Page 65 of 436 FirstFirst ... 1555636465666775115165 ... LastLast
Results 641 to 650 of 4359

Thread: Softmod for ANY 4.2 Wii!

  1. #641
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wow, thank you so much

    Wow, I got Wii for Christmas and up until about three days ago I wasn't even aware Wii was capable of being modded, let alone soft modded. I used to have a modded original xbox with an 80gb hd so I was kind of aware of the concept, but had someone do it for me didn't explain anything so didn't really know much about it.

    I am a very skeptical kind of guy, and I often have the worst luck possible it feels like but after absorbing enough knowledge of just researching for 2 days from the information provided from these forums I was ready to tackle the task of soft modding my own Wii.

    I read about 40 of the 55 pages on this topic alone just reading what errors other people got and how to work around them just in case I encountered them. Boy was I surprised how smooth it went. I carefully read every step and still managed to make mistakes just because I didn't do EXACTLY what it said, I maybe interpreted a word while reading a sentence so skipped a minor detail.. who knows.

    The first problem I encountered was only a silly mistake because earlier today I reset my router so most of the settings were different and my network key to login was different, so it was only just because I had to make sure my wireless network settings were set properly.

    The second problem I had was loading WAD manager, when it asked me what device for NAND emulation.. if I chose SD card I could not explore the SD card, so I had to choose 'disable' then choose SD card for some reason. I had no problems installing any of the wads or the cIOS.

    The third problem I had was with Priiloader, the first time I went to version .3 and upon pressing + to install it I had some sort of a black screen with text, definitely froze my Wii up and said something about a dump. So i opened Priiloader .2 boot instead and it installed.. I then didn't realize I actually had to restart or turn off my Wii for the Wii to load up Priiloader (duh, im just a noob)

    Other than that I had no trouble with anything, other than another black screen with white text freeze while I was using Homebrew Browser (not to be confused with Homebrew Channel for other noobs like myself out there) but haven't had it since.

    Thank you SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO much for this easy slick guide.

    Edit:
    My Wii is LU65 brand new and I accidently updated to 4.2U before finding out about Wii soft modding, have yet to test DVD backups mainly because most of the research I did said that with me having a newer Wii that it was unlikely that I would be able to do so.. although upon reading a post a few minutes ago I read someone bought a Wii a few days ago and it worked. So I'll test that soon. For now its time to game out a bit!
    Last edited by byne2323; 01-03-2010 at 03:32 AM.

  2. #642
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy

    I hoped it would be working for me too...

    Just got a Wii from my friend who didn't want it anymore. Problem is....he left it to me with the last firmware (4.2E) from Nintendo.

    I don't know what to do anymore....always get the message that the hackmii installer 0.6 can NOT continue :-(

    Are there other ways to pass the Nintendo software??????

    I hope somebody knows how to....


    Thanx!


    =======
    EDIT
    =======

    This WII hasn't been hacked yet, is pure original firmware, no HBC or what so ever...
    (unfortunately)
    Last edited by oschikhof; 01-03-2010 at 05:09 AM. Reason: Additional info....

  3. #643
    Senior Member messie's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5,118
    Thanks
    68
    Thanked 7,151 Times in 1,065 Posts
    there is a thread on how to fix "no vulnerable ios" error in the guides section

  4. #644
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Yes, I have found that one here..

    =====
    EDIT
    =====

    Did all the steps, didn't help...
    Anything else what I can do? Getting pretty tired here of all attempts without result
    Last edited by oschikhof; 01-03-2010 at 06:22 AM.

  5. #645
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I keep getting ISO36 installation failed step 2

  6. #646
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    console reboots automatically...

    Hi guys,

    I tought i did everything right, but there is obviously something i missed / done wrong...

    I was on system menu 4.2, did everything here, i now have the wiiLoader menu upon boot, HBC installed in the SysMenu. Installed GammaLoader using the WAD Manager.

    When loading a backup dvd in GammaLoader, the Wii reboots after displaying a fuzzy & green screen...

    Also, i installed WiiXplorer as a channel in the Sysmenu and when this app boots up, the Wii reboots.

    i don't know if these 2 problems are linked, but the symptoms are similar. Any idea why? Been looking around and i tried installing/patching a couple of IOS, but no luck.

    Any other test i could do to make sure my softmod is properly applied?

    Guys, i'm lost...

  7. #647
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    bannerbomb

    when i used bannerbomb my screen wil be black
    can not instal hbc he wont go verder
    Last edited by toninus; 01-03-2010 at 09:48 AM.

  8. #648
    Junior Member nubioso's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Montana
    Posts
    72
    Thanks
    2
    Thanked 15 Times in 10 Posts
    Quote Originally Posted by nubioso View Post
    I seem to be one of many who can't get the damn stub deleted. Mine was updated to 4.2u before I read anything about the wii hacks. Wish I would have never updated the stupid thing.

    Anywho, I've used all 3 packs and am now to this softmod, and like a few other people, on part B of step 2 where you're opening the DOP-IOS for the second time, I can't get it to successfully do this part.

    The network initialization fails each time. I KNOW my network works because I've done "Load from NUS" on a few steps before I got to this one and it downloaded it just fine.

    I even downloaded the correct revision using NUSD, broke the folder into 3 per the guide, even tried it as a WAD in the root folder, but no matter what it won't read from the SD card nor download from NUS.

    I guess for the download I just keep trying? Seems like that's what someone else did and it worked for him.

    Any ideas?

    Yay! Well, I slept on it and an idea had occured to me. I was able to get games to install using wad manager 1.5, but I absolutely HAD to select IOS250 otherwise it would give me an install error or my wii would freeze. So for some reason it hit me like a ton of bricks.

    In my noobish experience, when trying to delete IOS249 and getting an error, even though I did research to see why, I was freaked out because of the error. NOW, I got the stub deleted using the original guides first pack in step B.

    JUST LIKE THE INSTRUCTIONS SAID (yes I'm an idiot), IT SAYS TO TRY IOS36, 249, or 250, THEY WERENT SURE. I tried IOS36 and 249 with no luck and didn't try 250, but 250 is what gave me the ability to install games.

    So lo and behold, on step B, when wad manager started, I selected IOS250, selected IOS249 from WAD folder and BAM! No more errors!

    4.2U, I had updated to 4.2U as well.

    Don't know if this helps anyone else, I guess technically the guys who wrote the guide even warned us of this.

    Anywho, thank you guys who make all this possible. You people are amazing.

  9. #649
    New Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    12
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hi all iv just been trying this out and everything worked fine till i got to STEP 5 on B right this is wot it says:

    b) Load up homebrew channel once more, then load up WAD Manager. Load IOS249, navigate to the wad folder, highlight IOS60patched.wad and press A. Make sure action is set to install and Install the wad. After a successful install, Press Home to go back to homebrew channel. Do the same for IOS70patched.wad. Make Sure the action is Set to INSTALL!


    so iv loaded wad manager up in hombrew channal and pressed A to continue and selected IOS249 now it says (navigate to the wad folder) i have up on mine is (DISABLE) (SD/SDHC CARD) (USB 2.0 MASS STORAGE) and thats it.Am i meant to go threw one off thes to get to the wad folder or wot please help. sorry for the noobish ???? and i think u all do a great job

  10. #650
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    11
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    still gettin the 2011 error installin the iso i dont know whats wrong everything else worked fine till that part again

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •