Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Help Needed - USB Loader return s to Wii Menu??

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Unhappy Help Needed - USB Loader return s to Wii Menu??

    Hi,
    I hope someone can help me.

    I have installed USB Loader GX 1.0 and SD/USB Loader v1.5 and all pre req to use a USB HD.

    If I start USB Loader GX I get the message Waiting for your slow USB drive and then a count ... counting down. When it reaches zero it returns to thw Wii Menu.

    Some issue with SD/USB Loader v1.5 - I choose USB Mass Storage Device and gets an ERROR! (ret -1) - press any key to reset Wii and return to menu :-(

    I haven't bought a new USB drive yet, so Im using an older Hitachi 2.5" 20GB just for the test purpuses.

    Will appreciate any ideas/suggestions.

    Thanks in advance
    /Mike
    Last edited by msoervin; 08-06-2009 at 02:11 PM.

  2. #2
    Junior Member 420soljah808's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Kaneohe, Hawaii
    Posts
    172
    Thanks
    31
    Thanked 41 Times in 33 Posts
    do u have cios rev10? if u do try reinstall and did u try both usb ports ? did u check the usb compatibility list USB Devices Compatibility List - WikiTemp ? and if u want the latest rev go here rev14.rar

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Thanks for replying.

    The cIOS 36 is rev7 and cIOS 38 is rev14 .... is the problem that I need cIOS 36 rev10 .... first I used this guide How to Store/Load Wii Games via USB Hard Drive on System Menu 4.0 [Slick Tricks Part 2]
    and when that did not work (same result as described initially) and then I tried the installation guide at USB Loader GX homepage ReadMii ?(USB Loader GX)?
    Again same result
    Actually when I use ISb Loader GX now, it tells me to wait for the slow HD even if the USB drive is not attached ????

    /Mike
    Last edited by msoervin; 08-06-2009 at 11:31 PM.

  4. #4
    Junior Member 420soljah808's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Kaneohe, Hawaii
    Posts
    172
    Thanks
    31
    Thanked 41 Times in 33 Posts
    i would install rev 14 and delete gx loader and download a new 1 from Downloads ?(USB Loader GX)? download the forwarder channel to its pretty ya rev7 is ur problem its past its time get rev14

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Appreciate the help :-)

    I have probably done something wrong .... I tried deleting the USB Loader GX, install cIOS 38 rev14 and then install USB Loader GX again - same result, also after I installed cIOS 36 rev10 just to be sure.

    When I load USB Loader GX the screen turns black for a moment, the it blinks with 4-5 cm purple color at the top of the screen, turns lack again, purple at the top for 2 seconds and the the logo is there with the text "Waiting for your slow USB device: xx sec ..." - When it reaches sero, it returns to the Wii Menu

    AND I dont have any USB device attached to any of the ports, so it cant be an incompability issue just yet.

    Is there a way to remove all the mods with cIOS and stuff I did and begin all over?

    Thanks in advance

  6. #6
    Junior Member 420soljah808's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Kaneohe, Hawaii
    Posts
    172
    Thanks
    31
    Thanked 41 Times in 33 Posts
    i asked some people i know n they all say use the other usb port

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm having the exact same issues with the purple... 3.4U CIOS38rev14 Latest USBGX... Still no results.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    hello,

    have you a soluce for this problem, i have exactly the same.

    4.0E
    usbloader gx rev 709
    cios36 rev 10 is ok
    cios38 rev 14 is not ok with the same probleme

    thanks

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Hi Guys
    I havent had any luck yet, but still hoping and I will let you know if i manage to get to work
    /Mike

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    That works at home, was enough exchange the hard disk of port usb

  11. 1 User Says Thank You pocket For This Useful Post


Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •