Page 276 of 395 FirstFirst ... 176226266274275276277278286326376 ... LastLast
Results 2,751 to 2,760 of 3947

Thread: Need Help? Post your system check here

  1. #2751
    New Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    153
    Thanks
    3
    Thanked 38 Times in 34 Posts
    Quote Originally Posted by papelone View Post
    Hello there I am a newbie at console-modding and just recently softmodded my son's Wii with the intent of being able to use the USB loader and put backup of the games on it. Even though I can see the HBC I am fairly sure I am still missing something for the whole thing to work. If I try to install Wad Manager GUI it says missing ios 249. I still fail to understand exactly what ios's are for.
    I have a couple questions and would greatly appreciate if you could help out. Ran a syscheck so I will be posting he results as well.

    1) lot of discussion about the better format for the USB drive but I seem to understand that FAT32 is definitely better, is this correct?

    2) Looking at my syscheck report, most of the ios are stub or no patches, I have the feeling I am still missing a lot here is this correct? what ios do i need basically to run usb loader and the games?

    Please remand me to any guide if available I am an avid student but there are too many guides out there on this topic and each single one is different so please help me choosing a good one.

    Thanks a lot
    papelone

    Spoiler

    Your softmod is non-existent. Redo the softmod in the guide following each step carefully and do not do any updates from Nintendo or a disc (if you followed the guide you'll be able to turn this off).

    Quote Originally Posted by Neckes View Post
    Hi. So I used the "Softmod any Wii" guide to update my old softmod and modmii to download a few apps. I wanted to know if i need to do or update anything else because im a noob here and i only know how to follow guides....

    My SC:

    Spoiler

    The only thing you would have to do is check for updates to individual apps.

    Quote Originally Posted by sharp_cuttr View Post
    Hi - I'm currently working on softmodding my 4th wii now. I have followed Softmod any Wii ...but still no results. Its a 3.1U and I don't know what the previous owner did to it. I chose to format the wii ....I am just trying to complete step one with getting bootmii going and getting things started. The closest I have gotten after trying all alternatives with bannerbomb is the Letterbomb. I see the screen of what looks like hackmii, but then the system quickly restarts itself back to the wii home menu. WTF is wrong with this wii? What am I missing?
    What do you mean by format the Wii? That should never be done from what I heard. If it was a virgin you should update through Nintendo then follow the guide.

    Please Use the EDIT Function.
    Last edited by Jax; 11-20-2012 at 04:12 AM. Reason: Triple Posts.

  2. 2 Users Say Thank You to BxLgnd For This Useful Post


  3. #2752
    New Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    2
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    ok

    Quote Originally Posted by BxLgnd View Post
    Your softmod is non-existent. Redo the softmod in the guide following each step carefully and do not do any updates from Nintendo or a disc (if you followed the guide you'll be able to turn this off).
    BxLgnd point taken about the nonexistent softmod thanks a lot.

    Can I just redo the softmodding as in overwrote the previous "nonexistent" one?

    Thanks,
    papelone
    Last edited by papelone; 11-20-2012 at 02:32 AM.

  4. #2753
    New Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I am having trouble loading games through USB Loader GX from an external hard drive. The only games that load properly are Twilight Princess and Skyward Sword. Some games lead directly to a blank screen, while others begin to load, but freeze at various stages. New Super Mario Bros. Wii, for instance, gets all the way to the screen that tells me to turn the remote sideways and press 2, but goes no further when I do. Please, let me know if there are any changes that need to be made and whether or not they might have any affect on the loading issue.

    Spoiler


  5. #2754
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,622
    Thanks
    3,205
    Thanked 1,322 Times in 1,105 Posts
    Quote Originally Posted by papelone View Post
    BxLgnd point taken about the nonexistent softmod thanks a lot.

    Can I just redo the softmodding as in overwrote the previous "nonexistent" one?

    Thanks,
    papelone
    Follow the Soft Mod Any Wii Guide, Link is at the bottom of my signature.
    Start from Soft Mod With Homebrew Channel Installed, and follow it all the way through.
    Please read everything a few times , then proceed.

    Quote Originally Posted by Cerealkiller
    I am having trouble loading games through USB Loader GX from an external hard drive. The only games that load properly are Twilight Princess and Skyward Sword. Some games lead directly to a blank screen, while others begin to load, but freeze at various stages. New Super Mario Bros. Wii, for instance, gets all the way to the screen that tells me to turn the remote sideways and press 2, but goes no further when I do. Please, let me know if there are any changes that need to be made and whether or not they might have any affect on the loading issue.

    Spoiler

    Your system check looks fine.
    Try re-ripping those games.
    Also have a look here.Link->Blackscreens Causes & Solutions.
    Last edited by Jax; 11-20-2012 at 04:20 AM.

  6. 3 Users Say Thank You to Jax For This Useful Post


  7. #2755
    New Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    3
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hello

    i got a used wii

    it was soft moded

    i install the d2x but afraid of my wii get brick

    this my system check

    Code:
    http://syscheck.softwii.de/PjYzeS7J
    sorry didn't know how to put in spoiler

  8. #2756
    New Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi there, I just modded my wii using the softmod any wii guide, however, using usb loader gx , I wasn't able to play any homebrew games that i loaded unto a WB passport hdd - it either disconnects my wii remote, or freezes on the first game screen.

    here is my syscheck, Thanks in advance

    Spoiler


  9. #2757
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,622
    Thanks
    3,205
    Thanked 1,322 Times in 1,105 Posts
    Quote Originally Posted by SquallLeonhart View Post
    hello

    i got a used wii

    it was soft moded

    i install the d2x but afraid of my wii get brick

    this my system check

    Code:
    http://syscheck.softwii.de/PjYzeS7J
    sorry didn't know how to put in spoiler
    Everything looks good , except your ios58 needs to be updated.
    Go to the Soft Mod Any Wii Guide and do this part only Soft Mods With Homebrew Channel Installed.
    Just do that part only , your cios's do not need to be updated...they are up to date.

    Quote Originally Posted by Randomcollecter
    Hi there, I just modded my wii using the softmod any wii guide, however, using usb loader gx , I wasn't able to play any homebrew games that i loaded unto a WB passport hdd - it either disconnects my wii remote, or freezes on the first game screen.

    here is my syscheck, Thanks in advance

    Spoiler

    Your system check is fine.
    Try clearing all Wii-motes by , pressing and holding down the sync button on the wii for 15 to 20 seconds.
    Now all the Wii-motes should be cleared out from the system,...now Re-sync those Wii-motes and you should be good.

  10. 1 User Says Thank You Jax For This Useful Post


  11. #2758
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    90
    Thanks
    45
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hi guys

    i wanted to update my softmod and i'm not sure if what i did was totally good cause i had weard stuff when i tried to reinstall wads like- "installation couldn't complete -1035"
    any way i tried lots of stuff like using ios 236 on the guide.
    anyway things seems to work out for me but i post this syscheck for caution, please take a look at it and tell me what you think. my ios236 shows a weird number as you can see

    Spoiler


    what do you think?

    thanks in advance

    sorry excidently double posted
    Last edited by Jax; 11-21-2012 at 10:52 AM. Reason: Merged Posts.

  12. #2759
    Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    2,811
    Thanks
    273
    Thanked 772 Times in 588 Posts
    lol, you are already current with the d2x, most likely why you were getting the -1035, as for 236, idk, let someone else chime in on that one, but it is maxed out on the version number, so you won't be able to update it either...
    Last edited by Brian; 11-21-2012 at 06:39 AM.


  13. 1 User Says Thank You Brian For This Useful Post

    Jax

  14. #2760
    New Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    90
    Thanks
    45
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    is that a problem? what should i do with this 236 max out version according to my syscheck above?
    Last edited by taltal; 11-21-2012 at 09:59 AM.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •