Results 1 to 4 of 4

Thread: Black Wiimote w/Motion Plus not working???

  1. #1

    Black Wiimote w/Motion Plus not working???

    Okay I know I've seen a lot people here say that they have the black Wiimote with Motion Plus and it works fine but I got mine today from Amazon and it was working fine until I started up USB loadergx, like I could start it fine but when I got into the main area of the app the Wiimote suddenly was not sync anymore and whenever I tried to press any buttons to sync, the lights would flash across the bottom of the Wiimote like it was trying to sync but nothing would happen. Everytime I pressed any button it would start trying to sync with the Wii then stop. It has no problems with the main menu of the Wii or even starting the usb loader just once you are in the program it wont work. So I was wondering if this is something that has happen to anyone else or do you think its just a broken Wiimote and I should replace it or do you think its some kind of new protection from Nintendo and I should just get a Motion Plus attachment for my existing white Wiimotes? I have the original and the one from Wii Play.

    I just think its a bit odd that the Wiimote only stopped working once you were in an app that played backups.

    Oh I had a 3.4U which I used the main guide here to go to 4.1u
    Last edited by RaeLi; 01-15-2010 at 12:25 PM.

  2. #2
    Quote Originally Posted by RaeLi View Post
    Okay I know I've seen a lot people here say that they have the black Wiimote with Motion Plus and it works fine but I got mine today from Amazon and it was working fine until I started up USB loadergx, like I could start it fine but when I got into the main area of the app the Wiimote suddenly was not sync anymore and whenever I tried to press any buttons to sync, the lights would flash across the bottom of the Wiimote like it was trying to sync but nothing would happen. Everytime I pressed any button it would start trying to sync with the Wii then stop. It has no problems with the main menu of the Wii or even starting the usb loader just once you are in the program it wont work. So I was wondering if this is something that has happen to anyone else or do you think its just a broken Wiimote and I should replace it or do you think its some kind of new protection from Nintendo and I should just get a Motion Plus attachment for my existing white Wiimotes? I have the original and the one from Wii Play.

    I just think its a bit odd that the Wiimote only stopped working once you were in an app that played backups.
    Its broken. No conspiracy.

  3. #3
    My black wiimote works fine in USBloader GX, but to be honest I don't think I've tried it with the motion plus adapter attached. Have you tried it without MP?

  4. #4
    yeah even without the motion plus it stops working in usbloader gx. I'm gonna try and see if it plays regular disc. I just didn't want to go through returning it for another if the new one does the same thing.

    Edit: Weird, it works just fine with Wii Sports original disc. In fact it works pretty good. So I dunno, I guess I try getting another and see if I get the same issue.
    Last edited by RaeLi; 01-15-2010 at 12:40 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •