Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Back to the Future

  1. #1

    Back to the Future

    When I went to play back to the future on my wii it reboots to the wii system menu when I choose an episode. Do I just need an update wad file or has my wii fallen behind. Running 4.3u and gx loader.

  2. #2
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,473
    Does this happen on the Retail Disc??


  3. #3
    No it doesn't, do you have some ideas?

  4. #4
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Forum Administrator
    IRC AOP
    Wall-Eyed Mucksucker
    emuhack's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Windy City
    Posts
    7,473
    Try another USB Loader... Like CFG Loader!


  5. #5
    It doesn't see my drive when I try to use that one, is there criteria like size or partitioning?

  6. #6
    I'm having the same problem with Back to the Future. Both USB Loader GX and GFG Loader reboot the Wii when I choose an episode.

  7. #7
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,381
    Quote Originally Posted by OGTfrom92 View Post
    I'm having the same problem with Back to the Future. Both USB Loader GX and GFG Loader reboot the Wii when I choose an episode.
    A backup of this game will run from a cIOS with a base of 56.

    Quick fix: Check out the d2x installation guide in my sig and follow the recommended configuration.
    Better Fix: Follow the ANY Wii guide in my sig to update your entire softmod.

  8. #8
    i followed mauifrog's guide to softmod my wii, i double checked and is the same one in your sig. and i try to play back to the future in cIOS 248, as it is based in 56. and yet, my wii always reboots after selecting an episode.
    i have tried all other cios i can from cfg usb loader, from 245 to 223-yal. the first few say they are not installed, some say error and take me to the menu, and the rest go all the way to the select episode of the game, just to reboot after selecting the first episode.

    im sure im missing something, i dont like to ask since i know its advice that gets repeated, but i have been on this site and on google for two hours, with 5 tabs open trying to figure this out with no luck so far. any help, or a link would be wonderful. thank you in advance c:

  9. #9
    WiiHacks Staff
    Only Site Donators Can PM Staff
    Senior Moderator
    Game Master
    cjizzle's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Southeast Ohio
    Posts
    6,381
    Could be the loader version you are using. Have you tried a different loader/version ?

  10. #10
    Quote Originally Posted by cjizzle View Post
    Could be the loader version you are using. Have you tried a different loader/version ?
    updated to v70, hung a little, but still rebooted. i'll install wiiflow right now and see if that works, oh well if not. thanks though for your suggestions c:

    Update:
    tried it again one last time, cIOS 248 with the IOS reload blocked and it started the level. thanks cjizzle for taking time out to help. hopefully this game wont run into anymore problems
    Last edited by Victor A. Nevarez; 12-03-2011 at 04:30 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •