Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: I can't restore my wii from nand backup

  1. #1

    Angry I can't restore my wii from nand backup

    hi. I have a big problem.
    my wii doesn't work. when I try to switch on, I see some words in a black screen but I can not read that bcause of the words not clear. It is like "the sytem files are corrupted...." I'd like to fix that but I can't.
    I started my wii with sd card than I installed HBC and bootmii than I tried to restore my wii from NAND backup but it did not work. It says "press a+b+x+y" but it doesn't work. just start,reset and eject buttons work in that screen.. how can I do?
    please help me...
    I am giving you some informations about my wii below
    -restoremii v0.6
    -in the bootmii info ; ios 60 v24.30
    If you need more please ask me...

  2. #2
    Quote Originally Posted by secgin View Post
    hi. I have a big problem.
    my wii doesn't work. when I try to switch on, I see some words in a black screen but I can not read that bcause of the words not clear. It is like "the sytem files are corrupted...." I'd like to fix that but I can't.
    I started my wii with sd card than I installed HBC and bootmii than I tried to restore my wii from NAND backup but it did not work. It says "press a+b+x+y" but it doesn't work. just start,reset and eject buttons work in that screen.. how can I do?
    please help me...
    I am giving you some informations about my wii below
    -restoremii v0.6
    -in the bootmii info ; ios 60 v24.30
    If you need more please ask me...
    you must of installed boot mii as an ios thats why it says press a b x y. just get your hands on a game cube controller and it should work....i think idk this is just a random thought that makes sense in my brain.

  3. #3
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,198
    What did you do prior to corrupting your system files.

  4. #4
    Quote Originally Posted by acornty View Post
    you must of installed boot mii as an ios thats why it says press a b x y. just get your hands on a game cube controller and it should work....i think idk this is just a random thought that makes sense in my brain.
    thank you for your answer but
    I have already installed boot mii as an ios. when I see the backup and restore screen the game cube controller does not work. when I push a buttom on it I just see the blue leds on off on off..
    I can control the menu with power reset and eject buttoms... I realy cofused

  5. #5
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,198
    What did you do to your wii?
    What version system menu do you have?

  6. #6
    Quote Originally Posted by mauifrog View Post
    What did you do prior to corrupting your system files.
    I tried to softcrack my wii. I did every steps but it did not work. then before the brick my wii I intalled preloader...
    after that issue I did every steps again but it hasn't still worked. I installed also firmware updater 4.1...
    when I check the version on HBC I see in the screen like:
    1.0.3
    IOS35 v4.16

    ?????
    how can I fix my wii please help

  7. #7
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,198
    Hold reset and turn on the wii. What version numbers do you see in preloader?

  8. #8

    Exclamation

    Quote Originally Posted by mauifrog View Post
    Hold reset and turn on the wii. What version numbers do you see in preloader?
    all of information to that screen ;

    IOS V7.0
    system menu V482
    preloader V0,29

    and It says; there is an important update to V0.30

    sorry for late answer..

  9. #9
    Senior Member
    DA KINE WiiHacker
    mauifrog's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    9,198
    I looks like you are on 4.2, but you installed a 4.1 updater? Which guide did you follow? Did you install ios70 patched?
    Ipsa scientia potestas est.


    Warning: Piracy is NOT supported. Word your questions carefully.

  10. #10
    Quote Originally Posted by mauifrog View Post
    I looks like you are on 4.2, but you installed a 4.1 updater? Which guide did you follow? Did you install ios70 patched?
    I did not install ios 70 patched.how can I install that. could you please write a link...
    actually I follow a guide in this website but after this problem I thought that If I install freamware update I can fix that problem. did I make a big mistake?

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •