Results 1 to 10 of 10

Thread: Gamecube backup launcher...green screen

  1. #1
    Junior Member darkhero36's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Gamecube backup launcher...green screen

    i know theres alot of threads disccussing this problem but i still cant get mine to work. i installed the cmios, tryed wad ver, try using a different game, tryed using different versions of gc backup launcher. but i still get the green screen can someone help?

  2. #2
    Junior Member darkhero36's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    srry for double post. ok now after installing cmios rev 3 i no longer go directly to green screen. it just now says read dvd error 186. can someone help plz? sigh looks like no one can help. all those views and no reply
    Last edited by darkhero36; 10-12-2009 at 02:25 PM.

  3. #3
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,240 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    DVD read error,
    1. you got a bad burn - or a good burn on a bum disc (did you verify the burn?)
    2. you got a bad ISO - redump the retail GC disc or redownload or redownload from different source.

    The two version of the GC loader I would try are - GC backup Launcher 0.2 or GC backup Launcher Xi, and I use thepurplecube for all my GC ISO needs.

  4. 1 User Says Thank You Stomp_442 For This Useful Post


  5. #4
    Junior Member darkhero36's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    tried other games and still no success. tryed all the other launchers even neo gamma with no success. installed rev_14 like others suggested and still get dvd read error.

  6. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,240 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Did you install the cMIOS? I installed Waninkoko's cMIOS rev3. Get it here, DOWNLOAD.

  7. 1 User Says Thank You Stomp_442 For This Useful Post


  8. #6
    New Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    152
    Thanks
    23
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    I am having an issue with the gc backup laucher 0.2 now. Before I state my problem I just want to say I had this working BEFORE installing WANINKOKO'S FIRMWARE UPDATER 4.2. This is what happens. I put in my multi-iso disc to load a game the disc reads,Green screen loads and then my wii resets! My question is why is the backup launcher not working? Any suggestions in how to get it working again? Thanks.

  9. #7
    New Member
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    152
    Thanks
    23
    Thanked 6 Times in 6 Posts
    Never mind. I had to reinstall CMios3.0 Thanks anyways

  10. 1 User Says Thank You stupidgamer1 For This Useful Post


  11. #8
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    hello im having the same problem but i did all these steps and i still get the same green screenvright before it restarts
    i also reinstalled the cmios and ... nothing

  12. #9
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,240 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    Quote Originally Posted by el_lagarto View Post
    hello im having the same problem but i did all these steps and i still get the same green screenvright before it restarts
    i also reinstalled the cmios and ... nothing
    Did you install Waninkoko's or Wiigators, I had problems installing WiiGators, waninkoko's worked better for me. I also did the wad install, not the network install. Try reinstalling the cMIOS from a few posts up. You can also put THIS FILE on the root of your SD card and do a wad install of the cMIOS rev3.

  13. 3 Users Say Thank You to Stomp_442 For This Useful Post


  14. #10
    New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Ok I need a lot of help! Yesterday my gamecube was playing both DVD-r and DVD+r but idk what went wrong cause now my DVD+r get a disc error 0x31100 or something but their not bad iso images! How can I get my Wii to read DVD+r? I don't care if it's bad just tell me.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •