Results 1 to 10 of 10

Thread: tried a lot but cant run de blob [pal]

  1. #1

    Talking tried a lot but cant run de blob [pal] [solved]

    Problem: can't run de blob [pal] (stays on a black screen with "loading" in the bottom left)

    I'm on 4.1E softmodded with cios38 r14 and usbloader gx 1.5 (d3-2 drive)

    I tried several revisions of usbloader gx and CFG usbloader 40, tried to run it with ios 249, 222, 223. With an original disk in the drive and a random dvd and cd in the drive does not make a difference...

    should you have a clue how to get this backup running (not prying open the wii to insert a new drive and/or a modchip) please help out.

    Thanks in advance,
    X3N0
    Last edited by x3n0; 01-25-2010 at 01:39 PM. Reason: solved the prob.

  2. #2
    No ideas??

    Ps Can't be done is also an answer.

  3. #3
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Works fine here, although haven't run the game for a while. My setup was probably USB Loader 1.5 too. Did need a disc in drive back in the day I played it and I don't think CDs count as the Wii drive doesn't read them.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    I remember when cIOS38 rev14 was released, that fixed the problem of needing a disc in the Wii for de Blob. Works fine here, make sure you have all the proper IOS's installed, and remove any gamecube controller and gamecube memory card if you have them plugged in, sometimes that will keep certain backup Wii games from booting.
    Last edited by Stomp_442; 12-20-2009 at 06:50 AM.

  5. #5
    ill try signCheck to look if i missed something during the softmod or installed a wrong version.

    Ps. I have nothing to plug in exept a sd-card and a usbdisk
    Last edited by x3n0; 12-20-2009 at 02:01 PM.

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    USA
    Posts
    5,552
    I was meaning IOS38, 53, 55.
    Last edited by Stomp_442; 01-25-2010 at 01:49 PM.

  7. #7
    Ok got the output from SignCheck (including the ones you named stomp 442), all seems okay and i stil got no clue why De Blob wont work. My usbloader gx is rev849 should somone have an idea why it wont work drop a line please. Thanks

    [output SignCheck]
    "SignCheck 0.3b aka loveSexWii build report"
    "Wii region", Europe
    "Wii unique device id", XXXXXXXX

    "IOS number", "Trucha bug", "Flash access", "Boot2 access", "Usb2.0 IOS tree"

    "IOS250 (ver 65535)", Enabled, Disabled, Disabled, Enabled
    "IOS249 (ver 14)", Enabled, Disabled, Disabled, Enabled
    "IOS61 (ver 4890)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS60 (ver 6174)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS56 (ver 4890)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS55 (ver 5149)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS53 (ver 5149)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS50 (ver 4889)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS38 (ver 3610)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS37 (ver 3612)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS36 (ver 3094)", Enabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS35 (ver 3092)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS34 (ver 3091)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS33 (ver 2834)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS31 (ver 3092)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS28 (ver 1293)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS22 (ver 780)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS17 (ver 518)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS14 (ver 263)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    "IOS13 (ver 16)", Disabled, Disabled, Disabled, Disabled
    Last edited by x3n0; 12-20-2009 at 11:54 AM.

  8. #8
    So i installed Hermes iosses but that didn't help (i didn't expect it to) i'm a bit lost again but maybe the CFG USBloader wil help.

    Stomp_442 could you tell me witch version of CFG USBloader you are using?

  9. #9
    Okay tried some new usb loaders wiiflow and CFG usbloader v50 but all no go i'm out of options so if someone could think of any options please enlighten me....

    To be continued (or not)

  10. #10
    Finally solved it... after the forth backup i finally got a working one, three times out of luck i guess. How simple can things be....

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •