Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: USB Loader GX problem, restarting in 10..9...8...

  1. #1

    Angry USB Loader GX problem, restarting in 10..9...8...

    After 2 straight days of a pain in the ass I finally got USB Loader GX, and the HBC running on my 4.2U softmodded Wii, yaaayy! Now, the problem is USB Loader(latest version) is not "fully" working. I burned a backup of my Redsteel game, and when i try to run it I get a black screen with "Exception(program) Occured!" followed by a list of numbers and then "STACK DUMP:" more numbers. Finally it repeats the line "Restarting in 10...9...8...7....etc." The parental controls are off(I saw this as an issue in another post) and there is no boxart for my game. Maybe my USB Loader is not installed properly?

    PS I used this guide http://www.wiihacks.com/recommended-...-menus-25.html
    mixed with small parts of others to finally get this working.

  2. #2
    Did you try to rip the game or run it using that new feature they implemented?

  3. #3
    I think you need to use an alt dol for Red Steel.
    Bootmii installed as Boot2 and with NAND backup
    System Menu 4.1U, HBC 1.03, Preloader 0.29, cIOS38 Rev17, USB Loader GX
    1TB Western Digital MyBook Essential Edition, partitioned as 1TB Fat32
    Downloading Scrubbed ISO and converting them to WBFS files using Wii Backup Manager

  4. #4
    Quote Originally Posted by Favs View Post
    Did you try to rip the game or run it using that new feature they implemented?
    I "installed" it via the disk, then tried to play it through my HDD.

  5. #5
    The little disc icon they added to the top? because to rip a game to the HDD you need to press the little plus button down the bottom near the left corner.

    EDIT: I'm unsure what that disc icon does due to the hard to understand changelogs the coders release.
    Last edited by Favs; 10-04-2009 at 11:12 PM.

  6. #6
    Quote Originally Posted by rodreyes View Post
    I think you need to use an alt dol for Red Steel.
    yup looked it up, thanks . Other games work fine

  7. #7
    Quote Originally Posted by Squirlmaster22 View Post
    yup looked it up, thanks . Other games work fine
    welcome. glad you are now playing it
    Bootmii installed as Boot2 and with NAND backup
    System Menu 4.1U, HBC 1.03, Preloader 0.29, cIOS38 Rev17, USB Loader GX
    1TB Western Digital MyBook Essential Edition, partitioned as 1TB Fat32
    Downloading Scrubbed ISO and converting them to WBFS files using Wii Backup Manager

  8. #8
    hello im having same problem i put a few games on harddrive and play some and they work but when i just scrolled over super smash bros brawl and it went to same menu as u said and now i cant get in to usbloader at all it wont work wots happened

  9. #9
    im getting the exact same error i have a 4.2 u wii as well and used the exact same guide!

    except i get the error for every single game i play on my wii off the hard drive, it worked before but not anymore

  10. #10
    Yup. Used same guide, had same problem. I just managed to fix it.

    During the installation you chose between USB Loader as a channel or the forwarder (with SD card inserted at all times). If I'm not mistaken, you chose 'as a channel' (section D4 in the guide)

    I uninstalled the wad with the loader and installed the forwarder in stead (You should have the files on your SD card if you haven't done anything since the guide.)

    After loader installation I performed the online update and after that everything works fine. I just finished downloading boxart.

    Edit: downside: SD Card with guide-files must be inserted.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •