Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: SD card problem

  1. #1

    SD card problem

    Hi all!

    I got an 2Gb SD Card, formated as FAT32 with my MacBook, transfered the TH and HC files, tried to run it on my Wii, and all I got was: "no code found to load, hanging.". It found the boot.elf file, but gives me this error.

    After that, I tried to put the card at my MacBook again, but this time, the card isn't recognized at ALL. Neither with Windows XP. Yeah, the card reader works, I tried reading another card (just 32Mb).

    I tried GParted, TestDisk, nothing helped me read my SD card on my PC again. The weirdness: it works just fine with Wii. Read and write works, so, I don't think it's a problem with the SD card.

    Another thing: there's other way to install HC without the TH?

    Thanks

  2. #2
    Banned javi2828's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    c://windows
    Posts
    134
    what other way

  3. #3
    Quote Originally Posted by javi2828 View Post
    what other way
    That's what I asked!

  4. #4
    Member
    Retired Staff Member

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1,494
    If you have a mdochip installed and your wii is at version 3.2 then you can use the DVDiso to install the HBC. The DVD iso can be obtained from the following link, make sure to get the correct region iso that matches your wii.

    The Homebrew Channel

  5. #5
    according to the guide I used it said the SD should be FAT16 formatted. try reformatting to FAT16 and loading the progs. that might do it for you.

  6. #6
    Quote Originally Posted by jbloggs View Post
    If you have a mdochip installed and your wii is at version 3.2 then you can use the DVDiso to install the HBC. The DVD iso can be obtained from the following link, make sure to get the correct region iso that matches your wii.

    The Homebrew Channel
    Hmm.. I have a modchip, but system at 3.3

    Quote Originally Posted by blaik79 View Post
    according to the guide I used it said the SD should be FAT16 formatted. try reformatting to FAT16 and loading the progs. that might do it for you.
    Last version of TwilightHack support FAT32. And, since the card can't be recognized at Windows, Mac or Linux, I can't reformat it.

    I just wan't to know if I "lost" the card, or, if there's other way. Remembering: it works at my wii, so, it's not a card problem.

  7. #7
    Did you rename the file boot.dol (or .elf)?

  8. #8
    Quote Originally Posted by ChrisChown View Post
    Did you rename the file boot.dol (or .elf)?
    Nope. And, can't rename now, as my problem here is the SD card.

  9. #9
    Ok, you'll have to format it and then put everything back on it. Then change the filename to boot.dol or elf

  10. #10
    Quote Originally Posted by ChrisChown View Post
    Ok, you'll have to format it and then put everything back on it. Then change the filename to boot.dol or elf
    The file was already named boot.dlf, so, I haven't changed that.

    And, sure you read my thread? The card isn't recognized at Windows, Linux or Mac. How I'm supposed to format it? THAT'S my problem.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •