Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 27

Thread: Help with SSBB

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    34
    Thanks
    4
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Help with SSBB

    Okay I am using usb loader gx
    I know I need to install hermes 222IOS in order to avoid freezing after the first battle of the story

    I got the IOS222.wad file from here http://www.wiihacks.com/wii-custom-s...os-v4-out.html
    everything installed fine using waninkoko's wad manager

    now when I boot the game I still keep receiving this error after beating kirby at the start of the story

    any settings I have to place?I am using usb loader gx but I will download another usb loader if needed

    please,anything is appreciated
    EDIT: Fixed it, fixed by installing cIOS 38 rev 13b instead of rev14, game working fine set to load on IOS 249
    Special Thanks to zelda101master on the wiihacks IRC
    Last edited by ishiny; 11-25-2009 at 07:39 PM.
    Currently 4.1u(from 3.3u using waninkoko's updater) LU61 wii with D3-2 drive >_< 80GB WD Passport HDD
    Neogamma R8 B7 for testing , dont use it much
    USB loader GX r838
    BootMii as IOS (backup of NAND on PC)
    Preloader 0.29 system menu v449
    System IOS v60 cIOS 38 Rev 14


  2. #2
    Member dr34m3r's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    657
    Thanks
    91
    Thanked 201 Times in 180 Posts
    Before you boot the game do you change it to use IOS 222/223?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    81
    Thanks
    10
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    What version of USB Loader GX are you using?

    Mine loads fine without any changes under Revision 837 and above

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    34
    Thanks
    4
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I think mines is rev 815 or something
    I got the wad from dogeggs tut and its the same one as the loading games from hard drive thread

    when I press update in usb loader it says none found
    Currently 4.1u(from 3.3u using waninkoko's updater) LU61 wii with D3-2 drive >_< 80GB WD Passport HDD
    Neogamma R8 B7 for testing , dont use it much
    USB loader GX r838
    BootMii as IOS (backup of NAND on PC)
    Preloader 0.29 system menu v449
    System IOS v60 cIOS 38 Rev 14


  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    34
    Thanks
    4
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I followed these steps to install hermes IOS222 taken from http://www.wiihacks.com/wii-custom-s...os-v4-out.html

    Installation procedure with wifi, will not work with the LAN adaptor.

    1. Remove all GameCube memory cards and controllers. * This step is very important. Do not ignore it .
    2. UnRAR uloader_v3.0B.rar and copy the apps/cios_installer/ directory to sd:/apps/
    3. Also copy src/uloader/resources/ehcmodule.elf to sd:/USB-Loader/ehcmodule3.elf * Note the change in filename
    4. Start HomeBrew Channel and start the cIOS 222 Installer
    5. Read the warning message and push A
    6. Select IOS249 to perform the install with D-pad left/right and push A
    7. Select to Install Custom IOS 222 and select IOS37 merged with IOS38
    8. Wait for download and installation to complete
    9. Start HomeBrew Channel and start the cIOS 222 Installer again
    10. This time select Custom IOS 223 and select IOS60 merged with IOS38
    * IOS223 gives you an alternative option for merged IOS in this way. It is exactly the same as IOS222 otherwise.
    * Experiment with other merges or not merging at all if neither of the options provided here work for you.

    SOURCE HERE.

    installed usb loader, slected IOS222 in game load settings,get the flashing blue led on the disc drive which means error

    what else should I try?
    Currently 4.1u(from 3.3u using waninkoko's updater) LU61 wii with D3-2 drive >_< 80GB WD Passport HDD
    Neogamma R8 B7 for testing , dont use it much
    USB loader GX r838
    BootMii as IOS (backup of NAND on PC)
    Preloader 0.29 system menu v449
    System IOS v60 cIOS 38 Rev 14


  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    81
    Thanks
    10
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Ok 815 is old now. Grab a new revision from the google code page for USB loader.

    If you installed a wad it sounds like you installed the channel which means you will need to download the usbloader installer which will then download the latest wad and dol.

    Alternately uninstall the channel via wad manager and install a forwarder instead and download a later revision dol file like 837.dol rename it to boot.dol and put it in sd://apps/USB_loader/boot.dol (or whatever the folder is called) and you will then be on the latest version and should be able to run the game

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    34
    Thanks
    4
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    okay, I will report back with results
    Currently 4.1u(from 3.3u using waninkoko's updater) LU61 wii with D3-2 drive >_< 80GB WD Passport HDD
    Neogamma R8 B7 for testing , dont use it much
    USB loader GX r838
    BootMii as IOS (backup of NAND on PC)
    Preloader 0.29 system menu v449
    System IOS v60 cIOS 38 Rev 14


  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    34
    Thanks
    4
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    I got the latest boot.dol for usb loader from their site
    placed it in the usb loader folder in apps on the sd
    load from it and still gives me the error with game load settings set to IOS222

    what else should I try?
    Last edited by ishiny; 11-24-2009 at 12:47 PM.
    Currently 4.1u(from 3.3u using waninkoko's updater) LU61 wii with D3-2 drive >_< 80GB WD Passport HDD
    Neogamma R8 B7 for testing , dont use it much
    USB loader GX r838
    BootMii as IOS (backup of NAND on PC)
    Preloader 0.29 system menu v449
    System IOS v60 cIOS 38 Rev 14


  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    34
    Thanks
    4
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Okay, I decided to delete my super smash iso and get a fresh one and test it out

    in the mean time I finished downloading COD Modern Warfare reflex and installed it with WFBS to my hard drive
    when I open USB Loader GX with the game in the hard drive I get a DSI error screen with some wierd stuff
    when I remove it from my hard drive there are no problems

    But heres the catch,when the game is in the hard drive usb loader gx wont run but CFG usb loader loads with it and plays the game fine

    Hoping I solve the SSBB by downloading another iso,will report back soon , please let me know whats wrong with usb loader gx not liking cod on my Hard drive
    Currently 4.1u(from 3.3u using waninkoko's updater) LU61 wii with D3-2 drive >_< 80GB WD Passport HDD
    Neogamma R8 B7 for testing , dont use it much
    USB loader GX r838
    BootMii as IOS (backup of NAND on PC)
    Preloader 0.29 system menu v449
    System IOS v60 cIOS 38 Rev 14


  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    81
    Thanks
    10
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    I dont think downloading a new ISO will help you.

    If you had installed USB loader as a channel (which it sounds like because you used a wad (though it could still be a forwarder)

    What you should do is if you have put the new usbloader boot.dol in place then go to homebrew channel and load USB loaderGx through Homebrewchannel, this will ensure you are loading the latest from the sd card and not the channel installed on the wii memory.

    Also what was the revision version of USB Loader you downloaded?

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •