Results 1 to 4 of 4

Thread: *HELP* My Wii won't turn on after installing Sundriver!

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    *HELP* My Wii won't turn on after installing Sundriver!

    Hello, I seek the help of powerful Wiihacks Community.

    I recently purchased a Sun Driver "Plug & Play/solderless version and also bought a Seagate 500GB momentus 7200.4 Sata 2.5in HDD.

    I think my first mistake was to follow the youtube video guide and when I read the rules here that was a clear nono .

    Anyways, I turned the wii without connecting it to the internet or taking any internet updates and played a gamecube & a wii game on it just to make sure it works first before attemping any mods on it.

    I managed to disassemble the wii very gently and got to the part by putting the 2.5 500gb HDD to the Sundriver and connecting all cables.

    If you are curious what youtube video it was [removed]

    I finished putting it back together with the sundriver installed inside the wii.

    I got to the part "Connect Sundriver to PC via Cable" Which is 2:48 on that youtube video guide.

    And this is where I need help, the Wii won't turn on :*(
    I also decided to disassemble it again just to make sure all the cables were connected and they were.

    I took out that little power cell/battery it was in the back of the wii for about 10-20 minutes then put it back in again "When I was disassembling and assembling it". Will that cause some problems?

    If anyone can point out where I went wrong and also suggestions on how to fix this problem.

    Thank you for reading and I await for your prompt reply.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ** STATUS UPDATE **

    I disconnected the Sun Driver and my Wii can turn on! yay!
    However when I connect the Sun Driver back it won't turn on so my process of elimination somewhat worked.

    I think my Sun Driver device died/shorted.
    Last edited by breaker99; 05-14-2010 at 10:53 AM. Reason: Status Update

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,219
    Thanks
    699
    Thanked 2,296 Times in 1,217 Posts
    Blog Entries
    17
    I've moved your thread to the Sundriver forum for the time being, so it'll get exposure to people familiar with the chip. I've also removed the link in your post as we don't want people accidentally following a failtube vid.
    "I think that the Wii is a beautiful piece of hardware, and a broken Wii is a tragedy. It doesn’t matter why or how." -- Bushing

  3. #3
    New Member DracUK's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    96
    Thanks
    25
    Thanked 14 Times in 10 Posts
    I would try again and install sundriver outside the wii case and test,dont assemble in wii.Have you got a different hard drive to try?
    It seems like the ribbon/power cables are not making contact.
    If it dont work after that I would return to place of purchase for replacement.

    DracUK
    4.1E, Sundriver SATA 500gb,Softmodded, Wiiflow USB Loader



    D2Sun Homepage: http://www.d2sun.com/
    Sundriver Manual: http://www.d2sun.com/download.htm

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,162
    Thanks
    528
    Thanked 1,326 Times in 418 Posts
    Blog Entries
    1
    As a word of advice make sure you don't tighten the DVD drive down too much as the pressure of it can cause the modchip to throw errors and fail to perform as required.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •