Results 1 to 8 of 8

Thread: can't boot into bootmii

  1. #1

    can't boot into bootmii

    I can't, for the life of me, boot into Bootmii(boot2). I held the reset button and then turned on the Wii and it just sits at a black screen. This use to work 6 months ago.

    Bootmii 1.3(public beta 6) installed on boot2 (via HackMii Installer v0.8)
    PriiLoader 0.4 installed and loads WiiFlow (I since uninstalled this and I still can't get into Bootmii.)
    Wii system menu 4.2U

  2. #2
    Senior Member Cile's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Australia
    Posts
    5,071
    make sure you have the bootmii folder on the root of your sd

    SD:/bootmii/armboot.bin,ppcboot.elf,bootmii.ini

    if you dont have it you can launch hackmii installer again go into bootmii installation and select prepare sd ..should make the folders exit..power off...power on and it should boot into bootmii

  3. #3
    Thanks Cile. I do have those files in the folder on my SD card. When I just boot without the SD card in, the blue light blinks twice indicating that boot2 is installed. But then when I insert the SD card and hold the reset button and then start the Wii, the blue light doesn't blink at all. Could it be possible that the Bootmii files on the SD card got corrupt or the boot2 on the Wii is corrupt? I guess I'll try recreating those files as you suggest and see if that helps. Thanks a lot for your time.

  4. #4
    Senior Member JoostinOnline's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Behind you
    Posts
    4,457
    Quote Originally Posted by chrishallowell View Post
    Thanks Cile. I do have those files in the folder on my SD card. When I just boot without the SD card in, the blue light blinks twice indicating that boot2 is installed. But then when I insert the SD card and hold the reset button and then start the Wii, the blue light doesn't blink at all. Could it be possible that the Bootmii files on the SD card got corrupt or the boot2 on the Wii is corrupt? I guess I'll try recreating those files as you suggest and see if that helps. Thanks a lot for your time.
    You don't hold reset for bootmii. Open SD:\bootmii\bootmii.ini with WordPad (not NotePad) and change BOOTDELAY=# to BOOTDELAY=10

    Save changes. When you turn on your Wii you should see the bootmii menu for 10 seconds. Just press POWER on your Wii to scroll through the options (bootmii won't exit in 10 seconds after you press POWER).
    "Macs are the Perfect Computers," said the Perfect Idiot.

  5. #5
    I'll try that when I get home!

    Thanks JoostinOnline. I really appreciate the help.

  6. #6
    Ok, I am striking out. I tried changing the bootdelay to 10 seconds and no luck. So then I tried to "prepare the SD" via the Hackmii/bootmii installer. Still couldn't boot into Bootmii. Then I tried to reinstall Bootmii(on boot2) and it said it was successful. But I powered the wii off(red LED) and I turned it on with the SD card in the slot and nothing but a black screen. This is really bothering me since it worked 6 months ago perfectly.... Any other ideas or things to try?
    Thanks,
    Chris

  7. #7

  8. #8
    Thanks playerkp420! That worked. I formatted a Kodak 2GB SD card and it came right up! Strange that it didn't work with the same SD card from 6 months ago and it didn't work with a SanDisk 2GB. I guess it is really picky. Thanks for the info about it being picky; that really helped.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •