Results 1 to 9 of 9

Thread: wii randomly freezing plz help T_T

  1. #1

    Unhappy wii randomly freezing plz help T_T

    is thee anyone that can help me with my freezing issue? here is what is happening. Sometimes when i turn my wii on it wont do anything it sits wit a black screen frozen. I have to power it off then on again and it will work after a few tries. also it has been freezing randomly on the menu screen and in the middle of a game. is there anyway to fix this? im using the softmod for wii version 4.2U. thanks so much in advanced.

  2. #2
    i hope someone knows would be really greatful ^_^

  3. #3
    If anybody did have answer, it would have been doubtful it would have been within the 31 minutes you waited before bumping your thread. Please don't be so impatient, it helps your cause not one bit and is more inclined to be ignored than answered when you do that

    As for your problem, well it might a modding issue, which is what here is about, but you leave out a lot of specifics, does it happen with SD Card in or out or both, same with USB devices, have you tried with them in & out, are you sure it is not a dodgy power cable, or bad connection between Wiimote & sensor bar?

    The more info you can tell us, the more that can be eliminated and the easier it is to help.

    My wii freezes now & then with a black screen is not exactly a lot to go on!
    Please remember your manners - say Thank You if someone helped , it doesn't hurt

  4. #4
    sorry I guess I should of waited longer my apologies. It freezes with or without the units (usb drive or sd card) plugged in. I have to restart it a few times to get it to work after a while of leaving it off even. Usually it freezes when I am in a loading screen or even on the main wii menu. It freezes randomly.Shadowsonic on here had to help me with using alternate wads I was having problems getting the soft mod to install (i remember having to download alternate dop ios mod files) thats all I really know ask me questions and I will answer them I will even pay the person (paypal) who can help me out with this kinda like a tech support lol. Thank you all again I am sorry for being so impatient.

    Kind regards,
    Trew

  5. #5
    Did it happen before modding, during modding or only after modding?

    Do the disk drive lights flash once or twice or at all prior to freezing, do they flash at all if you can't power up when you press the power on button?

    Do you know if you have boot2/priiloader installed? Do you ever get to the menu screens on boot up?

    If this only happened after modding, and it powers up to some sort of screen every time you power up, but freezes a lot of the time on a menu loading screen, I think, imo, this may need moving to the bricking section for someone with better knowledge of the inner workings on getting it back to a virgin model and maybe starting over?
    Please remember your manners - say Thank You if someone helped , it doesn't hurt

  6. #6
    the wii plays just fine its just very very random that it freezes and to answer your questions...

    the hdd is ac adapter powered so its always on. it did this after installing the priiloader. i dont have a boot2 avail because of the model is too new for using boot2. priiloader 0.30 is what is installed. when i power on the wii even from the wiimote it will sometimes just stay as a green light and sit with a black screen until i power it off by holding the power button down then starting it up again a couple more times after hitting the sync buttons it seems to work after a couple tries. I can play my games for ours and hours again like i said its just random on the freezing some games like harvest moon animal paradise freezes constantly. usually on a loading screen etc... others are just sparatic. hope this information helps.

  7. #7
    I'm only posting to see if anyone can shed any light on this, maybe if you run a signcheck and post theresults, others may be able to offer something for you?
    Please remember your manners - say Thank You if someone helped , it doesn't hurt

  8. #8
    Quote Originally Posted by lfc4ever View Post
    I'm only posting to see if anyone can shed any light on this, maybe if you run a signcheck and post the results, others may be able to offer something for you?
    thank you very much again also I decided to listen to your advice and post this on the brick section so if any staff member sees this u can close this one or lock it and anyone who reads this go here for more info on my issue including extra details on the problem. maybe a brick problem?

  9. #9
    In Priiloader settings.. Why did you set Auto Boot as disabled, set it as "System Menu"

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •