Results 1 to 8 of 8

Thread: Problems Getting Started!! Help - Wii Sports Resort

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Tacoma, WA
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Us Problems Getting Started!! Help - Wii Sports Resort

    This is my first time dealing with a softmod. I am trying to get Wii Sports Resort working. I have done everything that the Tutorial says but when I load it in NeoGamma it says it is loading and then goes to the Main Wii Channel Page. Can anyone help. I have 4.2u on it and I have followed the steps in the walkthrough. NeoGamma V.7 it would be appreciated.

  2. 1 User Says Thank You turnleycm For This Useful Post


  3. #2
    Senior Member
    Retired Staff
    davepm's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Lincoln, Lincolnshire, United Kingdom
    Posts
    4,561
    Thanks
    124
    Thanked 2,059 Times in 831 Posts
    Blog Entries
    1
    did you load it with the alt.dol and watch the entire wii motion+ video?

    then set the dol file back to normal?

    WSR uses IOS55 v4633 so make ssure you have that (or newer)

  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Angry

    Quote Originally Posted by turnleycm View Post
    This is my first time dealing with a softmod. I am trying to get Wii Sports Resort working. I have done everything that the Tutorial says but when I load it in NeoGamma it says it is loading and then goes to the Main Wii Channel Page. Can anyone help. I have 4.2u on it and I have followed the steps in the walkthrough. NeoGamma V.7 it would be appreciated.
    I have the same Frkn problem.. please help!!
    I'm Using NeoGamma R8 Beta 3

  5. #4
    Member siphilips's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,639
    Thanks
    43
    Thanked 421 Times in 340 Posts
    may sound obvious but, have you attached the wii motion plus attachment to the wiimote?
    Homebrew Channel 1.0.6 | Internet Channel | Sys Menu 4.1e | NeoGamma R8 b15 | Preloader .30 r3 | cIOS38 r14 | Wad Manager 1.5 | cIOSCORP 3.5 | DVDX v2 | Mplayer CE | WiiGator GC Backup Launcher Ver 2.0 | Wii64 Nintendo 64 Emulator | Homebrew Browser V 0.3.6 | IOSCheck V 0.3.6







  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I did and that didn't work either.... Starting to get frustrated here.....

    Some more specs: IOS 249 Rev 14 FW 4.2E

  7. #6
    Member siphilips's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1,639
    Thanks
    43
    Thanked 421 Times in 340 Posts
    when the game send you back to the system menu make sure now that you change the Altern.dol to NO. Exit to the Neogamma menu and click start game again - That is it!
    Homebrew Channel 1.0.6 | Internet Channel | Sys Menu 4.1e | NeoGamma R8 b15 | Preloader .30 r3 | cIOS38 r14 | Wad Manager 1.5 | cIOSCORP 3.5 | DVDX v2 | Mplayer CE | WiiGator GC Backup Launcher Ver 2.0 | Wii64 Nintendo 64 Emulator | Homebrew Browser V 0.3.6 | IOSCheck V 0.3.6







  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    6
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Also having the problem getting the game to load insted of resetting the the main wii screen.

    Does there need to be a Wii motion plus device connected?. As apart from extra acuracy I cant see that it's needed to get the game to load?.

    Also as suggested by default in Neogamma the setting is already Altern.dol to NO. So thats not the problem.

    That only leaves that I'm using IOS249 Rev 14 FW 4.2E like another user. But another member has stated

    "WSR uses IOS55 v4633 so make ssure you have that (or newer)"

    So will IOS249 simply not work as unsure if IOS55 is available on a 4.2fw?

  9. #8
    Senior Member
    Retired Staff
    davepm's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Lincoln, Lincolnshire, United Kingdom
    Posts
    4,561
    Thanks
    124
    Thanked 2,059 Times in 831 Posts
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by donny909 View Post
    Also having the problem getting the game to load insted of resetting the the main wii screen.

    Does there need to be a Wii motion plus device connected?. As apart from extra acuracy I cant see that it's needed to get the game to load?.

    Also as suggested by default in Neogamma the setting is already Altern.dol to NO. So thats not the problem.

    That only leaves that I'm using IOS249 Rev 14 FW 4.2E like another user. But another member has stated

    "WSR uses IOS55 v4633 so make ssure you have that (or newer)"

    So will IOS249 simply not work as unsure if IOS55 is available on a 4.2fw?
    you MUST have a motion+ installed.

    You MUST have IOS 55 installed.

    you MUST read the WSR threads for details on loading with an alt dol to watch the video.

    You use the alt.dol to load the video, watch it ALL, then restart at end, remove alt dol setting, then play.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •