Results 1 to 5 of 5

Thread: Wii intec mic won't work

  1. #1
    New Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    25
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Wii intec mic won't work

    I have American Idol Encore 2 backup and bought a intec usb mic (wii compatible it says) to go with it. Plugged it into back of wii but it doesn't recognize and asks for Logitec mic to be plugged in before proceeding or logitech mic is not recognize (something like that)

    Last week I installed LU64 fix and all games work well until now. Is it a crappy mic or is there some app I need in Homebrew. Any suggestions appreciated. Thanks

  2. #2
    New Member BoroVC's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    The Boro
    Posts
    253
    Thanks
    12
    Thanked 50 Times in 46 Posts
    If you have another USB device attached(i.e. a USB hard drive) it can cause this.
    Have you tried the mic on another karaoke game?

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I have american idol 2 too and i also have intec microphone. I installed cios rev13b. The microphone works perfectly with single player. BUT, when i'm trying to do duo playing, the other microphone is not working. I can plug 2 microphone in the same USB plug but the Wii recognize it as the same microphone. So, i CANT play duo with 2 microphone. I think the other USB plug is not working. Is it normal with the CIOS rev 13b?

    I need your help.

    Thanks!!!

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    30
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts
    Quote Originally Posted by jowel80 View Post
    I have american idol 2 too and i also have intec microphone. I installed cios rev13b. The microphone works perfectly with single player. BUT, when i'm trying to do duo playing, the other microphone is not working. I can plug 2 microphone in the same USB plug but the Wii recognize it as the same microphone. So, i CANT play duo with 2 microphone. I think the other USB plug is not working. Is it normal with the CIOS rev 13b?

    I need your help.

    Thanks!!!
    Rev 13b only recognizes 1 USB port for peripherals i believe.

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Is there something i can do. Anyone know is they are working to fix this?
    Thanks!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •