Results 1 to 8 of 8

Thread: Playing 2nd game always bombs Wii Out

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Playing 2nd game always bombs Wii Out

    I have a LU63 4.0u Wii running 13b and I think CIOS249, The loader I am using is GX Loader latest build as well as NeoGammaR4.

    It loads all the games with no problem, However if I exit a game back to the Wii Menu screen and then go back into either loader, the next game will always freeze the Wii up?

    Any thoughts on where to look to fix this!?

    Thanks!!


  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    Thanks
    364
    Thanked 2,241 Times in 1,111 Posts
    Blog Entries
    8
    This topic has been discussed many times, it is the cIOS rev13/13b that causes the problem.You have to turn your Wii off after each game to play another. Just going to have to wait for rev14 or revert back to cIOS36 rev10. But if your useing NeoGamma then cIOS 13 is recomended.

  3. 1 User Says Thank You Stomp_442 For This Useful Post


  4. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    5
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks! I thought I did a good search for the problem. But very good.

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Location
    Dallas, TX
    Posts
    28
    Thanks
    6
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    FYI: I have been able to play games one right after the other without powering the Wii down using cios rev13 and USB Loader GX r570 (non-channel version). This includes the latest games like Ghostbusters and Indiana Jones. This leads me to believe that the issue is either with rev13b or that the latest versions of USB Loader GX have fixed the issue.

    My Wii situation:
    4.0U firmware softmod
    HBC 1.0.3
    USB Loader GX r570 using Forwarder channel
    cio38 rev13(a)
    iomega 320GB USB HDD

  6. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    15
    Thanks
    5
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Ca

    Quote Originally Posted by Phoenix05 View Post
    FYI: I have been able to play games one right after the other without powering the Wii down using cios rev13 and USB Loader GX r570 (non-channel version). This includes the latest games like Ghostbusters and Indiana Jones. This leads me to believe that the issue is either with rev13b or that the latest versions of USB Loader GX have fixed the issue.
    I'm using the most recently updated (updated within program) version of USB Loader GX (channel version) and I have the same problem as the original poster, when I play a game, I need to turn the wii off than on to play another game. (In my case, after playing Animal Crossing, the system locks when trying to play EA Sports Active - or vice versa. But I assume the problem would apply to me playing any other Wii game off USB Loader GX.)

    I believe I'm using rev13a and latest USB Loader GX, just like the above poster Phoenix, so I wonder if the issue is using USB Loader GX channel version. I wonder if using it through HBC would solve this issue.

    I figure it's such a minor inconvience to remember to power down the system after each game played that I'm not going to bother downgrading - I'll just update the cios to the next Rev when it becomes available.

  7. #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I'm using USB Loader GX (from HBC) with rev10 on 4.1U and everythings works fine. Rev12-13 never allowed me to load any games at all, so I went back to rev10.

  8. #7
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    6
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have to choose Reset instead of WII Home and this resolves this issue

    I'm using rev 627 (I believe the newest I just updated through the app)

    I have CIOS38_rev13a

  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    5
    Thanks
    5
    Thanked 1 Time in 1 Post
    The same thing was happening to me when i was using 13a, then I switched to Hermes cIOS 222 and all was well.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •