Results 1 to 4 of 4

Thread: WIFI Used To Work - Router Settings Unchanged Receive Error 52130, 52131, 52132 FIXED

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Us WIFI Used To Work - Router Settings Unchanged Receive Error 52130, 52131, 52132 FIXED

    Symptoms:
    Although no changes have been made to your router/network environment, your Wii that once was able to connect to the Internet now displays the error code 52130, 52131 or 52132.
    You've backed up your router's config. Performed a reset, power-cycle and disabled encryption. Your Wii can detect and connect to your router, but you receive the same error code.
    You can verify through your router's IP Address tables that the Wii console has been assigned an IP Addresss, but you still can't connect.
    You borrower a friend's router. He can connect his Wii through it, but when you use your Wii, no such luck. To add insult to injury, your buddy brings his Wii to your crib and with encryption turned on, his console can connect.
    Other devices (PC, Smart-phones, TV/Netflix Streaming) can access the Internet.
    Last, but not least, you have Priiloader installed (If not, disregard this).

    Cause:
    Force Wii Connection Test Failure is set to ENABLED

    Solution:
    Power-off your Wii.
    Hold the Reset and Power button simultaneously until Priiloader loads.
    Press down and highlight System Menu Hacks.
    Press A.
    Press down and highlight Force Wii Connection Test Failure (Currently set to Enabled).
    Press A
    Force Wii Connection Test Failure will now display Disabled.
    Press down until you highlight Save Settings.
    Press A.
    Press B.
    Press Down until you highlight System Menu.
    Press A.

    Now go back to your Connection Setting
    Run the Test Connection Wizard (Assuming you have it configured).
    Your connection test should be a success.


    Note:
    I hope this helps a few people out there because I searched throughout this forum and googled it and it just pointed to my router being the culprit or having to manually configure the Wii console. I wanted to slap myself after realizing this and I wonder how many other people's issues are resolved because of this.
    FYI - 52130, 52131, 52132 refers to the connection number you're using at the time (0 = Connection 1, 1 = Connection 2, 2 = Connection 3).

  2. 1 User Says Thank You spyder_216 For This Useful Post


  3. #2
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    I don't have Force Wii Connection Test Failure in System hacks

    My issue is that I don't seem to have Force Wii Connection Test Failure in my
    system hacks. My version is 0.6

    Thanks

  4. #3
    Eva
    Eva is offline
    New Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Quote Originally Posted by helsan View Post
    My issue is that I don't seem to have Force Wii Connection Test Failure in my
    system hacks. My version is 0.6

    Thanks
    I have priiloader v0.5 (r99) I don't have that option also, but i had once other pre-loader that might had that option, or then startpatch, on startpatch i tryed to unsinstall but it said it didn't detect any patch, mb the previous priiloader i had had that option on. the thing is it started to happen after i change my isp and router, but other wii's connect normaly, i think is that patch to block, but how can i disable it? :S

    Thanks

  5. #4
    New Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I was able to fix it, by replyinmg the 4.2U hack.

    Now it works greats

    Thanks for the help!

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •