Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: New super mario bros/ neogamma help plz fast

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    18
    Thanks
    13
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    New super mario bros/ neogamma help plz fast

    first off, i Know there is a guide for this. it did NOT work for me, so im posting this. please dont move it. i have it burned onto a 4.7 memorex dvd-r, i already have mario galaxy on one, and it works just fine. but when i try to boot up nsmb, the screen goes green for a second or two, then my wii restarts. wth?? how do i get it working?? =[ i know its the right version. and if that one is just bad, is there a way i can get a PAL version of it working on my wii(on a burned disk)? i really hope so. plz help fast.

  2. #2
    Retired WiiHacks Staff Tealc's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Sunny Wales, UK
    Posts
    7,152
    Thanks
    502
    Thanked 4,104 Times in 2,453 Posts
    I think the only people who can get NSMB working off backup in Neogamma are modchip users, although I could be wrong as I don't keep up to date with the game as it worked for me first time.
    Not really doing much Wii stuff these days.

  3. 1 User Says Thank You Tealc For This Useful Post


  4. #3
    Senior Member
    Retired Staff
    davepm's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Lincoln, Lincolnshire, United Kingdom
    Posts
    4,561
    Thanks
    124
    Thanked 2,059 Times in 831 Posts
    Quote Originally Posted by Tealc View Post
    I think the only people who can get NSMB working off backup in Neogamma are modchip users, although I could be wrong as I don't keep up to date with the game as it worked for me first time.
    it SHOULD work with the patched iso with latest neogamma.

    If not, try http://www.wiihacks.com/wii-games/32...ted-games.html

    Worked 1st time for me too Tealc, we must just be lucky/amazing/awesome people

  5. #4
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi I'm new to this, I guess i've just been lucky no to have any problems until now. My system is at 4.1e with HBC and neogamma R8 Beta15 - cIOS38 rev15. I have a pal copy of NSMB that I copied from an original myself (not downloaded) and it won't play. When I load it into the disk channel it asks for a system update and when I update it restarts and asks to update again. I can launch the game with neogamma but it will only run for about 5 minutes then I get a disk error message. Can some one please help me.

  6. #5
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,162
    Thanks
    528
    Thanked 1,328 Times in 418 Posts
    We sure are but thats only because we followed your guide.

  7. #6
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    139
    Thanks
    43
    Thanked 10 Times in 7 Posts
    Quote Originally Posted by Tealc View Post
    I think the only people who can get NSMB working off backup in Neogamma are modchip users, although I could be wrong as I don't keep up to date with the game as it worked for me first time.
    just to clarify yes this does work on a softmod as well.

    ive done a 3.2e wii and have a patched copy of the nsmb copy,i d/loaded the New Super Mario Bros EUR Wii iND Incl Copy Protection Patch.

    after doing the patch i put the 2 files SMNE.wip and SMNP.wip in the root of the sd card in a folder called neogamma .
    I put them in the neogamma beta8v15 folder as well and put the neogamma v15 folder in the APPS folder and ran the neogamma and i enabled the updates in the config bit and it works brill.

  8. 1 User Says Thank You sofia For This Useful Post


  9. #7
    New Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Alberta
    Posts
    48
    Thanks
    10
    Thanked 10 Times in 7 Posts
    It also works using Neogamma 8 r15 with an unpatched New Super Mario Bros burned on DVD-r, as long as you have the SMNE.wip and SMNP.wip in the SD:/Neogamma folder, and just set Neogamma to search for patches.

    I do have Wiikey 2 also though, if that made the difference or not.
    Last edited by windrider; 12-11-2009 at 06:55 AM.

  10. 1 User Says Thank You windrider For This Useful Post


  11. #8
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    2
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    It should work with a softmodded Wii, it worked for me on both a 3.2e and a 4.2e, but with an usb loader, not by burning them on a DVD-r. I copied them from an original NSMB Pal, applied the patch for the ISO found on the guide here, and works on both machines.
    I think the problem is using a DVD-R on a softmodded machine.
    Last edited by djdarknezz; 12-10-2009 at 09:43 PM.

  12. #9
    New Member
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    139
    Thanks
    43
    Thanked 10 Times in 7 Posts
    Quote Originally Posted by djdarknezz View Post
    It should work with a softmodded Wii, it worked for me on both a 3.2e and a 4.2e, but with an usb loader, not by burning them on a DVD-r. I copied them from an original NSMB Pal, applied the patch for the ISO found on the guide here, and works on both machines.
    I think the problem is using a DVD-R on a softmodded machine.
    using the dvd doesnt make a difference just patch the game or put the wip files on card and search for patches using neogamma v15

  13. #10
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Solution

    SMNE.WIP and SMNP.WIP file in x:\NeoGamma\
    Last edited by zeroezezero; 12-13-2009 at 02:51 PM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •