Results 1 to 4 of 4

Thread: Weird USB Loader GX functionality

  1. #1
    Junior Member jurassicpets's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    55
    Thanks
    21
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Weird USB Loader GX functionality

    Hello,

    Ive noticed something weird with my USB loader.

    If I switch on my Wii and the first thing I do is launch the loader then all is fine. I can then run other disks or WW titles and still launch the USB.

    However if I do something else first such as launch a disk from the disk channel or play a WW title (from SD card) and then try and launch the USB loader it does not work, just a black screen but can hear the HDD spinning, and I have to reboot.

    Its no biggie and just wondering does this 'bug' effect anyone else or maybe its just the way my Wii/HDD is setup?

    Cheers

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    241
    Thanks
    9
    Thanked 55 Times in 45 Posts
    Chances are it is the way your hard drive is set up, some drives are made to power down (still run but at a much slower speed) this is why you can sometimes hear them speed up when attached to a pc.

    When your hard drive slows down because you have been doing something else, then your USB loader can struggle to find it.

    Sometimes the hard drives have accessible settings.

    I could be wrong but that is my guess.

  3. #3
    Junior Member jurassicpets's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    55
    Thanks
    21
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    I was thinking something along the same lines, cause when the Wii is powered on I can hear the HD speed up and then slow down after a few minutes if I've not run it.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Your HDD could be spinning down (going to sleep), to take care of this, use the included software that came with your HDD to turn off the spindown function. Also, make sure you have cIOS38 rev14 installed, rev15 and rev16 seem kind of buggy.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •