Results 1 to 6 of 6

Thread: Black screen playing some NTSC games on PAL Wii

  1. #1
    New Member MKUltra94's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Black screen playing some NTSC games on PAL Wii

    Basically I have imported 3 Wii games that are NTSC, one is ExciteBots which works fine with my USB loader GX, the other two I (Mario Super Sluggers and Lost in Shadow) though just give me a black screen after starting them, I even tried loading them from the disc with my Priiloader region free everything, same result. Anyone know whats up with this? ExciteBots works fine but nothing else, I don't think it's the rip since both games were brand new sealed when I got them. Thanks

    Spoiler



    Edit: I just noticed there is a section for game specific issues, sorry about that.
    Last edited by Jax; 11-08-2012 at 05:25 AM. Reason: Added Spoiler...

  2. #2
    New Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    144
    Thanks
    7
    Thanked 18 Times in 17 Posts
    Are you running the latest version of usbloaderGX. If not try updating it or try using cfg-usbloader. I don't think its got anything to do with the colour system. Normally NTSC games come out black and white when played on a PAL console.

  3. #3
    New Member kunparekh18's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Chennai
    Posts
    528
    Thanks
    55
    Thanked 145 Times in 118 Posts
    Go to loader settings and force PAL on each of the games.

  4. #4
    Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,692
    Thanks
    254
    Thanked 396 Times in 369 Posts
    for PAL Wii to play NTSC games, the video must be set to Force PAL50 or PAL60
    sometimes, need to change other game settings too (e.g. video patch)
    and, if you've display problem, avoid to use component video. use composite video cable.

  5. #5
    New Member MKUltra94's Avatar
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Had another go at playing around with the settings and managed to get the games working, thanks for all the help!

  6. #6
    Jax
    Jax is offline
    Senior Member
    Retired WiiHacks Staff
    Jax's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Schenectady,NY
    Posts
    3,625
    Thanks
    3,207
    Thanked 1,325 Times in 1,108 Posts
    Quote Originally Posted by MKUltra94 View Post
    Basically I have imported 3 Wii games that are NTSC, one is ExciteBots which works fine with my USB loader GX, the other two I (Mario Super Sluggers and Lost in Shadow) though just give me a black screen after starting them, I even tried loading them from the disc with my Priiloader region free everything, same result. Anyone know whats up with this? ExciteBots works fine but nothing else, I don't think it's the rip since both games were brand new sealed when I got them. Thanks

    Spoiler



    Edit: I just noticed there is a section for game specific issues, sorry about that.
    Re-install your Homebrew Channel.
    Your HBC is running off of ios 36 when it should be using ios58.
    Download the Hackmii Installer, and extract it and put it in your Apps folder on the sd card .
    Now go to the Homebrew channel and run the hackmii from there and re-install HBC.
    Now it should be running off of ios 58.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •