Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: USB Loaders won't detect USB.

  1. #1
    New Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    12
    Thanks
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    USB Loaders won't detect USB.

    Hi, so I have recently modded my Wii and started play some of my backups on it. It was working great until one day it just stopped. Now every loader I use freezes when detecting the USB. (Wiiflow, USB Loader GX, CFG USB Loader). This is seriously bumming me out and want to know if any of the geniuses here know how to fix it. Thanks in advance!
    EDIT: CFG USB Loader gets error instead of freezing
    Last edited by Gamerdude260; 09-05-2013 at 04:26 PM.

  2. #2
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,159
    Thanks
    967
    Thanked 1,108 Times in 874 Posts
    Have you done anything to the Wii recently? Post a SysCheck so we can see.

    Also you may consider trying a different USB device to see if perhaps there is a problem with the one you've been using (such as corruption).

  3. #3
    New Member
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    I had this same problem just today. Worked fine yesterday, didn't change a thing, now USB loaders don't work for my hard drive.
    Additionally, upon starting a USB loader, the light on my hard drive goes off. Is it being shut off?

    @above: I don't know how to do those things you just said o,o"

    I'm having a similar issue where my hard drive isn't detected, and my wii resets to the main menu.
    Occasionally it'll freeze as well, happened to both my hard drive and thumb drive. Worked fine yesterday too
    Does the light on your hard drive flicker/go out too? It looks like it's being shut off when I start USB loader..
    Last edited by SNES_Master; 09-05-2013 at 06:41 PM.

  4. #4
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,159
    Thanks
    967
    Thanked 1,108 Times in 874 Posts
    Quote Originally Posted by onstrings
    I had this same problem just today. Worked fine yesterday, didn't change a thing, now USB loaders don't work for my hard drive. Additionally, upon starting a USB loader, the light on my hard drive goes off. Is it being shut off? @above: I don't know how to do those things you just said o,o"
    You can get instructions on how to run a post a SysCheck by looking at the links in my signature, one specifically links you to a guide on how to do such.

    As for the second thing, just take a second USB drive (hard drive or flash drive, doesn't matter) and plug it into the correct port on the back of your Wii. Laying down it will be the bottom port, standing up looking from behind it is the port on the right hand side.

    Edit: please use the edit button unless someone else has replied...

  5. #5
    New Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    12
    Thanks
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    OK, well. I have used a sd card and the usb with the games on it to load the usb loaders. So. I'm pretty sure my wii is detecting them. Will post a syscheck shortly.
    EDIT: sysCheck

    Spoiler

    Last edited by llaffer; 09-06-2013 at 03:14 PM. Reason: spoiler tags

  6. #6
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,159
    Thanks
    967
    Thanked 1,108 Times in 874 Posts
    But have you tried more than 1 USB device?

    Your mod is out of date, you should go to the Softmod ANY Wii guide and update your Softmod.

  7. #7
    New Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    12
    Thanks
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Yeah I have. The homebrew channel can detect all of my devices, but the usb loaders cant.

  8. #8
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,159
    Thanks
    967
    Thanked 1,108 Times in 874 Posts
    See my above edit

  9. #9
    New Member
    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    12
    Thanks
    3
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    What do you mean? Could you provide a link please?

  10. #10
    Moderator
    Only Site Donators Can PM Staff
    VWA
    SNES_Master's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    4,159
    Thanks
    967
    Thanked 1,108 Times in 874 Posts
    The Softmod any Wii guide is linked in my signature.

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •