Results 1 to 5 of 5

Thread: USBloader 1.5 reboot WII when loading

  1. #1
    New Member stimpy2300's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    103
    Thanks
    9
    Thanked 10 Times in 7 Posts

    USBloader 1.5 reboot WII when loading

    Hello,

    Ok finally took the plung.. Not really but I had a spare USB 128GB extrenal unit and I deicide to give it a shot on loading games via usb drive.

    Here is what I know and then my problem,

    Know
    WII hardmod wiikey II
    Hombrew
    3.2U
    twilight hack
    IOS known installed:

    ios38
    ios53
    ios55

    I was running cIOS38 rev13a but i just installed cIOS38 rev14.

    Installed USB Loader 1.5 via WAD manger:

    Problem:
    Launch the USB Loader channel.
    I get the menu for the usb loader channel select it and the system looks as it's going to launch it and goes to a black screen sits for a few seconds
    and then reboots wii.

    Any help would be appreciated



    UPDATE:
    Ok installed CIOS36 Rev 10 for giggles.
    still no luck
    Then i went to HB and loaded it through there and it works... So it appears to work via HB but not wii channel???


    Tried: uninstalling the wad and reinstalling and same.. Works great under HB channel and apps but reboots wii from the channel????
    Last edited by stimpy2300; 08-01-2009 at 05:21 AM.

  2. #2
    New Member stimpy2300's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    103
    Thanks
    9
    Thanked 10 Times in 7 Posts

    Please a little help?

    Quote Originally Posted by stimpy2300 View Post
    Hello,

    Ok finally took the plung.. Not really but I had a spare USB 128GB extrenal unit and I deicide to give it a shot on loading games via usb drive.

    Here is what I know and then my problem,

    Know
    WII hardmod wiikey II
    Hombrew
    3.2U
    twilight hack
    IOS known installed:

    ios38
    ios53
    ios55

    I was running cIOS38 rev13a but i just installed cIOS38 rev14.

    Installed USB Loader 1.5 via WAD manger:

    Problem:
    Launch the USB Loader channel.
    I get the menu for the usb loader channel select it and the system looks as it's going to launch it and goes to a black screen sits for a few seconds
    and then reboots wii.

    Any help would be appreciated



    UPDATE:
    Ok installed CIOS36 Rev 10 for giggles.
    still no luck
    Then i went to HB and loaded it through there and it works... So it appears to work via HB but not wii channel???


    Tried: uninstalling the wad and reinstalling and same.. Works great under HB channel and apps but reboots wii from the channel????

    Can anyone give me some help on why it works via the hb cannel but not the wii channel???

    Thank you..

  3. #3
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    Blog Entries
    1
    You should try a different USB Loader.

    USB Loader 1.5 is incredibly basic and does not have the features you need to run a lot of the newer games.

    Try USB Loader GX which can be installed just to SD or as a channel/forwarder if desired. Currently I have it installed as a forwarder channel and it works very nicely indeed.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  4. #4
    New Member stimpy2300's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    103
    Thanks
    9
    Thanked 10 Times in 7 Posts

    USB loader help

    Quote Originally Posted by Tealc99 View Post
    You should try a different USB Loader.

    USB Loader 1.5 is incredibly basic and does not have the features you need to run a lot of the newer games.

    Try USB Loader GX which can be installed just to SD or as a channel/forwarder if desired. Currently I have it installed as a forwarder channel and it works very nicely indeed.
    OK I am going to sound stupid. But that is the loader that I am using and I would like to use to forwarder... (If the forwarded basically installs a channel then I select the channel from the wii menu and it loads the app via the SD card) Is that correct???? If so yes, I would like to do that but clearly I am doing something wrong. So could you give me some step by step on making this work. Even go as far as where the files go on the sd card...

    Here is what I have tried I installed the 1.5 wad that it installed the channel. Then i even removed and reinstalled to just make sure it was OK. Then now I am having to launch it from HB channel and selecting it from the menu and it launches and works fine...

    How do I make the channel turn into a forwarder??

    Thanks!
    stimpy2300

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm having the same problem. The only fix I could make work was to make USB Loader GX load first thing. If you have Preloader installed you can install this dol and set it to auto boot 4shared.com - online file sharing and storage - download GX Forwarder dol for Preloader(official).zip

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •