instructions.

    If that fails; look in the Mac OS Forum area and there is a guide for HDDs on the Mac using BootCamp.

  2. #2022
    New Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Us New to softmod

    Hey guys, I just followed the guide by shadowsonic and softmodded my Wii and installed USB Loader.

    I followed all the steps in both the softmod and USB Loader guide but for some reason when I try and rip my games by clicking "+" in USB loader the screen goes blank and nothing seems to be going on? Any ideas where I could have messed up?

    thanks!

    Edit: I am using a western digital 320 gb passport
    Last edited by IISavioII; 07-03-2010 at 07:48 PM.

  3. #2023
    Senior Member Cile's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Australia
    Posts
    5,071
    Thanks
    666
    Thanked 2,304 Times in 1,226 Posts
    Blog Entries
    9
    Quote Originally Posted by IISavioII View Post
    Hey guys, I just followed the guide by shadowsonic and softmodded my Wii and installed USB Loader.

    I followed all the steps in both the softmod and USB Loader guide but for some reason when I try and rip my games by clicking "+" in USB loader the screen goes blank and nothing seems to be going on? Any ideas where I could have messed up?

    thanks!

    nope its the gx issue for rev929......r938 download the r938 wad and install it with wad manager it will overwrite the one you have now....disc ripping should work then

  4. 1 User Says Thank You Cile For This Useful Post


  5. #2024
    New Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks, working awesome, thanks so much!!

  6. #2025
    New Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    61
    Thanks
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Cile View Post
    nope its the gx issue for rev929......r938 download the r938 wad and install it with wad manager it will overwrite the one you have now....disc ripping should work then
    Cile, my Wii is 4.2E softmodded per shadowsomics guide....I have the exact same problem. Will r938 work for my 4.2E as well?

    Also, I am able to play wii iso files from my USB HDD. But I do not have a game cover art on my downloaded game....how do I get the game cover as well to launch from my USB HDD? Thanks....

  7. #2026
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    24
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi,

    I'm using softmod method with 4.1U NA wii. Everything was working great until I decided to get wiimc working. I installed a new cios for it and wiimc worked great but now usb loader gx won't anymore. I've tried installing cios38 rev14 and recently following the usb loader guide and reinstalled everything and am now on cios38rev17.

    Everytime I load it up it says:

    Initializing Controllers
    Initializing USB(wake up)
    Reloading Ios 249... 0
    Init ubfs... 0
    Initialize sd card
    Initialize usb device

    abort called

    Its not the device as I've played hours on it before with no problems and I tried updating usb loader gx as well. I've seen other people posting this problem on other forums but I've never found a reply.

    Can anyone help?

  8. #2027
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,193
    Thanks
    2,206
    Thanked 2,578 Times in 2,012 Posts
    Blog Entries
    2
    What exactly did you instal prior to the loader fail?
    Sent from my van, down by the river.




    Never quantify your life by comparison. It is always going to be apples to oranges. If you feel the need to always look down on others, you currently do not own enough mirrors------ Tommie Griffin.

  9. #2028
    Senior Member Cile's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Australia
    Posts
    5,071
    Thanks
    666
    Thanked 2,304 Times in 1,226 Posts
    Blog Entries
    9
    Quote Originally Posted by jetlag View Post
    Cile, my Wii is 4.2E softmodded per shadowsomics guide....I have the exact same problem. Will r938 work for my 4.2E as well?

    Also, I am able to play wii iso files from my USB HDD. But I do not have a game cover art on my downloaded game....how do I get the game cover as well to launch from my USB HDD? Thanks....

    yes gx wads are region free....you have to set custom paths in the gx settings create a folder on your sd or usb (fat32) call it covers or whatever ...load gx and in custom paths select that folder for 3d,2d and disc cover.....then download covers through gx or from wiitdb.com and put them in the folder you created

  10. 1 User Says Thank You Cile For This Useful Post


  11. #2029
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    24
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by oddgriffin View Post
    What exactly did you instal prior to the loader fail?
    Wiimc. I installed a cios as well, I believe rev17. I tried rev14 and the wiimc settings changed a little abit and now I've followed the instructions from the usb loader gx site and I'm back on rev17.

    BTW nice avatar

  12. #2030
    Senior Member
    WiiHacks Staff
    Senior Moderator
    Only site donators may send a PM to WiiHacks Staff
    oddgriffin's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    New Franklin, Ohio. USA
    Posts
    10,193
    Thanks
    2,206
    Thanked 2,578 Times in 2,012 Posts
    Blog Entries
    2
    Hmmm, I have never heard of that happening from installing a different cios on 249 unless it was rev19 or something like that. Have you installed hermes cios 222 yet? It may not be the solution to your issue, but it helps to run usb peripherals and many users report inhanced performance of their usb loading of games as well.
    Sent from my van, down by the river.




    Never quantify your life by comparison. It is always going to be apples to oranges. If you feel the need to always look down on others, you currently do not own enough mirrors------ Tommie Griffin.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •