Page 7 of 39 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 61 to 70 of 382

Thread: Getting Metroid Prime Trilogy To Work

  1. #61
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    15
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Im trying Nero Burning Rom, will tell you if its working soon

    EDIT: not using Nero burning rom as it is a little too complicated, but will try Nero 7 Express

    Also the full iso I got is a bit smaller than the scrubbed one.
    Last edited by umaza; 08-28-2009 at 04:39 PM.

  2. #62
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,653
    Thanks
    295
    Thanked 3,895 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    Just to let people that i was reading the changelog for rev14 and it says it breaks Dual Layer support and it might not work with this.

  3. 1 User Says Thank You ShadowSonic2 For This Useful Post


  4. #63
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    i try the dvd fix file with img burn and it reas error 002

  5. #64
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    15
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks for the info I was considering to become rev14 but now I'm staying rev13
    Would my firmware affect anything? I'm 3.2U

  6. #65
    New Member sociallyantisocial's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Virginia Beach, Virginia
    Posts
    706
    Thanks
    23
    Thanked 781 Times in 143 Posts
    Anyone know what would happen if say some was in wii scubber and they changed the main.dol file with the metroid prime 1 dol file? would it auto boot to metroid prime 1?

  7. #66
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    ok you said
    Try using a 1:1 copy of the game meaning a untouched copy, one that hasn't been scrubbed and has not had its update partition removed.

    i look at the mpt iso and my update partition is missing

    i have a store bought game i put it in my wii using loader GX is there a setting that i need to turn off usb loader thanks for the help
    Last edited by SlaYer-LV; 08-28-2009 at 09:57 PM.

  8. #67
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,653
    Thanks
    295
    Thanked 3,895 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    Lofam, you need to turn on the 002 fix in your config menu and if that does not work download and install the wads for IOS38, IOS53 and IOS55.

    If you were to replace the main.dol, i think all it could load would be metroid prime 1, im not sure but it may also give you an error saying not enough space in the iso.

  9. #68
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by ShadowSonic2 View Post
    Online play is not affected but you could follow the easy way like i said and load the dol from the disc it self then browse for the dols


    1) Insert the Disc and launch NeoGamma R7/USB Loader and launch game without alt. dol and create a save file

    2) Turn the 002 Fix and alt. dol on and select the .dol from discs, if you want to play a game, you select its .dol so:
    a) rs5mp1_p.dol = Metroid Prime 1
    b) rs5mp2_p.dol = Metroid Prime 2
    c) rs5mp3_p.dol = Metroid Prime 3

    3) Select the .dol for the game you want to play, the game will launch directly and will not load the trilogy menu.
    Okay, I did this and it give me a black screen and an "Error #001, unauthorized device detected."

    I'm pretty clueless, what should I do?

  10. #69
    Junior Member
    ~MK Contestant ~
    Priority Support Member
    MasterBates's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Gatineau, Quebec
    Posts
    9
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I burned the game using Nero Burning Rom 7 with a TDK DVD+R DL at 2X and I didn't need to setup any layer breaks, the game works fine with a WiiKey 1 and system menu 4.0, I decided to apply the System Update it was asking for and nothing changed in my Wii and I can play the game perfectly fine.

  11. #70
    Retired WiiHacks Staff ShadowSonic2's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Green Hill Zone
    Posts
    3,653
    Thanks
    295
    Thanked 3,895 Times in 987 Posts
    Blog Entries
    47
    You could try using a different cIOS is you are softmodded but if you are using a modchip, what kind are you using?

    I've heard it may because wiikeys usually need to be updated to fix this error.

Page 7 of 39 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •