Results 1 to 5 of 5

Thread: Wii Wont load Backups from USB device

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Wii Wont load Backups from USB device

    I have a softmodded wii on 4.1. I got all the games to work from USB, but after installing a wii64 wad they stopped loading the usb games. I can play GC backups and retail games fine, but it wont load my USB games. How do I figure out what this wad broke and how do I fix it? Do i need to install cios38 again? cios202? When I open wiiflow, it shows the logo then takes me back to the wii homscreen, same with configurable usb loader. The wii can see the USB drive in the WAD manager. I tried a different USB drive to no avail. Any help?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Maybe your Wii is having issues reading where ever you have your apps. If you select your forwarder on the Wii menu and it reboots the menu then for some reason the boot.dol isn't being read. If you are loading from SD card then cIOS38 rev17 will work, but if you have your apps on the usb hdd then cIOS38 rev17 will not work. You need a cIOS that will read FAT32 partitions. Maybe you should give more information on your setup. Have you tried removing the wad you installed that you think caused the problem?
    Last edited by Stomp_442; 12-09-2010 at 04:05 PM.

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have wiiflow and cfg usb installed as a wad on the wii menu. I am loading .wbfs files from the usb drive. It worked awesome until today. Thanks in advance

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    What else did you do besides install a N64 wad? That wad is not stopping your usb loader from working.

    Maybe you should go thru the guide again and see if you changed anything, I think your changed something with your setup. Also, make sure your using the usb port on the bottom (outter most usb port).

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Its on the outermost USB port and I had it working for about a month. Nothing has changed except the wii64 wad. I was playing wii sports from backup last night perfectly. When I load wiiflow from the wii menu, it starts I see the wiiflow logo, it says loading please wait, then it goes black, stays there for a while, then loads back up the wii menu.

    UPDATE

    I loaded wiiflow from an SD card and I can get into wiiflow. It shows all my games like normal, but then i click to play them it says Disc_SetUSB failed.

    UPDATE 2

    I updated my CIOS (Neogamma says cIOS36rev20 Slot 249). Now when i load wiiflow from an SD card, I can get to all my games. Wiiflow and cfg usb loader installed to the wii menu still do not work. What is going on?
    Last edited by thatoneguy92088; 12-09-2010 at 05:10 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •