Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Installing a Drivekey with a Softmod 3.1-4.1 Wii (problems with config menu)

  1. #1

    Installing a Drivekey with a Softmod 3.1-4.1 Wii (problems with config menu)

    Hideho!

    I have a new wii to which I installed a D2b drive for a Drivekey that I bought. The Drivekey was DOA (no lights) so I decieded to soft mod. I followed the 3.1-4.1 softmod guide. No problems, works great. I am using a 500gb WD external HD with it and am at 4.1.

    I received my second Drivekey in the mail and wish to install it now. It is installed correctly. I have lights on this one. The wii acts normally like the Drivekey is not even installed. Which I am assuming to be correct. The problem is that I can not enter the Drivekey config menu. After the eject 3x method, the wii disc picture spins on the tv screen then I get a disc on the screen with a big question mark on it. It says "unable to read the disc". Any suggestions to get to the drivekey menu??

    BT
    Last edited by Bob Taner; 01-12-2010 at 02:26 PM.

  2. #2
    check the jumpersettings of the drivekey.

    sinds youre wii is softmodded youre games will play trough the softmod i think

  3. #3
    Quote Originally Posted by Bob Taner View Post
    Hideho!

    I have a new wii to which I installed a D2b drive for a Drivekey that I bought. The Drivekey was DOA (no lights) so I decieded to soft mod. I followed the 3.1-4.1 softmod guide. No problems, works great. I am using a 500gb WD external HD with it and am at 4.1.

    I received my second Drivekey in the mail and wish to install it now. It is installed correctly. I have lights on this one. The wii acts normally like the Drivekey is not even installed. Which I am assuming to be correct. The problem is that I can not enter the Drivekey config menu. After the eject 3x method, the wii disc picture spins on the tv screen then I get a disc on the screen with a big question mark on it. It says "unable to read the disc". Any suggestions to get to the drivekey menu??

    BT
    Are you sure you have installed the drivekey the correct way round,with the jtag connector to the front of the wii.The lights still work even if connected wrong way.
    To access drivekey menu press eject 3 times after pressing A button and you should see gamecube logo in disk channel,then click on that.Do this with no disk in drive.

    DracUK
    Last edited by DracUK; 01-12-2010 at 11:22 PM.

  4. #4
    Just wondering is it generaly a good idea to softmod and hardmod the wii at the same time?
    Last edited by hypernova101; 01-13-2010 at 01:55 AM. Reason: spelling

  5. #5
    Quote Originally Posted by DracUK View Post
    Are you sure you have installed the drivekey the correct way round,with the jtag connector to the front of the wii.The lights still work even if connected wrong way.
    To access drivekey menu press eject 3 times after pressing A button and you should see gamecube logo in disk channel,then click on that.Do this with no disk in drive.

    DracUK
    Yes, my jtag connector is pointing towards the front. I have the cable coming out of the SD slot. I get the disc spinning graphic but no gamecube logo. I get the "can not read disc" message. I also have no disc in the drive. Original wii games work fine. USB loader GX works fine. Just can not get to the Drivekey config menu as per your method.
    Last edited by Bob Taner; 01-13-2010 at 04:30 AM.

  6. #6
    Quote Originally Posted by hypernova101 View Post
    Just wondering is it generaly a good idea to softmod and hardmod the wii at the same time?
    From my readings, the Drivekey can provide some brick protection if you also softmod.

  7. #7
    Quote Originally Posted by gizmo1908 View Post
    check the jumpersettings of the drivekey.

    sinds youre wii is softmodded youre games will play trough the softmod i think

    1off 2on USA/Canada CHECK!

  8. #8
    Maybe it has something to do with priioader??? using v32

  9. #9

    Unhappy Also getting that disc error

    Quote Originally Posted by Bob Taner View Post
    Hideho!

    I have a new wii to which I installed a D2b drive for a Drivekey that I bought. The Drivekey was DOA (no lights) so I decieded to soft mod. I followed the 3.1-4.1 softmod guide. No problems, works great. I am using a 500gb WD external HD with it and am at 4.1.

    I received my second Drivekey in the mail and wish to install it now. It is installed correctly. I have lights on this one. The wii acts normally like the Drivekey is not even installed. Which I am assuming to be correct. The problem is that I can not enter the Drivekey config menu. After the eject 3x method, the wii disc picture spins on the tv screen then I get a disc on the screen with a big question mark on it. It says "unable to read the disc". Any suggestions to get to the drivekey menu??

    BT
    I am having the same issue on my Wii with my drivekey. After sofmodding my system using DogEggs' guide I no longer can access the drivekey config. In my case I was able to do that before. I hardmodded my Wii with a drivekey and all was working well but I was not able to play NSMB because I was still on system meny version 3.4u. After reading a bunch here I realized I needed to softmod my Wii and before I did that I went into the drivekey config and disabled the chip. After I completed the softmod I tried to enable the drivekey again but got the same issue.

    I also think it has to do with priiloader, or maybe bootmii. I am using priiloader version .03 rev 48M and I enabled the settings to block disc and online updates. I will try playing around with the settings and see what happens. For the time being I don't think the drivekey is going to provide much use anyway since priiloader blocks updates. I am practically writing this off as a loss of money given I had to softmod to play certain games. But if anyone figures this out I am still interested in knowing what the cause / solution is.

  10. #10

    Angry

    Quote Originally Posted by jwm2968 View Post
    I am having the same issue on my Wii with my drivekey. After sofmodding my system using DogEggs' guide I no longer can access the drivekey config. In my case I was able to do that before. I hardmodded my Wii with a drivekey and all was working well but I was not able to play NSMB because I was still on system meny version 3.4u. After reading a bunch here I realized I needed to softmod my Wii and before I did that I went into the drivekey config and disabled the chip. After I completed the softmod I tried to enable the drivekey again but got the same issue.

    I also think it has to do with priiloader, or maybe bootmii. I am using priiloader version .03 rev 48M and I enabled the settings to block disc and online updates. I will try playing around with the settings and see what happens. For the time being I don't think the drivekey is going to provide much use anyway since priiloader blocks updates. I am practically writing this off as a loss of money given I had to softmod to play certain games. But if anyone figures this out I am still interested in knowing what the cause / solution is.
    I have to agree with you.

    Due to the complete lack of any update (NSMB etc) I have moved over to a usb hdd and loader.

    I wish I had looked into the whole USB loader thing earlier as it's so much easier than a. fitting the DriveKey and b. burning dvd's.

    You can even use Priiloader to autoboot the loader making it perfect for the kids.

    My drive key is disabled and I have no intention on switching it back on (wasted money as far as I am concerned!).

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •