Page 12 of 25 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast
Results 111 to 120 of 241

Thread: So your Rock Band instruments won't work?

  1. #111
    New Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    my rb instruments have stopped working

    i changed Custom IOS37 with IOS36 rev7 dip as IOS249 and everything work, but then i installed Ios38-64-v3610 and neogamma r7 to get my original beatles disc to work, which now loads but none of the instruments are working on rb2 backup or beatles original PLEASE HELP am i missing somthing or what have i done to make this happen

  2. #112
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Rock Band one with Beatles rock band controlers

    Hi all, I just bought the game Rock Band and I tryed to play it with my Beatles rock band controlers but it didn't work. The game doesn't recognize the guitar, drums and mic. I launch RB1 through neogamma R8 b7. I also have the ISO38, ISO50, ISO53 and ISO55 installed.

  3. #113
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    got it eventually

    i had the same problem with beatles. when loading from usbloader the controllers wouldnt connect. i use a chinese rock band kit from coolstep. rock band 2 worked fine but i used disc channel for that because i also use rawksd. so i tried to make a dvd backup of beatles and kablammo! it works fine. don't know if it was the backup or just coincidence but now it works and three of my friends are gonna pretend we are the beatles tomorrow.

  4. #114
    New Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    29
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i have my Wii soft modded and have had no probs running RockBand2 or Beatles RockBand (both original discs)...

    i can't get Lego RockBand (copy) to recoginze my instruments...

    would this mod work for this?

    thanks!

  5. #115
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    lego rock band

    the thing is cioscorp is a bit ricky and i can't confirm cioscorp will work. when i got it to work i got into local band and then my stuff started to register. if you havn't tried that you should before concidering installing cioscorp. before i restored my wii with a previous nand i got a lot of problems installing stuff due to cioscorp. i just got lego rock band so i will try it tomorrow and seee if i can get it to work. altho if you have a original rock band set you should get it to work without modding too much. the wii has a bit of a personality so it sometime does whatever it likes. hope this helps. will get back on the lego rock band when i have it on dvd-r.

  6. #116
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi Guys,
    I have just recently soft-modded my Wii (4.2E) using the "Full hacking guide for 4.2 system menus!!!!" on this website. I have been using Wiiflow, Neogamma and USB Loader to load backups and so far so good- everything is working fine from both DVDs and my HDD.

    Until today when I tried the Beatles Rockband. I bought the Rockband 1 Drumkit as I know they work with the game, and plugged it alongside my HDD but got o signal. So I burned the game to a disk, removed the HDD and plugged in the drumkit. I got a blue signal but the 4 four player lights were only dimly lit. Games played fine but drumkit would not respond as soon as game loaded, and game kept asking me to plug in a microphone (which I dont have).

    I have been all over the internet searching solutions to no avail!

    So I installed SoftChipp 99, but it wouldn't let me load from IOS 232. In fact, I have never seen 232 on my wii- it skips from 222,223,249!

    I have also used CiosInstaller (again could not find 232) and resorted to cIOSCORP v 3.3 which won't let me play backups through the disk channel as promised!

    Like I said, I done everything stated in the guides and tutorials, but it seems without IOS 232 I am stuck!

    Also, when I try to play The Beatles Rockband from Softchip, I get a blackscreen and the drums light goes off. And also, there is no problem with the drumkit.

    So if anyone can help I would really appreciate it.

    PS. I am a woman so be nice

  7. #117
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    19
    Thanks
    5
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    sorry i am new to this , I used softmod 3.1-4.1 that i got off here and it works great thanks ,all my games play but rock band instruments wont work, if I follow this will they work? I dont have a ubs loader do I need one? , if I change my cios to (IOS37 with IOS36 rev7 dip as IOS249) will I still be able to play all my other games, any help will be great thanks

  8. #118
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    thanks for your help, i managed to get the guitar to sync to the wii and to stay synced while the beatles game loaded,but the game is still not picking the guitar up, any other ideas!

  9. #119
    Member trekster's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Australia
    Posts
    2,188
    Thanks
    53
    Thanked 883 Times in 404 Posts
    Blog Entries
    2
    try booting softchip with ios37 and see how that goes, I've been booting RB2 from disc with this method for months on 3.2e and have had no problems what so ever.

  10. #120
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi I have softchip loader n99 but it won't load games for some reason,maybei have wrong settings? I'm running 4.2e ?

Page 12 of 25 FirstFirst ... 2101112131422 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •