Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: Wii System Menu Gone

  1. #1

    Red face Wii System Menu Gone

    I recently softmodded my Wii 4.2 pal using the "official 4.2 offline mod pack"

    Worked a treat and can now play backups, I gave my friend the same files and somehow he has deleted his Wii System Menu.

    He cannot get to the Wii System menu by any means, and if a program tries to "exit to system menu" a black screen comes up and the Wii Freezes. Obviously he can now not access the system settings / mii's etc

    Any thoughts?

    Thanks

    Posting for my friend as I work on a pc all day so can check back etc...

    Bit more information:

    he can load up the homebrew channel and use neogamma etc to play a legit or backup game of a legit game. but just cant get to the main menu.

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Is he able to get the preloader/priiloader screen up? If so, what does the IOS v xxx and System Menu v xxx say?

    Preloader has System Menu, Homebrew Channel, Load/Install File etc text going down the page.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  3. #3
    That sounds like the screen he gets at boot up - I will send him a text and see what he says...

  4. #4
    Hi Tealc

    Marmankites has posted on my behalf

    preloader screen says v0.29 when i press No: 1 button twice on controller in ends up as a black screen and freezes


    i have managed to setup wii to boot directly to homebrew channel but any attempt to reach the wii menu just get black screen and need to reboot

  5. #5
    look in the the lower corners there will be an ios number. We need to know that so we know what system menu its trying to load.

    Also when i say we i actually mean them because I am still a follower at this time. I know enough to not brick my wii(searching on here first)

  6. #6
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Ok brilliant. Still need the IOS version and System Menu version though.

    Recovery from this 'should' be straightforward.

    lol Twiggy.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  7. #7
    IOS version V70
    System Menu version V482

  8. #8
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Ok brilliant.

    It should be just a matter of running Wad manager, picking IOS249 and installing the following IOS70patched IOS70-64-v6687 [Patched][FreeTheBug].zip and System Menu v482. Use NUSD to grab Sys Menu v482 http://www.wiihacks.com/other-faq-gu...ownloader.html as I don't have it in storage at the moment. Make sure you pick the right one.

    You will need to re-install priiloader again once this is done.

    We are still unsure why Priiloader/Preloader does this from time to time.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  9. #9
    followed as instucted but have fallen at the wad manager

    (+) mounting device please wait........ error! (ret = -1)

    press any key to continue



    unable to proceed any further?

    wadmanager version V1.5 if this has any impact

  10. #10
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Try 1.4 Version, it has less options to confuse you.

    Ret=-1 means the manager can't find your card or the wads in the wad folder.
    Not really doing much Wii stuff these days.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •