Page 1059 of 1684 FirstFirst ... 5955995910091049105710581059106010611069110911591559 ... LastLast
Results 10,581 to 10,590 of 16836

Thread: New 3.1-4.1 Softmod for ANY Wii

  1. #10581
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    17
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Bootmi/Nand backup problem - wii freezes

    Hi guys!

    I am new to this site as well as modding. I searched the forums and tried to find an answer for my question but couldn't.

    I successfully followed p.1 and have installed BootMii as IOS.
    Now I have a problem with p.2: BACK UP YOUR NAND. I was able to use power/reset buttons on my Wii, so I chose to NAND Backup. At about 1/3 of whole process it stopped and froze - now it's about 30 minutes...(see picture).
    I keep my Wii on as I'm not sure if it's safe to switch it off (however the power/reset buttons are not responding anymore - I could only unplug the wire).

    I'm on 4.1E with 2GB Sandisk SD card for Wii (white).

    Please advice:
    1. Is it safe to switch it off - obviously I don't want to brick my Wii.
    2. What could be the problem and how to make the Nand backup work for me.

    TIA

    Edit:

    I was wrong with power/reset buttons - holding power button for few seconds switched the Wii off.
    Re 1: It is safe - nothing harmed I suppose and Wii started normally.
    Re 2: I don't know the problem however started all over again with bootmii nand backup.
    Last edited by grek; 01-16-2010 at 11:53 AM. Reason: followed tofmik advice to get it working

  2. #10582
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    52
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by tofmik View Post
    should I use Trucha Bug Restorer and downgrade (a,b,c) when I have version 3.3 and I got cIOS already? because in Trucha Bug Restorer says that when I have one of those I dont need to downgrade. So just instal the cIOS rev 14? thx
    anyone?

    grek: same happend to me. I just turn it off. delete nand from sd card and did everything all over again with the bootmii. If its good way have no idea but wii works so far :-)

  3. 1 User Says Thank You tofmik For This Useful Post


  4. #10583
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up Softmodded 3.4 changed to virgin then applied this tut and it worked

    Hi,

    I had an early modded 3.4 Wii without bootMii and priiloader, but I wanted more security to prevent updates.
    Back then things did not always go smoothly, so I was a bit reluctant to proceed, but today I did it.
    I first updated to menu 4.1E with waninkoko's updater, then made the Wii a virgin Wii again with the very good tut that is also on this site, just to get rid of all the old stuff.
    Then I followed this tut and it worked. I had to install priiloader twice before it was successful though.
    Then added the USB Loader via the USB loader tutorial (would be nice if it had some instructions on how to do it even if so trivial).

    I do have a question though. What is the use of making a NAND backup if a bit furter on it is said that you better not restore it if you run bootMii via IOS?
    What is the use of bootMii if you cannot restore the NAND backup?

    Regards, Frank

  5. #10584
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    17
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    RE: Bootmi/Nand backup problem - wii freezes

    I just turn it off. delete nand from sd card and did everything all over again with the bootmii.
    tofmik: thank you for making me sure

  6. #10585
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    30
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I got it done but my tv looks like crap.

    video is awful, what is wrong useing a burneded dvd in neo gamer

  7. #10586
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by nightstah View Post
    Always a good bookmark is the Error Index. A 1053 error as someone told you is usually D3-2 drive. Other possible explanations are bad burn/poor media, or improper cIOS installation. Of the three, the usual suspect is the first --- especially if your Wii is less than six months old. Good media is Verbatim, Taiyo Yuden, Ritek G05 and burn @ 4x or less.

    Nightstah
    @Nightstah

    Thanks Nightstah...

    I bought my Wii last week, So i guess it has the D3-2 chip installed in it.

    I still have some Clarifications :
    Is it possible to play games via USB when I have an improper cIOS installation???. Won't that give me some error when I load games via USB??? I m sure the quality of the backup DVD is not the source of 1053 error as the same works perfectly on my friends' wii.

  8. #10587
    New Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    30
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I got it working fine, does it matter what disks I get pal or nsct

  9. #10588
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm having trouble with the Trucha while downgrading ios15.
    I'm getting this error after loading the files from the SD card:
    error:es_addtitlestart returned -1035, maybe you need an updated Downgrader

    and then it says

    error: could not set the revision to 0

    Thanks in advance.

  10. #10589
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up Most Greatful! Thank you!

    I had my Wii in a plastic box for nearly 9 months now and never gave it a second thought other than how I would install Homebrew Channel. I stumbled upon your sight and after seeing how easy it is, I pulled out my Wii and started. In a matter of half an hour I've installed everything and nothing went wrong! Thank you so much, you are a true hero and Wii saver. If I never saw this I would probably never used my Wii again.

  11. #10590
    Senior Member
    Legendary
    EMPRESS of ALL
    Retired Head Admin

    Do NOT PM for Site or Wii Issues
    Gen3SF's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    San Francisco
    Posts
    9,036
    Thanks
    434
    Thanked 4,658 Times in 2,237 Posts
    Blog Entries
    10
    Quote Originally Posted by napalmdaddy View Post
    I'm having trouble with the Trucha while downgrading ios15.
    I'm getting this error after loading the files from the SD card:
    error:es_addtitlestart returned -1035, maybe you need an updated Downgrader

    and then it says

    error: could not set the revision to 0

    Thanks in advance.
    If you have already softmodded your Wii or the Wii is originally 3.2 or earlier, skip Steps 3A-3 and just run the cIOS38rev14installer.

    If neither case applies, use an SD card 1 or 2 GB SD, not SDHC, and not a mini/micro with an adaptor. Format the SD card as FAT32 using the full format command in the PC not the Quick format. Redownload the softmod pack, re-extract the pack using WinRar and once again copy the folder contents to your newly formatted SD card. Make sure the files and folders are in the correct locations as depicted in the Step 1A link. Now try Step 3 again and good luck.

  12. 1 User Says Thank You Gen3SF For This Useful Post


Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •