Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: WiiFlow and USB Loader RX Won't load anything.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question WiiFlow and USB Loader RX Won't load anything.

    So I got WiiFlow because I thought it was handy, I Formatted it fat32 and got Tales of Symphonia 2 and Muramasa on it. The channel itself worked perfectly fine, but as soon as I select load, it would just say ''Please wait...'' and wouldn't do anything. I've waited for one hour straight, but nothing. What could be the problem?

    I got a Maxtor
    I got cIOS38 rev15

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,219
    Thanks
    699
    Thanked 2,298 Times in 1,217 Posts
    Blog Entries
    17
    Welcome to Wiihacks, I'm sure a proper welcome from a mod will be along soon. In the meantime...

    I'm pretty sure the only usb loader that reads FAT formatted drives is CFG-Loader. You'll need to reformat WBFS to get Wiiflow to read your drive. Take a look at the 3rd link in my sig.

    Rev15 is a wash at the moment. That is going to be a source of trouble once you get your usb drive working. You'll want to uninstall it and get rev14 on there. Also check out whichever of the top two links in my sig contains your firmware version to make sure you aren't missing anything important in your softmod.

    Finally, check out USB Devices Compatibility List - WikiTemp to make sure there are no issues with your usb drive.
    "I think that the Wii is a beautiful piece of hardware, and a broken Wii is a tragedy. It doesn’t matter why or how." -- Bushing

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I did reformat it on WBFS. It's just that I was told to Format it to Fat32 BEFORE Formatting it to WBFS.

    I used to have Rev14, But it didn't work then, too, so I decided to try it out with Rev15

    It's a Maxtor OneTouch 120GB, and it should work, according to the compatibility list, perfectly fine, which it doesn't.

    CFG also didn't work yet. Any forwarder I tried didn't work. (WiiFlow, USB loader GX)
    I don't see a way of resolving this problem just now.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,219
    Thanks
    699
    Thanked 2,298 Times in 1,217 Posts
    Blog Entries
    17
    Take another look at that 3rd link. What it's suggesting is that it's helpful to have at least one partition on your drive which a computer can recognize: Formatting to FAT, then to WBFS, has little to no effect on any program reading the drive after the fact.

    Double-check and make sure you're plugging into the outermost usb port on the Wii. I made that mistake my first time running usb loader and sat for a bit before figuring it out - worked like a charm afterwards.

    Again, I'll suggest getting rev15 off your system. It's just a bag of hurt right now.
    "I think that the Wii is a beautiful piece of hardware, and a broken Wii is a tragedy. It doesn’t matter why or how." -- Bushing

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by Ithian View Post
    Take another look at that 3rd link. What it's suggesting is that it's helpful to have at least one partition on your drive which a computer can recognize: Formatting to FAT, then to WBFS, has little to no effect on any program reading the drive after the fact.
    Hm. So It should work after all?

    Double-check and make sure you're plugging into the outermost usb port on the Wii. I made that mistake my first time running usb loader and sat for a bit before figuring it out - worked like a charm afterwards.
    Yes. Well, after all, it DOES show me the games I put on it.

    Again, I'll suggest getting rev15 off your system. It's just a bag of hurt right now.
    Done.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,219
    Thanks
    699
    Thanked 2,298 Times in 1,217 Posts
    Blog Entries
    17
    Quote Originally Posted by DramaticTension View Post
    Yes. Well, after all, it DOES show me the games I put on it.
    Okay, you didn't clarify that Wiiflow actually started up, my mistake. Make sure to set error002 fix on for your games.

    If that didn't work, you might be missing or have an outdated IOS on your system. You can run Signcheck or DOP-IOS (or even DOP-IOS MOD) to check which IOS versions you have. Signcheck will export it's findings to an excel document on the root of your SD card, which can then be read on your PC.

    Compare your IOS lists with This List to see if there are any which need to be updated. If there are, you can use DOP-IOS or NUS Downloader to get them.

    If you decide to try DOP-IOS: Be careful when working installing IOS files, as accidentally uninstalling any IOS below 200 will likely end in a brick.
    "I think that the Wii is a beautiful piece of hardware, and a broken Wii is a tragedy. It doesn’t matter why or how." -- Bushing

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I want to use this one.
    Tales Symphonia Dawn New World.........IOS30-64-v1040............System Menu 3.1
    DOP IOS Tells me what my IOS30 is v2576, so it should work.

    anti 002 is activated.
    Last edited by DramaticTension; 11-26-2009 at 07:05 AM.

  8. #8
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    @Dramatic - Hmm that's a typo, should be IOS33. ISO30 is System Menu for 3.x.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I updated it, yet it still doesn't seem to have done anything, it's still not working. It's still stuck on the loading screen when starting a game.

  10. #10
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    What loading screen?
    Not really doing much Wii stuff these days.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •