Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: problems playing backups

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    problems playing backups

    I have 2 hard drives one is filled with backups and works perfect the other a new one i have formatted to wbfs using wbfs manager, wii game manager and also tried formatting it using uloader from the wii.
    The problem is that it i install a game onto the harddrive from uloader the game works but if i put a game onto the drive using wii game manager it wont play it.
    I cant understand the prob as the other hdd works perfect.

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff peire's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    England,Liverpool (land of the scousers)
    Posts
    6,675
    Thanks
    981
    Thanked 1,378 Times in 1,137 Posts
    Blog Entries
    10
    did you do it with subdirectory?
    thanks to bmarlo for this signature


  3. #3
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    What do you mean subdirectory I have the games on the root of the hdd.
    Iv tried to play the pc loaded backups with gx, uloader and wiiflow and none work.
    Apart from the 1 game i loaded using the original disc
    Last edited by stevieh2o; 12-13-2010 at 02:34 PM.

  4. #4
    Retired WiiHacks Staff peire's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    England,Liverpool (land of the scousers)
    Posts
    6,675
    Thanks
    981
    Thanked 1,378 Times in 1,137 Posts
    Blog Entries
    10
    my hdd is fat 32 and i use wii game manager but never tried with the hdd in wbfs format. when you put the game on the hdd useing the loader wat does it look like on the hdd is it in a folder or is it just a file with .wbfs on end of it
    thanks to bmarlo for this signature


  5. #5
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    You guys know we have guides for this right....follow the USB Loading guide by Gen3SF.
    Damn I suck!!!!

  6. #6
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    The 2 drives i have are in wbfs format. yea its just files with .wbfs on them no folders are made

    I have read and reread all the tuts. i followed the tuts for my first hdd now im trying to get my bigger hdd working, i had just about givin up on it thinking it was a hdd compatability issue when i got the one game working
    Last edited by Krank; 12-13-2010 at 02:56 PM. Reason: use the edit button please

  7. #7
    Senior Member Krank's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    8,895
    Thanks
    953
    Thanked 4,321 Times in 2,128 Posts
    Blog Entries
    7
    Well I dont know what your issue is and I would help if I did....(give more info)...but you definitely have something wrong....when using a WBFS formatted drive you will not be able to see the files at all with windows....so saying that they are .wbfs files is very confusing.

    Do you mean you are trying to transfer .wbfs files to the WBFS formatted drive... If so use wii backup manager.
    Damn I suck!!!!

  8. #8
    Retired WiiHacks Staff peire's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    England,Liverpool (land of the scousers)
    Posts
    6,675
    Thanks
    981
    Thanked 1,378 Times in 1,137 Posts
    Blog Entries
    10
    best way to try is read the guide again or format it to fat 32 try it that way mine is working great on the fat 32 but its up to you there is a guide in my signature for fat 32 hdd
    thanks to bmarlo for this signature


  9. #9
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    sorry made sense in my head lol
    I can view and load the iso and wbfs games using wii game manager on the pc and when i connect to the wii i can view the games i have loaded to the drive.
    But none will play apart from the game i ripped from the wii itself
    Im not doing anything differently from my other drive and tried every method i can think off but still cant get them to play

  10. #10
    New Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Got the hard drive working using cfg loader but half way through the games im gettin an error reading disc...... im thinkin its a dodgy hdd enclosure would that be right???

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •